Annonce
Odense

Odense Letbane: Det handler om æstetik

På en del af strækningen ud af Middelfartvej er de nye kørstrømsmaster allerede sat op. Men her på Nonved Ejendommes bygning foretrækker letbanen at fastgøre kørestrømsledninger på muren. Det handler om æstetik, lyder argumentet. Foto: Nils Svalebøg

Letbanekontoret afviser at kommentere enkeltsager, men oplyser dog generelt, at det fremgår af lokalplanen, at ønsket om så få kørestrømsmaster som muligt ud ad Middelfartvej ikke handler om økonomi, men om æstetik.

Odense Letbane har ingen kommentarer til den konkrete kritik, der fremsættes af Martin og Thomas Nonved.

- Som du ved, kommenterer vi ikke enkeltsager i pressen, lyder det i en mail fra letbanekontoret.

Men mere generelt oplyser letbanens kommunikationsafdeling, at fravalget af køremaster på Middelfartvej i så vidt omfang som muligt er begrundet i æstetik - ikke økonomi.

Odense Kommune har i forbindelse med lokalplanen for letbanens første etape foretaget en række visuelle vurderinger af letbanens byrum. På den baggrund har kommunen bestemt, at Middelfartvej skal være friholdt for kørestrømsmaster - af hensyn til det vue ind mod byen, som den karakteristiske træallé på Middelfartvej giver.

- Dette fremgår af lokalplanen. Så hvor det er teknisk muligt at lave en løsning med ophæng på bygninger på Middelfartvej, skal Odense Letbane derfor vælge netop dén løsning, oplyser letbanekontoret.

Annonce

Kommission fastsætter erstatning

I øvrigt har det, oplyser Odense Letbane, i forbindelse med ekspropriationsprocessen været muligt for borgerne og lodsejerne af gøre indsigelse mod letbaneprojektet.

- Det er Kommissarius, der skal oplyse lodsejerne om processen og klagemulighed i dén forbindelse. Hvis man ikke mener, at Kommissarius i tilstrækkelig grad har givet klagevejledning, skal spørgsmål om dette rettes til Kommissarius, lyder det fra Odense Letbane, der også oplyser om erstatningens størrelse på 1000 kroner:

- Det er også Ekspropriationskommissionen, der ene og alene afgør, om lodsejerne er berettiget til erstatning - og i så fald hvor meget. Det har i dén forbindelse ingen betydning, om Odense Letbane fremfører en holdning til udmålingen af erstatningen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Juleåbent hos Stokkebye Vingård

Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Annonce