Annonce
Sport

Odense kom op af natkassen

Odense Håndbold møder Hadsten.

Ana Razdorov Lyø tog ansvar til sidst i en kamp, der blev forsinket i en time og ti minutter.

HÅNDBOLD: Man fik næsten fornemmelsen af, at Odense-pigerne havde fordrevet ventetiden over en kop søvnig ikke-bevilget øl i cafeteriaet i Odense Idrætshal.

For det var ellers spillerbussen fra Hadsten, der nærmest var ankommet til hallen med hvinende dæk og bremsespor.

Kampen blev nemlig en time og 10 minutter forsinket på grund af en trafikulykke syd for Århus, så gæsterne sad fast i en prop på motorvejen.

Først kl. 20.55 fløjtede dommerparret Thomas Jørgensen og Leif Thygesen kampen i gang, selv om sidstnævnte blev spurgt fra tilskuerpladserne, om han var frisk.

- Jeg har fået kaffe, svarede han.

Odense kom fuldstændig skævt ind i kampen og spillede angrebsmæssigt forfærdeligt de første 22 minutter.

Mai Thornøe var helt ved siden af sig selv og heller ikke Julie Jensen fungerede på højre back - angrebsspillet var spækket med et hav af tekniske fejl.

Annonce
Kristine Assersen havde også en mere heldig hånd efter pausen..

Spillet varm

Imens blev Hadsten-keeper Cathrine Christensen spillet varm, og Odense kunne ikke greje Hadsten-pigernes streg-indspil.

Thornøe blev taget ud, så der blev plads til Mette Jensen, men det var i forsvaret, at hjemmeholdet skabte grundlag for at hænge nogenlunde på til pausen.

Men faktisk kom Odense også skidt ud efter pausen og ved 11-16, så det sort ud for hjemmeholdet, der generelt virkede knuget af kampens betydning.

Så tog pokker ved Julie Jensen, der satte fart i spillet og fra sin venstre back-position havde næstsidste hånd på flere scoringer i rap, og endda selv bragte Odense foran 18-17 for første gang i kampen, da der var ti minutter tilbage.

Tempoet blev højere, og Hadsten lavede flere fejl i angrebet, fordi de blev stresset også af et nøl-krævende publikum.

Men det var helt afgjort Ana Razdorov Lyø, der sammen med Julie Jensen og fløjen Camilla Hoel vendte slagets gang.

Med syv minutter tilbage tog Hadsten en time-out, og Odense havde stadig svært ved at fange gæsternes utallige og ellers tydeligt annoncerede indspil til stregspiller Jonna Fisker.

Med to minutter tilbage og 20-20 efter et fornemt fløjmål af Camilla Hoel fik Odense bolden igen.

50 sekunder før tid tog Ana Razdorov Lyø ansvaret, men keeperen reddede bolden til fynsk indkast, og så tog Odense sin time-out.

Med 27 sekunder var det igen den "gamle dame" i den orange dragt, der steg til vejrs.

Fra Razdorov Lyøs hånd strøg bolden via målmanden til sejrsmålet.

En ufattelig vigtig sejr i Odenses kamp for at komme ud af nedrykningsdyndet.

1. division kvinder

Odense - Hadsten 21-20 (8-11)

Mål: Odense: Camilla Hoel 5, Ana Razdorov Lyø 5, Julie Jensen 4 (1), Sara Thomsen 3, Julie Bang 2, Kristine Assersen 2.

Hadsten: Lotte Sloth 4 (1), Jonna Fisker 3, Louise Butler 3, Kamilla Hegnsgaard 3, Louise Malling 3 (2), Mette Palk 2, Lene Rønde 1, Line Winther 1.

Udvisninger: Odense 2x2, Hadsten 3x2 minutter.

Bedste spillere: Odense: Camilla Voel.

Hadsten: Cathrine Christensen.

Kampens gang: 2-7, (8-11), 11-16, 18-17, 20-20, 21-20.

Dommere: Leif Thygesen og Thomas Jørgensen - dømte udmærket.

Tilskuere: 200.

Odenses næste kamp: Søndag den 9.12.,kl. 15.00 Nykøbing F.-Odense.

Bemærkninger: Kampen blev forsinket en time og 10 minutter.

Odense Håndbold møder Hadsten.
Julie Jensen (i midten) spillede sig gevaldigt op efter pausen og var stærkt medvirkende til, at Odense fik kontakt igen.
Ana Razdorov Lyø løber tilbage efter en af de afgørende scoringer i slutfasen.
Odense Håndbold møder Hadsten.
Odense Håndbold møder Hadsten.
Odense Håndbold møder Hadsten.
Odense Håndbold møder Hadsten.
Odense Håndbold møder Hadsten.
Odense Håndbold møder Hadsten.
Odense Håndbold møder Hadsten.
Odense Håndbold møder Hadsten.
Odense Håndbold møder Hadsten.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce