Annonce
Odense

Odense Kommune bekræfter: Spejlglat vej var ikke blevet saltet

Bogensevej var ikke blevet saltet, da ulykken skete, oplyser Odense Kommune. Foto: Rune Blichfeldt
Fyns Politi vurderer, at dødsulykken skete, fordi vejen var meget glat. Afdelingschef bekræfter mistanken om, at vejen ikke var blevet saltet.
Annonce

Ifølge Fyns Politi var det sted på Bogensevej, hvor to personer lørdag mistede livet i en trafikulykke, "spejlglat".

Det rejser selvsagt spørgsmålet om, hvorvidt der var blevet saltet. Umiddelbart er det ikke politiets opfattelse, at vejen havde fået salt, siger Bjarne Puggaard, Fyns Politis indsatsleder i forbindelse med ulykken.

- Min egen vurdering er, at der ikke var saltet, siger han.

Og indsatslederes opfattelse viser sig at være korrekt, for Henrik Littau-Jensen, der er afdelingschef for Drift og Anlæg i Odense Kommune, bekræfter lørdag i et skriftligt svar til avisen, at der ikke var saltet på strækningen.

- Vejen var ikke saltet på ulykkestidspunktet. Klokken 9.20 adviserer vi om, at der skal påbegyndes saltning i det område, som Bogensevej er en del af. Vi kan ikke nøjagtigt angive, hvornår saltningen af området var afsluttet, men vi kan konstatere, at der ved tidspunktet for ulykken ikke var saltet det pågældende sted, skriver Henrik Littau-Jensen.

På avisens spørgsmål, om der ikke burde have været saltet, skriver han følgende:

- Det hviler altid på en konkret vurdering, hvornår en saltning skal påbegyndes, og i den vurdering indgår en række faktorer, som kan variere lokalt. I det konkrete tilfælde ville sikkerheden på stedet have været forbedret, hvis der havde været saltet, men det er desværre ikke en garanti for, at den tragiske ulykke kunne have været undgået.

- Det afgørende er, at man som bilist træffer de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger og kører efter forholdene, skriver Henrik Littau-Jensen.

Annonce

Det samme i Nordfyn

I Nordfyns Kommune oplyser driftschef Louise Rasmussen, at Nordfyns Kommune normalt bliver kaldt ud af Odense Kommune, når der skal saltes på den del af Bogensevej, der ligger i Nordfyn. Men det var ikke sket lørdag morgen.

- Vi er ikke blevet kaldt ud af Odense Kommune til præventiv saltning til morgen. Vores egen vintervagt har omkring klokken 9.40 konstateret glathed på Nordfyns Kommunes veje og har umiddelbart herefter udkaldt til saltning. I den forbindelse er alle A-veje saltet. Denne saltning er først sket, efter uheldet er sket, oplyser hun i en mail til avisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Odense

Kampen mod fjernvarmesalg fortsætter: Ny forening gør klar til at tage sagen i retten

Annonce