Annonce
Kultur

Odense Internationale Film Festival: De skal finde de bedste film

Rasmus Botoft er ikke et ukendt anisgt i OFF-sammenhæng. Her sammen med Birgitte Weinberger ved den store OFF-award i 2012. Foto: Robert Wengler
Odense Film Festival har offentliggjort årets jurymedlemmer. Det er i deres hænder at finde de bedste film ved OFF20 og måske give dem en billet til Oscar-kapløbet.
Annonce

129 film på en uge. Det er den samlede menu for årets jurymedlemmer ved Odense Internationale Film Festival.

Der er i alt seks konkurrencer med hver sin jury. I den brede offentlighed klinger navne som Rasmus Botoft og Ellen Hillingsø formentlig ret højt, men der er blandt andet også blevet plads til instruktørkometen Mathias Broe, der er født og opvokset i Odense.

Det er juryens job at fordele priserne ud over konkurrencerne til den store prisuddeling; OFF Awards. Det er priser, der udover den store ære giver mulighed for at nå endnu længere ud med sin film.

I 2013 blev OFF nemlig anerkendt som Danmarks første Oscar-kvalificerende filmfestival, og dermed kunne festivalen sende vinderen af både Hovedkonkurrencen og Den Danske Konkurrence videre til USA.

Fra 2015 kunne OFF også sende vinderen af Animationskonkurrencen videre, og fra 2018 er vinderen af Dokumentarkonkurrencen også sendt til Oscar selektionen.

For de danske filmskabere er der endnu mere på spil, da de nominerede til Robert prisen for Bedste Danske Kortfilm findes blandt de udvalgte film til Den Danske Konkurrence på OFF. 10 film bliver shortlistet af Det Danske Filmakademi forud for festivalen, og de endelige fem nominerede til Robert prisen offentliggøres til OFF Award showet.

Se alle jurymedlemmer herunder:

Annonce

Årets juryer

Animationskonkurrencen: Producer Charlotte de la Gournerie, filminstruktør Johan Oettinger og filminstruktør, producer, manuskriptforfatter og skuespiller Michael Wikke.

Den danske konkurrence: Kurator og leder af kortfilmfestival Berlinale Shorts Anna Henckel-Donnersmarck, skuespiller Rasmus Botoft, filminstruktør og fotograf Sun Hee Engelstoft.

Dokumentarkonkurrencen: Lydkunstner, filmskaber, komponist og tonemester Anne Gry Friis Kristensen, skuespillerinde Ellen Hillingsø og filminstruktør Mathias Broe.

Hovedkonkurrencen: Filminstruktør Amalie Næsby Fick, festivalleder, skuespiller, producer og instruktør Mazen Haj Kassem og producer Morten Kaufmann.

Pitch Me Baby: Manuskriptforfatter Adam August, producer Kim Magnusson, animator Sara Koppel, skuespillerinde Solbjørg Højfeldt og filminstruktør Ulaa Salim.

Ungdomskonkurrencen: Liva, Didan, Signe, Truong, Katrine, Mia-Maja og Mille fra 9.A, Munkebjergskolen i Odense.

OFF20

OFF er Danmarks ældste og eneste oscarkvalificerende kortfilmfestival, grundlagt i 1975 o Festivalen finder sted hvert år i den sidste uge i august, uge 35

Festivalen er centreret i området omkring Brandts Klædefabrik, Farvergården og Latinerkvarteret i Odense

Festivalen er arrangeret og funderet af Odense Kommune

I løbet af festivalugen kan gæsterne - udover alle konkurrenceprogrammerne - opleve og deltage i talks, seminarer, workshops, paneldebatter, koncerter, udstillinger og massevis af andre omhyggeligt kuraterede arrangementer med (kort)filmen i fokus

Udover festivalen i uge 35 arrangerer og deltager OFF i en lang række events og samarbejder året rundt

Det er den 45. udgave af festivalen, der finder sted i 2020

Birgitte Weinberger er festivalleder og programlægger på 12. år

Lige knap 3000 kortfilm blev indsendt til OFF20. 129 film er udvalgt til årets konkurrenceprogrammer o Over 30.000 gæster besøgte festivalen i 2019

I år afholdes festivalen både online og offline, så alle har mulighed for at se dette års konkurrencefilm. Den fysiske festival i Odense vil naturligvis overholde alle myndighedernes retningslinjer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce