Annonce
Erhverv

Odense Kommune og Facebook i parløb: It-gigant investerer halv million i uddannelse af lærere og pædagoger

Den amerikanske it-gigant Facebook har åbnet op for et samarbejde med Odense Kommune omkring opkvalificering af lærere og pædagoger. Arkivfoto: Michael Bager
Facebook og Odense Kommune er gået sammen i et samarbejde, der skal støtte opkvalificeringen af lærere og pædagoger, så de bedre kan forberede børn til at leve i en by, hvor teknologi er i højsædet.

Verdens bedste robotby - i børnehøjde. Det er målet og strategien, som Odense Kommune vedtog i sidste uge, og som den fynske kommune allerede nu er ved at skyde i gang.

Torsdag morgen præsenterer Odense Kommune på Seden Skole et nyt samarbejde med IT-giganten Facebook. Den nye aftale mellem de to parter kommer til at have en værdi af 500.000 kroner.

Den nye strategi fra kommunen har blandt andet som mål at uddanne Odense Kommunes lærere og pædagoger, så de bliver bedre til at uddanne og danne byens børn til at agere i Odense i en fremtid, hvor byen blandt andet skal leve af teknologi og digitalisering.

De 500.000 kroner i værdi af den nye aftale er første skridt, men kommunen har mål om at få mange flere aftaler i hus. Kommunen selv har sat 50 millioner kroner af til projektet over en periode på 10 år, mens der derudover skal hentes 50 millioner kroner ind gennem samarbejdsaftaler med erhvervslivet, fonde og uddannelsessteder, så der i alt kan spyttes 100 millioner kroner i den nye strategi.

- Jeg er stolt af, at Facebook så kort tid efter etableringen i Odense melder sig på banen som en markant samarbejdspartner. Styrken i den nye strategi er, at vi har indset, at dannelse og uddannelse af vores børn til fremtiden ikke alene er et dagtilbudsprojekt eller et skoleprojekt, men et byprojekt. Jeg håber, at flere af vores virksomheder vil følge efter, så vi kan nå målet om at fordoble de 50 millioner kroner, som byrådet har sat af, siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen.

Kommunen håber også, at de mange nye aftaler kan være med til at styrke båndene mellem daginstitutioner, folkeskoler og erhvervslivet i kommunen samt, at man efterhånden kan få udviklet et sundt børn- og ungemiljø i byen med et fokus på robotter og teknologi i et internationalt snit.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce