Annonce
Indland

Odense-kandidat meldte sig ud af Alternativet: For meget fest

Tdiligere i år meldte Mathias Magnussen Thorsson sig ud af Alternativet. Arkivfoto: Sofie Secher Karlsen

Flere har sagt, at sagerne er isoleret til Christiansborg, men lokalmedlem meldte sig ud i sommer.

Alternativet er kendt som et parti med hang til fest og farver, men det har tilsyneladende taget overhånd nogle gange.

I hvert fald har Mathias Magnussen Thorsson meldt sig ud af partiet i sommer med den begrundelse.

Han skulle have været nummer tre på Alternativets kandidatliste i Odense, men meldte sig ud blandt andet på grund af festkulturen i partiet.

- Det var useriøst, når vi arrangerede store, fede fester, men til gengæld ikke kunne få det politiske laboratorium op at stå, siger Mathias Magnussen Thorsson til TV2.

Udmeldelsen skete i sommer før de seneste dages historier om anklager om seksuel krænkelse og opfordring på fællesmail til at sende intimbilleder til en collage til et jubilæum.

Flere medlemmer har sagt, at den seneste tids sager er et isoleret til Christiansborg. Men Mathias Magnussen Thorsson peger på netop festkulturen, som grunden til, at han meldte sig ud.

- Jeg føler, at det er lidt pinligt at have været med i et parti, der har gjort sådan noget her, mens jeg har været medlem, siger han til TV2.

Mandag gik gruppeformanden Rene Gadé (AL) åbent ud og frarådede sine kolleger på Christiansborg i at deltage i valgfesten på LGBTQIA-baren Monastic, som er kendt for sin alternative udsmykning.

Baren indeholder mørkerum og sexgynge, som dog er afmonteret på dagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce