Annonce
Sport

Odense HC har fået mental træner: Kan hjælpe med at finde de sidste procenter frem

Odense HC-kvinderne jublede over sejren over Larvik HK i Odense Idrætshal den 4. november. Arkivfoto: Robert Wengler

Odense Håndbold har indgået en aftale med Peter Holst. Den mentale træner er et frivilligt tilbud, der primært er fokuseret på hver enkelt spiller.

HÅNDBOLD: Tirsdagens træning blev sluttet af med, at cheftræner, Jan Pytlick samlede kvinderne og sammen med klubbens administrerende direktør præsenterede et nyt tiltag for Odense HC-kvinderne - en mental træner.

- Ofte henter man først hjælp, når det går skidt. Vi prøver at forebygge og styrke holdet. Jeg er helt overbevist om, at det, at holdet har en, de kan snakke med på neutral grund, vil styrke spillerne og holdet, siger Lars Peter Andersen.

Den mentale træner er Peter Holst på 49 år. Han er psykoterapeut og har de seneste fem år arbejdet med sportsfolk som mentaltræner.

- Jeg kan hjælpe dem til at blive den bedste version af sig selv, siger han.

Det er et frivilligt tilbud til hver af holdets spillere. Aftalen med Peter Holst løber i første omgang indtil sommer. Men, som det forlyder fra den mentale træner, "regner han med, at den bliver forlænget". Peter Holst bor i Jylland, men vil være til rådighed for kvinderne i Odense to gange om ugen og til nogle kampe.

Annonce
Peter Holst har Centrum Fysioterapi og rygcenter i Viborg sammen med sin kone, der er fysioterapeut. Han bor også i området. Foto: Amanda Flyvbjerg

På spillernes præmisser

Idéen med den mentale træner er, at kvinderne selv skal vælge, om de gerne vil benytte sig af tiltaget, der primært tager udgangspunkt i spillerne individuelt. Kvinderne skal også selv bestemme, hvad de vil bruge den mentale træner til, forklarer han.

- Det er på den individuelle spillers præmisser. Jeg har ingen skabelon. Vi arbejder med det, de vil arbejde med, siger han og fortæller, at det både kan være ting i forbindelse med håndbold og i privatlivet.

Hos de oranges cheftræner bliver den mentale træner præsenteret med et smil.

- Han kan blandt andet hjælpe os med at finde ud af, hvordan vi kan finde de sidste tre til fem procent, siger Jan Pytlick og nægter, at det som sådan er noget på holdet eller kvinderne iblandt, der har ført til aftalen med en mental træner.

- Vi har snakket om én ting, der har været. Når så mange dygtige spillere skal have fordelt spilletid, vil det altid skabe noget snak, og det er noget af det, Peter Holst kan hjælpe os med at blive bedre til, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce