Annonce
Odense

Odense Letbane jagtede gode ideer

Avisen mødtes med Odenses letbanechef Mogens Hagelskær på Messen i Berlin.
  • En delegation fra Odense Letbane var også til transportmesse i Berlin

Odense: - Selv på direktørniveau har de virkelig fingrene godt nede i suppedasen.

Sådan siger adm. direktør i Odense Letbane, Mogens Hagelskær, efter han på transportmessen InnoTrans i Berlin har mødt de de firmaer, han i øjeblikket forhandler med om Odenses letbaneprojekt.

- Det var korte møder af cirka en halv times varighed med hver, men det var tid nok til lige at høre, hvor de står henne, fortæller han, da avisen møder ham på en stille plet i det menneskermylder, der ellers hersker på den velbesøgte messe med over 130.000 gæster på tre dage.

Odense Letbane har flere folk med, fortæller han.

- Vi har haft otte-ni mand hernede. Togfolk, sporfolk og nogen, der kigger på drift og vedligehold.

- De går rundt i små grupper og forsøge at finde svar på nogle opgaver, de har fået med hjemme fra.

Mogens Hagelskær står med den udfordring, at de første priser på at bygge letbanen og levere tog, der kom i sommer, var for høje i forhold til letbanens samlede budget på tre mia. kroner. Om situationen er bedre nu ønsker han ikke gå i detaljer med, da det er en fortrolig proces.

- Vi har haft nogle feedbackmøder hen over sommeren, siger han dog og gentager, hvad han har sagt før:

- Det er helt normalt, at priserne er høje efter de første bud. Og så forhandler man derfra.

- Jeg har også sagt klart til dem, vi forhandler med, at vi godt kender gamet, og nu gælder det om at komme ned i en realistisk pris.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

April 1960: Gadegennembrud i Nørregade

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Fyn

Sådan har corona ramt Fyn: Få overblikket over de nyeste tal fra myndighederne

Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Nordfyn

Den sidste vinder i avisens kampagne er fundet: Lone har købt havegrej og dagligvarer i Otterup

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce