Annonce
Odense

Odense-kok plaget af letbanebyggeri: Må betale p-bøder for at komme til at læsse råvarer af

Kokken Steffen Conradsen driver cateringsfirmaet Birk og Conrad på Karen Brahes Vej ved Albanigade, men det koster ham i øjeblikket en masse p-bøder at beholde sin virksomhed. Privatfoto: Steffen Conradsen

Steffen Conradsen, som ejer Birk og Conrad ved Albanigade, skriver i et opslag på Facebook, at han har fået nok af Odense Kommunes parkeringsregler under letbanebyggeriet.

Fyens Stiftstidende har for nylig kunnet fortælle historien om de kriseramte butikker på Hauges Plads i Bolbro, som har lidt under de afspærringer, letbanebyggeriet har ført med sig.

Nu melder Steffen Conradsen fra cateringfirmaet Birk og Conrad sig i koret. Hans firma har hjemme på Karen Brahes Vej, som er en sidegade til Albanigade, og hvis beboere også i en lang periode har måttet leve med opgravninger og vejspærring.

Hans opsang handler dog ikke om dalende omsætning eller vrede over selve letbanebyggeriet. I et opslag på Facebook, som er blevet delt mere end 1100 gange, beder han blot Odense Kommune, borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og rådmand Jane Jegind (V) om forståelse for, at han er nødt til at kunne læsse varer af og på foran sin virksomhed, selvom der bliver bygget letbane. Og at han ikke kan blive ved at betale bøder for det.

- Jeg kommer ikke til at fjerne mine biler, for så lukker jeg, siger han til Fyens Stiftstidende.

Annonce

Betaler gerne en pris

Steffen Conradsen mener, at han allerede står model til meget i forbindelse med letbanebyggeriet. Han har været og kommer til at være ramt af vejarbejde i flere år, hvilket trods alt koster ham omsætning. Samtidig har han i lidt mere end et år betalt 23 parkeringsbøder for sig selv og sine ansatte, idet de har været nødt til at parkere ved virksomheden.

Som han selv siger, betaler han dem gerne, og han understreger, at han heller ikke er utilfreds med letbanebyggeriet, så længe hans virksomhed kan fortsætte. Men det kan den altså kun, hvis det er muligt at transportere varer til og fra den, forklarer han.

- Det har taget os lang tid at få dispensation til at have af- og pålæsning ude foran vores hus. Vi har lige fået det, og så er der gået et par måneder, og så er det taget fra os igen. Det betyder, at vi stadig har tilladelse til at læsse af og på ude på vejen, men vi kan alligevel få en bøde, hvis vi holder der, forklarer Steffen Conradsen til Fyens.dk.

Fredag måtte han for eksempel modtage tre bøder, fordi p-vagterne aflagde visit under af- og pålæsningen. Han medgiver, at det er forkert at overtræde p-reglerne, men understreger, at det altså ikke er en mulighed at lade være.

- Jeg er en fornuftig borger, der gør min pligt, og når jeg får bøder, skal jeg også nok betale dem, indtil den dag jeg ikke kan betale dem længere, og hvornår det bliver, det ved jeg ikke, siger Steffen Conradsen.

Vil se på reglerne igen

Borgmester i Odense Kommune Peter Rahbæk Juel (S) fortæller til Fyens Stiftstidende, at han godt forstår Steffen Conradsens kritik, og at den giver anledning til at tage et ekstra kig reglerne for parkering i området.

- Jeg synes, ud fra hvordan Steffen Conradsen beskriver det på sit opslag, at der er behov for at få kigget på, om ikke praksis er gået lidt for vidt i hans tilfælde. Det er vigtigt, at vi i den her periode, hvor vi får bygget om for at kunne løfte byen, er opmærksomme på de midlertidige gener, som de kan give byens borgere og erhvervsdrivende, siger han.

Udover at have kontaktet Steffen Conradsen vil han derfor tage en snak med By- og Kulturforvaltningen, som har ansvar for parkeringsforholdene.

- Som han beskriver det, virker det ikke specielt klogt indrettet, siger Peter Rahbæk Juel.

Steffen Conradsen skriver i opslaget, at han føler, at de her regler er på grænsen til chikane. Kan du forstå, at han har det sådan?

- Jeg kan sagtens forstå den situation, han er i, og at det bliver for meget. Man skal bare læse hans opslag, og så kan de fleste nok godt forstå, at det er en special situation, han er i, siger borgmesteren.

Det er endnu ikke lykkedes Fyens Stiftstidende at få en kommentar fra rådmand i By- og Kulturforvaltningen Jane Jegind (V), som også er tagget (navngivet, red.) i Steffen Conradsens opslag.

Vil have redegørelse

Søren Windell, som står i spidsen for Det Konservative Folkeparti i Odense Byråd, er enig med Peter Rahbæk Juel i, at der er behov for at få undersøgt parkeringsforholdene.

Han mener dog også, at der er brug for en redegørelse for, hvorvidt Parkeringskontrol Nord har handlet hensigtsmæssigt og efter kommunens retningslinjer.

- Det lyder, som om de nærmest er kommet med trusler, og vi skal ikke have et udenbys selskab, der kommer her og går på klapjagt. Man kan også finde andre steder, hvor folk holder ulovligt, men at man hele tiden går ind på en sidegade til en ensrettet vej, det virker for mig som klapjagt, siger Søren Windell.

Han understreger i det hele taget, at det er vigtigt at få taget hensyn til Odenses erhvervsdrivende, mens der er store byggerier i gang i byen.

- Steffen Conradsen skriver, at det har økonomiske omkostninger for ham. Han driver endda en virksomhed, der tager socialt ansvar og gør noget for vores by og vores borgere. Vi er nødt til at vise en smule omhu lige nu, hvor vi har en by, der nærmest er i undtagelsestilstand, siger Søren Windell.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce