Annonce
Fyn

Odense Kommune forbereder sig på worst case: Syge kan ende på hotel

Nina Andersen (th), der er leder af Akutteamet i Odense Kommune og hendes chef Jette Mark tjekker værelserne på det tidligere Hjallese Plejecenter, der er gjort klar til borgere, der har brug for døgnpleje. Stiger presset på OUH skal kommunen være klar til, at patienter udskrives før de er klar til at komme i eget hjem. Foto: Michael Bager
I det tidligere Hjallese Plejecenter har kommunen indrettet 20 nye midlertidige døgnplejepladser. Også hotelværelser kan komme i brug, hvis rigtig mange corona-smittede har brug for behandling på sygehuset.

Lige nu har Odense Kommune helt styr på situationen og kan følge med, understreger sundhedschef i kommunen Charlotte Scheppan.

Men hun slår samtidig fast, at ingen ved, hvordan situationen omkring spredning af corona-smitte og et deraf følende behov for behandling udvikler sig i de kommende uger.

Derfor arbejder Odense Kommune med både plan A, plan B og helt op til worst case, når de gælder om at hjælpe de borgere, som enten bliver ramt af corona-virus, eller som bliver udskrevet tidligere fra OUH for der at frigive plads til de corona-syge.

- Vi begynder at mærke, at der er et øget pres på, at OUH gerne vil udskrive almindelige borgere, som vi er vant til at modtage, siger Charlotte Scheppan.

Annonce
Asger Olsen, ejendomsservicetekniker i Odense Kommune, er ved at sætte de sidste gardiner op. Det lukkede Hjallese Plejecenter er ved at blive gjort klar med hospitalssenge, så det kan bruges til patienter. Foto: Michael Bager

Pladser gjort klar

Derfor har Odense Kommune allerede flyttet nogle af de borgere, som i dag er indlagt på Lysningen, der er et døgnrehabiliteringstilbud, hvor borgere i en afgrænset periode kan være. Det betyder, at der er skabt ledige pladser på Lysningen.

Samtidig har Odense Kommune indrettet 20 nye pladser på det tidligere Hjallese Plejecenter, som ellers var lukket og solgt.

- Det vil sige, der er senge, varme og alt, hvad der skal til, så vi kan bruge de 20 pladser på Hjallese Plejecenter til at tage imod borgere med enten et øget plejebehov eller borgere, som er smittet med corona.

- Det kan vi også dele op derude, så vi overholder alle retningslinjer, der er, siger Charlotte Scheppan og fortæller, at man kan udvide med flere pladser her.

Værelser og haller

Men Odense Kommune har allerede gjort sig visse sonderinger på det private marked, hvis den skulle løbe tør for plads i de kommende uger og måneder.

Således har Odense Sport & Event, der blandt andet driver Odense Congress Center og Hotel Odeon, fået en forespørgsel, fortæller administrerende direktør i Odense Sport & Event, Enrico Augustinus.

- De har spurgt, om vi kan stå klar som en del af kriseberedskabet, hvis der bliver brug for det.

- Så skal vi blandt andet stille vores værelser til rådighed og eventuelt nogle af vores haller, siger Enrico Augustinus og oplyser, at Odense Sport & Event har lukket for sine aktiviteter, og at man dagligt modtager aflysninger fra kunder.

Nina Andersen er leder af akutfunktionen i Odense Kommune, hvor et hold specialiserede sygeplejersker kører rundt til borgerne i fire biler med særligt udstyr. Blandt andet til at lave ekg, særlige blodprøver og andet hos borgerne. Sygeplejerskerne i Akutteamet kommer også til at hjælpe på Hjallese Plejecenter, ligesom de går i dag på Lysningen. Foto: Michael Bager

Hjælpsomme folk

Charlotte Scheppan glæder sig over, at der er ekstern hjælp at få, hvis Odense Kommune skulle få brug for det.

- Der er rigtig mange hjælpsomme mennesker omkring det her. Det er skønt at opleve det samarbejde, der er på tværs af kommunen, og hvordan alle ønsker at bidrage med det, de kan. Også fra erhvervslivet. Det er virkelig dejligt.

- Men det vil også kræve noget forberedelse, for de fleste af de her borgere vil også kræve særlige hjælpemidler – plejesenge, lifte og den slags – derfor har vi nogle andre greb, som ligger tættere på, fordi de umiddelbart er til at tage i brug.

- Men I er også ude i, at I er nødt til at kigge længere ud end den kapacitet, I selv har?

- Det er overvejelser, vi har, og det er også derfor, at jeg er i daglig dialog med en af direktørerne på OUH om, hvordan situationen udvikler sig.

- Derfor er det rigtig godt at vide, at der er hjælpsomme folk rundt omkring, som vil være med til at løse opgave, hvis vi ikke selv kan klare den, siger Charlotte Scheppan og slår endnu en gang fast, at der lige nu er ro på situationen.

Hjallese Plejecenter var elles solgt til en ukendt investor, men Odense Kommune har fået lov at låne bygningerne igen i forbindelse med corona-krisen, der kan øge behovet for døgnrehabiliteringspladser i kommunen. Foto: Michael Bager
Det lukkede Hjallese Plejecenter er ved at blive gjort klar med hospitalssenge, så det kan bruges til patienter. Foto: Michael Bager
Jette Mark (tv) og Nina Andersen, leder af akutfunktionen. Hun skal have det sundhedsfaglige ansvar på stedet. Det lukkede Hjallese Plejecenter er ved at blive gjort klar med hospitalssenge, så det kan bruges til patienter. Foto: Michael Bager
Asger Olsen, ejendomsservicetekniker i Odense Kommune, er ved at sætte de sidste gardiner op, så det ellers lukkede Hjallese Plejecenter kan være klar, når OUH kan blive nødt til at udskrive patienter tidligere end ellers. Foto: Michael Bager
Det lukkede Hjallese Plejecenter er ved at blive gjort klar med hospitalssenge, så det kan bruges til patienter. Foto: Michael Bager
Det lukkede Hjallese Plejecenter er ved at blive gjort klar med hospitalssenge, så det kan bruges til patienter. Foto: Michael Bager
Det lukkede Hjallese Plejecenter er ved at blive gjort klar med hospitalssenge, så det kan bruges til patienter. Foto: Michael Bager
Enrico Augustinus er administrerende direktør i Odense Sport og Event. Arkivfoto: Vibeke Volder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce