Annonce
Odense

Odense Letbane bryder tavsheden: Barslund har standset arbejdet

Odense Letbane bekræfter fredag eftermiddag, at Barslund har stoppet arbejdet og at de to parter lige nu forhandler om en løsning. Foto: Jonas Ancher Nyeng
Entreprenøren Barslund A/S har standset arbejdet for Odense Letbane, bekræfter Odense Letbane nu i en kortfattet besked. De to parter forhandler om en løsning, mens letbanen understreger, at det ikke vil føre til yderligere forsinkelser af letbanens åbningsdato.

Fyens Stiftstidende kunne i sidste uge fortælle, at Odense Letbane forventeligt vil koste 180 millioner kroner ekstra på grund af en forsinkelse på otte måneder.

Nu står Odense Letbane med et nyt problem.

TV2/Fyn erfarede tirsdag, at en tvist mellem Barslund A/S og Odense Letbane havde fået den centrale underentreprenør til at stoppe arbejdet på letbanens to etaper mellem Odense Banegård Center og Odense Idrætspark.

Og ifølge Fyens Stiftstidendes oplysninger har parternes respektive advokater brugt de seneste dage på at forhandle en mulig løsning på konflikten.

Parterne selv har dog af hensyn til forhandlingerne været totalt tavse om konflikten og standsningen af arbejdet.

Fredag eftermiddag har Odense Letbane dog brudt tavsheden.

"Entreprenørfirmaet Barslund har igennem flere dage ikke udført arbejde i fuldt omfang på deres arbejdspladser. Odense Letbane har derfor i øjeblikket en dialog med entreprenørfirmaet Barslund med henblik på at løse en uenighed på den bedst mulige måde for parterne og for projektet. Den nuværende situation vil ikke påvirke letbanens åbningstidspunkt", skriver letbanen.

Fyens Stiftstidende har igennem flere dage forsøgt at få en kommentar fra ledelsen bag Odense Letbane og Barslund selv, men begge parter har kategorisk afvist at kommentere sagen og fortælle offentligheden, hvad konflikten drejer sig om eller blot bekræfte, at Barslund har standset arbejdet på grund af en tvist med Odense Letbane. Odense Letbane vil fredag heller ikke uddybe den kortfattede besked på hjemmesiden.

Forbipasserende langs strækningen har dog selv kunnet se, at Barslund ikke arbejder på stedet og senest har avisens udsendte fredag kunnet konstatere, at der ikke bliver arbejdet på nogen af de udenomsarealer langs ruten fra banegården til stadion, som Barslund har ansvaret for, og at der ikke længere hænger skilte ved byggepladserne med Barslunds navn. På fredagens tur langs ruten fandtes således kun én enkelt betonklods, der med entreprenørens navn vidnede om Barslunds arbejde i forbindelse med letbanen.

De arbejder på letbanen

Den spanske entreprenør Comsa står for sporarbejdet og har i den forbindelse hyret Munck som underentreprenør.

Anlægsarbejdet ved siden af sporarbejdet er dels op i syv etaper, som er fordelt imellem tre entreprenører.

Udover Barslunds arbejde fra Idrætsparken til banegården har Arkil A/S kontrakten på arbejdet på Rismarksvej samt den nordlige del af Højstrupvej, mens M. J. Eriksson A/S udfører anlægsarbejdet mellem Albanigade og Hjallese Station.

Langstrakt konflikt

Barslunds standsning af arbejdet kommer efter en længere periode, hvor parterne har forsøgt at nå til enighed. Ifølge en tidligere medarbejder hos Barslund, som ønsker at være anonym, trækker konflikten dog endnu længere spor tilbage i tiden.

- Jeg er mest overrasket over, at der er gået så lang tid. Hvis du spørger mig, skulle Barslund have trukket stikket for et år siden. Jeg var sådan set ret overbevist om, at de ville standse arbejdet efter juleferien sidste år, siger den tidligere medarbejder.

Odense Letbane har afvist at kommentere udsagnet fra den tidligere medarbejder.

Annonce

Kontrakter til 77 millioner kroner

Barslund A/S har kontrakter på arbejdet med vejbaner, cykelstier og fortove til samlet set 77 millioner kroner. Som en konsekvens af parternes tavshed er det dog endnu uvist, hvor stort et beløb, som tvisten mellem entreprenøren og Odense Letbane handler om.

Barslunds kontrakt dækker to ud af syv etaper af letbanen og gælder for strækningen mellem Odense Banegård Center og Odense Idrætspark, hvor arbejdet mere konkret består i at lave det arbejde med veje, stier og fortove, der ligger uden for selve arbejdet med letbane-skinnerne.

Arbejdet med skinnerne står den spanske entreprenør Comsa for. Det arbejder fortsætter altså umiddelbart, men kan selvfølgelig også blive påvirket af situationen omkring Barslund i de tilfælde, hvor de to anlægsarbejder skal koordineres.

Barslund har kontrakt på arbejdet med vejbaner, fortove og cykelstier fra Odense Idrætspark til Odense Banegård Center. Fredag var der ingen aktivitet på strækningen. Foto: Jonas Ancher Nyeng
Skinnerne er lagt på en del af strækningen mellem stadion og stationen. Foto: Jonas Ancher Nyeng
Entreprenører er normalt gode til at skilte med deres arbejde, men det var fredag mere end almindeligt svært at finde Barslunds navn på strækningen. Foto: Jonas Ancher Nyeng
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Hvad skulle jeg ellers gøre? Da Alan blev født lungesyg, købte Kenneth en tankstation til hans familie

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Bogense Hotel lukker efter corona-udbrud: - Vi kunne slet ikke overskue, hvad det kunne udvikle sig til

Middelfart For abonnenter

Naboer til motorvej er endt i tvist med Vejdirektoratet: - Vi er villige til at gå i retten for det her

Fyn

Hun kæmper børnenes kamp. Derfor bør Sara Ekknud Windell være Årets Fynbo

Livsstil For abonnenter

Zoo-direktør i Odense tror på dyret i mennesket og ikke mennesket i dyret: - Hvis jeg ikke søgte jobbet, ville jeg ikke kunne leve med mig selv

Populært håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Navne For abonnenter

41-årige Jens er enlig far, selvstændig og politiker: - Jeg var meget bange for at miste mig selv

Navne

Kirsten C. Fournaise er blevet opkøbt flere gange: 40-års jubilæum i Spar Nord Odense

Odense

Butiksejere raser over betalingsparkering: - Kommunen har trådt på os i årevis

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Odense

Landsby vil genoplive forladt købmand - lokale har givet over en kvart million: - Det er næsten ikke til at tro

Odense For abonnenter

Åbnede for seks år siden: Nu skal indfaldsvej i Odense bygges om for millioner

OB

Bashkim Kadrii: Det er det, jeg har efterlyst

Annonce