Annonce
Odense

Odense Kommunes app vildledte Martin fra Fanø: Kostede fem parkeringsbøder på to uger

Det blev en dyr fornøjelse, da Martin Arthur Andersen fra Fanø fulgte Odense Rundt appen, der villedte ham til, hvad han troede var gratis parkeringspladser. Det udløste efterfølgende en lang korrespondance med Odense Kommune. Privatfoto

Odense Kommunes app "Odense Rundt" endte med at koste Martin Andersen fem parkeringsbøder på to uger, da han skulle finde gratis parkering i forbindelse med sin ferie. Appen sendte ham ind på en betalinsparkering. Kommunen afviser at have et ansvar.

Vi kender det alle sammen. Rejsedage er altid hektiske. Især når man sætter sin lid til offentlig transport, hvis man skal nå et fly i den anden ende af landet.

Det var også tilfældet for Martin Arthur Andersen fra Fanø. Han skulle ud at rejse med sin familie og skulle fange et fly i København. Fordi færgen fra Fanø var forsinket, nåede familien Andersen ikke toget fra Esbjerg.

Her startede familiens kapløb med toget, og de besluttede sig for at fange toget midt på ruten ved Odense. Det var derfor alfa omega, at familien vidste, hvor de kunne parkere bilen gratis tæt på banegården. Odense Rundt appen var deres umiddelbare redning.

- Vi var i et kapløb med tiden for at nå vores fly, så det var vigtigt for os at vide, hvor vi kunne smide bilen i en fart. Det fremgik af appen, at det sted, vi valgte at parkere, havde 75 gratis parkeringspladser. Det skænkede vi ikke en ekstra tanke, fortæller Martin Arthur Andersen.

Det skulle vise sig at blive en dyr fornøjelse efter deres to uger lange ferie. Bilruden var påklistret med parkeringsbøder, da det viste sig, at bilen havde holdt parkeret i en bås tilhørende parkeringsselskabet Europark. Fem bøder på 650 kroner stykket.

Annonce
Skærmbilledet fra Martin Arthur Andersens telefon. Det var denne besked, der fik ham til at tro, at han trygt kunne holde, hvor han gjorde. Kommunen har siden ændret beskrivelsen af parkeringspladserne i deres app "Odense Rundt". Privatfoto

Kritisk korrespondance

Appens vildledende vejledning fik efterfølgende Martin Arthur Andersen til tasterne. Han skrev en længere klage til By- og Kulturforvaltningens Park og Vej-afdeling, hvor han med skærmbillede fra appen viste den melding, som han fik den dag han parkerede sin bil på Dannebrogsgade. Martin Arthur Andersen mener derfor ikke, at appens informationer er vejledende, som kommunens svar til ham var. Han mener derimod, at informationerne er direkte forkerte.

Kommunen ville imidlertid ikke indrømme deciderede fejlinformationer ved appen, og korrespondancen fortsatte det meste af december.

Odense Kommune har efter korrespondancen ændret informationerne på Dannebrogsgade i appen. Spørger man kontorchef i By- og Kulturforvaltningen, Jacob Juhl Harberg, mener han ikke, at kommunen kan stilles til ansvar.

- Vi beklager selvfølgelig, at appen ikke var opdateret på området og at det har ført til denne sag. Men som vi skriver i appen, så er informationerne vejledende og skal ses som et hjælperedskab. Men når man kommer til sin destination, skal man altid orientere sig i den fysiske verden, om det så gælder markeringer eller skilte, siger han.

For Martin Arthur Andersen er det imidlertid ikke et svar, han kan bruge til noget. Han erkender selv, at han var uopmærksom på området, den dag han parkerede, men er helt uforstående overfor, at kommunen ikke vil indrømme deres fejl.

Hele 5 parkeringsbøder blev det til efter familien Andersen kom hjem fra deres ferie. Privatfoto

En principsag

De fleste mennesker ville måske nøjes med at betale parkeringsafgifterne og lade sagen ligge. Martin Arthur Andersen er imidlertid selv kommunalt ansat på Fanø og forholder sig virkelig kritisk over den måde, at kommunen har håndteret sagen.

Spørger man ham, så er hele parkeringsepisoden nu blevet en sag på principper.

- Det er 100% en principsag på det her tidspunkt. Jeg synes, det er vigtigt, at man som offentlig instands kan indrømme klare fejl, især når de efterfølgende bliver rettet. De kunne desuden være mere imødekommende. Det er i hvert fald sidste gang jeg anvender appen, lyder det fra Martin Arthur Andersen.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ole H. hos Aktive Seniorer

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce