Annonce
Odense

Odense Lærerforening: - Vi kan ikke leve med en besparelse nogen steder i folkeskolen

Anne-Mette Kæseler Jensen, formand for Odense Lærerforening er utilfreds med forslagene til besparelser i folkeskolerne. Arkivfoto

Når Børn- og Ungeforvaltningen skal finde 43,6 millioner kroner til besparelser og omprioriteringer, skal de findes blandt både skoler og daginstitutioner, viser sparekatalog. Den daglige faglige undervisning må ikke beskæres, mener formand for Odense Lærerforening.

Forleden udsendte Børn- og Ungeforvaltningens et sparekatalog, der er fyldt med forslag til, hvordan forvaltningen skal finde 43,6 millioner kroner til besparelser og omprioriteringer på området.

Besparelser findes i både skoler og daginstitutioner. Men her sætter formand for Odense Lærerforening, Anne-Mette Kæseler Jensen, foden ned. Besparelserne kan pengene ikke findes i skolerne, mener hun.

- Vi kan ikke leve med en besparelse nogen steder i folkeskolen, lyder det fra Anne-Mette Kæseler Jensen.

I 2016 før skattestigningen blev der i Odense Kommune brugt 59.390 kroner pr. elev i folkeskolen, året efter var det 63.353 kroner, viser tal fra Danmarks Statistik. Anne-Mette Kæseler Jensen frygter, at hvis man sparer mere på eleverne, vil det sænke kvaliteten af folkeskolen.

- Vi ligger allerede langt nede i forhold til, hvor mange penge andre kommuner bruger pr. elev i skolerne. Selv hvis man tager bare halvdelen af de 43,6 millioner, er vi tilbage på det niveauet før skattestigningen og det sænker uddannelsesniveauet, siger hun.

Hun håber, byrådet genåbner budgetforhandlingerne og stopper hele spareplanen. For ifølge hende, er det en kæmpe fejl, man er ved at begå. Men beslutter udvalget, at pengene skal spares, er det vigtigste, at det ikke går ud over den daglige faglige undervisning.

- De skal holde sig væk fra kerneydelsen. Det er den undervisning, der er hver eneste dag i klasselokalerne, der gør en forskel, siger Anne-Mette Kæseler Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce