Annonce
Erhverv

Odense Kommune og Facebook i parløb: It-gigant investerer halv million i uddannelse af lærere og pædagoger

Den amerikanske it-gigant Facebook har åbnet op for et samarbejde med Odense Kommune omkring opkvalificering af lærere og pædagoger. Arkivfoto: Michael Bager
Facebook og Odense Kommune er gået sammen i et samarbejde, der skal støtte opkvalificeringen af lærere og pædagoger, så de bedre kan forberede børn til at leve i en by, hvor teknologi er i højsædet.
Annonce

Verdens bedste robotby - i børnehøjde. Det er målet og strategien, som Odense Kommune vedtog i sidste uge, og som den fynske kommune allerede nu er ved at skyde i gang.

Torsdag morgen præsenterer Odense Kommune på Seden Skole et nyt samarbejde med IT-giganten Facebook. Den nye aftale mellem de to parter kommer til at have en værdi af 500.000 kroner.

Den nye strategi fra kommunen har blandt andet som mål at uddanne Odense Kommunes lærere og pædagoger, så de bliver bedre til at uddanne og danne byens børn til at agere i Odense i en fremtid, hvor byen blandt andet skal leve af teknologi og digitalisering.

De 500.000 kroner i værdi af den nye aftale er første skridt, men kommunen har mål om at få mange flere aftaler i hus. Kommunen selv har sat 50 millioner kroner af til projektet over en periode på 10 år, mens der derudover skal hentes 50 millioner kroner ind gennem samarbejdsaftaler med erhvervslivet, fonde og uddannelsessteder, så der i alt kan spyttes 100 millioner kroner i den nye strategi.

- Jeg er stolt af, at Facebook så kort tid efter etableringen i Odense melder sig på banen som en markant samarbejdspartner. Styrken i den nye strategi er, at vi har indset, at dannelse og uddannelse af vores børn til fremtiden ikke alene er et dagtilbudsprojekt eller et skoleprojekt, men et byprojekt. Jeg håber, at flere af vores virksomheder vil følge efter, så vi kan nå målet om at fordoble de 50 millioner kroner, som byrådet har sat af, siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen.

Kommunen håber også, at de mange nye aftaler kan være med til at styrke båndene mellem daginstitutioner, folkeskoler og erhvervslivet i kommunen samt, at man efterhånden kan få udviklet et sundt børn- og ungemiljø i byen med et fokus på robotter og teknologi i et internationalt snit.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Middelfart For abonnenter

Laveste pris er ikke altid vejen til succes: Vognmandsfirma laver rekordoverskud med gamle dyder som faglighed og fleksibilitet

Annonce