Annonce
Odense HC

Odense Håndbold venter nu på lodtrækningen

Kathrine Heindahl var i dynamisk form sent lørdag aften i Besancon. Her vrister stregspilleren sig fri af den franske opdækning i første kamp i Odense. Foto: Kim Rune/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Kathrine Heindahl scorede 10 gange i returkampen i EHF Cup'en i sejren i franske Besancon. Dermed fik klubben ro på bagsmækken inden VM-pausen og kan se frem til Final 4 mellem jul og nytår i Holstebro.

HÅNDBOLD: Odense Håndbold kan nu se frem til en spændende lodtrækning, der vil vise, hvem klubben skal møde i det kommende gruppespil i EHF Cup'en.

Odense sejrede 32-29 i franske Besancon i returkampen i tredje kvalifikationsrunde, og da Odense hjemme havde vundet med to mål, var billetten til gruppespil sikkert kørt ind i stalden. Odense var pænt presset før returkampen, fordi to måls forspring ikke er synderligt meget i moderne håndbold. Men efter 16-13-føring ved pausen var den orange line lagt, og sejren var relativt sikker.

Kathrine Heindahl blev målprofilen for fynboerne med hele ni scoringer.

Odense Håndbold kan nu gå ind til VM-pausen med ro på bagsmækken og med fokus rettet mod pokalslutspillet Final 4 i Holstebro den 28. og 29. december, hvor det storsatsende fynske håndboldprojekt på kvindesiden atter jagter sin første titel.

Annonce

Besancon-Odense i tal

Besancon-Odense Håndbold 29-32 (13-16).

Besancon: Chloe Bouquet 6, Alizee Frecon 4, Amanda Kolczynski 4, Clarisse Mairot 3, Maria Nuñez Nistal 3, Marine Dupuis 2, Lara González Ortega 2, Aïssatou Kouyaté 2, Line Uno Jensen 2, Pauline Robert 1. Odense Håndbold: Kathrine Heindahl 9, Stine Jørgensen 6, Ingvild Kristiansen 5, Cornelia Nycke Groot 3, Trine Østergaard 3, Tess Wester 3, Nathalie Hagman 1, Freja Cohrt 1, Nadia Offendal 1. Udvisninger: Besancon 0, Odense 7. Tilskuere: 3300. Odense Håndbold videre med 57-52 samlet.

Kampen under kontrol

Første halvleg i returopgøret startede med en scoring af Trine Østergaard, og kort efter sendte Mie Højlund også bolden i netmaskerne. Besançon svarede tilbage og fik lynhurtigt udlignet til stillingen 2-2. Franskmændene bragte sig for en kort periode også foran 3-2, inden de orange igen sendte bolden i netmaskerne, melder Odense Håndbolds hjemmeside om kampforløbet.

"Første halvleg var generelt kendetegnet ved, at de to hold skiftedes til at bytte mål. Først efter godt 21 minutter fik Ingvild Bakkerud med en scoring skabt en lille hul ved stillingen 9-12 til Odense Håndbold, og selv om EBF Besançon flere gange kom tæt på en udligning i halvlegens sidste minutter, holdt tremålsføringen halvlegen ud.

"De første minutter i anden halvleg lignede til forveksling den første. Franskmændene bragte sig med to scoringer på 15-16, inden de orange igen trak fra. Midt i anden halvleg havde Odense Håndbold udbygget føringen til 20-24, og de orange havde kampen under kontrol. Selvom franskmændene ihærdigt forsøgte at bide sig fast, endte kampen med en sejr til de orange, da der blev fløjtet af ved stillingen 29-32".

Topscorer i kampen blev Kathrine Heindahl, der nettede hele 10 gange.

Lodtrækning til gruppespillet finder sted den torsdag 21. november kl. 11.00. Lodtrækningen livestreames på facebook-siden for EHF Cup.

Gruppespillet indledes i starten af februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mit Sverige in memorian

Min barndoms Sverige var også min mors og min farfars Sverige. Det var familiebesøg i min mors moster Adeles røde hus i skoven i Halland. Stedet, der stadig emmede af sommerferie paradis for min mor og hendes broder, Roland, i en svunden tid. Familien passede gården som generationer havde gjort det før dem. Adele og hendes broder, Henning, sled og slæbte med at passe besætningen og dyrke den stenede jord. Familiens blod og jord gik i et. Adele og Henning Nilsson døde mætte af dage, ikke fattige, heller ikke rige. Gravstenene på kirkegården i Hishult minder om, at de udgjorde grundstammen af etniske svenskere. Hårdt arbejde havde de, men til gengæld ærligt arbejde fra en tid med et fornuftspræget Sverige, hvor rettigheder og pligter fulgtes ad. Min farfars mor ankom til København fra Blekinge omkring forrige århundredeskifte lige som 100.000 andre etniske svenskere. Som et broderfolk gled de ind i en dansk hverdag på alle niveauer af samfundet. Kun de mange svenske slægtsnavne minder om fortiden. Min oldemor stod på et tidspunkt alene med farfar. Oldemor klarede skærene, og min farfar fandt sin mors fødested i Mørrum, før han gik bort. Ringen blev sluttet. Min længsel mod Sverige er en stærk, ubetinget kærlighed. Det er svenske traditioner, det er Abba, trubadouren Cornelis Wreeswijk, pianisten Jan Johansson, og gensynsglæde med familien i Helsingborg og Skanør. Det er en togtur med Indlandsbanen til Lapland for 40 år siden. Båndene holder trods de mange år, som er gået. Minderne er mange. Jeg sætter en ære i at tale svensk med min familie. Det er velkendt, at Sverige som humanistisk stormagt er ved at blive ført ud over afgrunden. Klinisk renset for fordomme går der en lige linje fra internationalisten og marxisten, Palmes, Rigsdags forslag i 1975 om at gøre Sverige multikulturelt til dagens verdensrekord i antallet af bombesprængninger og voldtægter. Den grænseløse tolerance over for indvandring udvikler sig til en forbrydelse, når det man tolererer er ondskab. Når politikere ved eller bør vide, at indvandring fra 3. verdenslande forøger faren for personfarlig kriminalitet, så mister de deres legitimitet ved ikke at sige fra. I Sverige har den politiske mangfoldigheds utopi udviklet sig til befolkningens modsvarende trøstesløs dystopi i bedste Blade Runner stil med endeløse kampe mellem bevæbnet politi og velorganiserede indvandrerbander. En officiel statsbegravelse kunne være en passende måde, at ære det Sverige politikerne og et flertal af svenskerne selv har lagt i graven; Midnatssolens, de dybe skoves, Pipi Langstrømpes og Emil fra Lönnebergs underfundige Sverige, men også den moderne velfærdsstat funderet på fred fremgang og sikkerhed. Hvil i fred, du blågule, du vil blive savnet, så længe der er nogen, der kan huske dig, du fria, du fjällhōga nord.

Middelfart

Se hele programmet: Navne til Rock Under Broen 2020 afsløret - med populær popduo som genganger

Annonce