Annonce
Odense Håndbold

Odense havde de afgørende promillers overtag: - Vi skal spille en fed finale

Fysikken blev afgørende, vurderer Odense-træner Ulrik Kirkely. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Det blev endnu en tæt omgang, da Odense Håndbold tilspillede sig en plads i DM-finalen med sejr over Team Esbjerg. Fysikken blev afgørende.

HÅNDBOLD: - Det er selvfølgelig en forløsning at stå i DM-finalen.

Sådan lyder det fra Odense-cheftræner Ulrik Kirkely, efter det er lykkes for Odense Håndbold at spille sig i DM-finalen med en 28-27 sejr over Esbjerg.

- Følelsen er god. Det er rigtig svært at vinde de her semifinaler. Vi har lige nøjagtigt været en my bedre end Esbjerg, men det er marginalt, siger han til Sport Fyn.

Annonce

- Vi spiller med et flow i perioder, som er godt, men vi mangler også noget stabilitet i begge ender. Det er svært at finde i de her tætte kampe. Det er ofte andre ting, der afgør de tætte kampe. Vi har fightet forbilledligt, tilføjer han.

Odense haltede i store perioder efter Esbjerg, der flere gange havde muligheden for at stikke af. Alligevel formåede fynboerne at kæmpe sig tilbage, og det var der en særlig grund til, mener Kirkely.

- Vi er gode til at holde fast i hinanden, når vi rammer de svære minutter. Dem er der flere af i dag, hvor vi er under pres. Jeg tror, det taler til vores fordel, at de to semifinaler blev afviklet med stort fysisk tryk. Vi havde de ressourcer, procenter, promiller måske endda, som gør, at det falder til vores fordel, vurderer han.

En knyttet næve fra Odense-direktør Lars Peter Hermansen, mens spillerne jubler over finalepladsen. Foto: Frank Cilius/Scanpix 2021

Odense slipper - modsat den endnu ukendte finalemodstander - for at skulle spille semifinale nummer tre på tirsdag.

Dén kamp skal Mie Højlund se, fortæller hun, og hun har også én af de to duellanter, hun foretrækker at skulle møde i finalen.

- Jeg foretrækker Herning-Ikast lige nu, fordi vi har haft et godt tag på dem i løbet af sæsonen. Men egentlig er det ligemeget. Vi skal bare spille en fed finale og vinde ligegyldigt, hvem vi møder, siger hun.

Cheftræner Kirkely er mere diplomatisk.

- Lad dét komme, der kommer. Herning-Ikast har også nedlagt Esbjerg. Det er et fint hold, der har gjort det godt. Og vi spiller altid tætte kampe mod Viborg. Lad os se, hvad der kommer, lyder det fra Ulrik Kirkely, der har tid til at nyde en øl ovenpå semifinalesejren, inden han trækker i arbejdstøjet igen og skal forberede holdet til første DM-finale.

Den spilles hjemme i Sydbank Arena uanset modstanderen, fordi Odense sluttede over både Viborg og Herning-Ikast i grundspillet.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Følg med her: Kampen er i gang

Annonce