Annonce
Odense Håndbold

Odense Håndbold skal vinde hver kamp: - Det første år jublede vi over bare at komme i slutspillet

- Da jeg kom til klubben i 2016, var vi glade for overhovedet at komme i slutspillet. Det har været en fed rejse og oplevelse at løfte klubben, siger Althea Reinhardt. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Der hviler et stort pres på Odense Håndbold. Ikke bare lørdag, når holdet står i sin anden DM-finale - tre år efter den første - men hver eneste gang, spillerne i orange træder ind på en håndboldbane.

HÅNDBOLD: - Det er sjovt, jeg snakkede med K (Kamilla Larsen, red.) om det, og hun har jo været mange flere år i klubben, end jeg har. Hun kan netop huske det første år, jeg kom til klubben, hvor meget vi jublede over bare at komme i slutspillet.

Althea Reinhardt reflekterer over det pres, der konstant er på Odenses ambitiøse håndboldprojekt.

- Hver kamp, vi vandt, var fantastisk. Den følelse har vi ikke mere, for nu skal vi vinde alle kampe, fortsætter ligaens bedste målvogter.

Annonce

Hun er sammen med Odense Håndbold tilbage i DM-finaleserien for første gang siden 2018, hvor det blev til sølv efter et nederlag til København Håndbold.

Denne gang er finalepladsen i hus efter en sæson, hvor presset i særligt forårets sløje periode på fem kampe uden sejr nåede nye højder. Et pres Odenses Anne Cecilie la Cour tidligere til Sport Fyn har beskrevet som helt anderledes end i andre klubber.

- Men det er også sådan, man udvikler sig. Hvis der er pres på en, så udvikler man sig som spiller, og man stiller højere krav til sig selv. Jeg tror på, at det er det, der gør en bedre og stærkere. Men jo, der er et pres i Odense, fortæller Althea Reinhardt og tilføjer:

- Der har også været en periode, hvor man kunne mærke, at folk måske ikke synes, at Odense var den fedeste klub. Folk kan godt lide at hade Odense. Det er fair nok, sådan er det altid i sportens verden. Der er også rigtig mange, der holder med os, og det er vi glade for. Der er bare mange aspekter ved at spille i en topklub som Odense i den danske liga.

Skubber favoritrollen væk

Flere eksperter - senest TV2's Bent Nyegaard - peger på Odense som guldfavoritter, når finaleserien skydes i gang lørdag eftermiddag i Sydbank Arena - og Odense sluttede da også foran Viborg i både grundspillet og slutspilspuljen.

Alligevel er Althea Reinhardt ikke enig i vurderingen.

- Det er svært at sige. Viborg spiller sindssygt godt for tiden. Vi har tabt til Viborg tidligere på sæsonen, så den ligger ikke lige til. Alle kan slå alle i den danske liga. Det kan gå begge veje. Det er det fede ved sporten, alt kan ske, og det handler også om marginalerne på dagen, og hvem der rammer dagen. Det er svært at proppe favoritrollen hundrede procent over på os. Det er jeg ikke enig i. Mange vil også gerne skubbe den fra sig, men jeg synes faktisk, det er virkelig tæt i år, siger hun.


Når man prøver det de første par gange, tænker man shit, det havde jeg ikke lige regnet med.

Althea Reinhardt


Ifølge Althea Reinhardt handler det i høj grad om timing og held - sidstnævnte har holdet selv opsøgt, mener hun. Og selvfølgelig om, at Odense har rykket niveauet. Folk har taget ansvar.

- Vi bliver mere og mere professionelle dag for dag og prøver at optimere og hjælpe hinanden hele tiden. Vi har måske også ramt det lidt heldigt i år i forhold til skader. Vi havde mange skader i den svære periode, men vi var måske heldige, at det var dér, vi blev ramt, hvis man kan sige det på den måde, og at de ikke kommer nu - 7-9-13, fortæller hun.

- Vi har før prøvet at stå i en semifinale med skader og tabt. Det er den måde, den danske liga er bygget op på. Man skal være lidt heldig i slutningen af sæsonen. Det er marginaler, der afgør tingene. Så kan man diskutere, om det er sportsligt fair, at ligaen er bygget op, som den er, fordi det vender op og ned på det hele. Det hold, der har ført grundspillet stort, kan lige pludselig stå og ikke være med i finalen, fortsætter den 24-årige målvogter.

Annonce

"Du er godt nok dårlig..."

For at vende tilbage til det store pres på Odense Håndbold, så var det også noget, Althea Reinhardt skulle vænne sig til, da hun kom til klubben i 2016.

- Jeg kunne møde folk på gaden, der brokkede sig over, hvordan jeg spillede, og hvordan vi præsterede. Det var ikke bare én eller to, det var tre eller fire, man mødte på en enkelt gåtur på en halv time, husker Reinhardt og tilføjer:

- Det kan jeg huske, var en speciel følelse, fordi man gik der som personen Althea, og så skulle man pludselig kritiseres for ens arbejde. Jeg går jo heller ikke hen til postmanden og siger, "du er godt nok dårlig til at levere pakker".

Althea Reinhardt oplever et stort pres på Odense Håndbold. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Reinhardt mener dog, at hun er blevet bedre til at håndtere, at folk kommenterer hendes spil.

- Jeg prøver at sige, at folk siger det i god mening, fordi de er interesserede i sporten, og hvordan vi gør det. De bliver ligeså skuffede over en tabt kamp, som vi gør, og det kan jeg godt forstå. Men det er klart, når man prøver det de første par gange, tænker man shit, det havde jeg ikke lige regnet med.

- Nu tager man en sludder og prøver at forklare og fortælle, og det er bare hyggeligt, fordi man også møder mange på sin vej, som roser en og roser holdets præstation. Det går begge veje, og det er jo det gode ved sport.

Odense Håndbold spiller første DM-finale hjemme i Sydbank Arena mod Viborg HK lørdag klokken 16. Finaleserien spilles bedst af tre kampe. Kampen vises på TV2.

Læs stort interview med Althea Reinhardt om sæsonens sportslige og personlige udfordringer på fyens.dk lørdag og i avisen søndag.

Vejen til DM-finalen

Viborg HK og Odense Håndbold er årets finalister i kvindernes håndboldliga.

Læs her, hvordan de to klubber er kommet til DM-finalen.

Viborg HK:

* Nummer tre i grundspillet med 22 sejre og fire nederlag.

* Nummer to i gruppe to i slutspillet med fire sejre og to nederlag.

* Semifinalesejr over Herning-Ikast Håndbold over tre kampe.

Odense Håndbold:

* Nummer to i grundspillet med 23 sejre og tre nederlag.

* Nummer et i gruppe to i slutspillet med tre sejre, én uafgjort og to nederlag.

* Semifinalesejr over Team Esbjerg over to kampe.

Indbyrdes opgør i sæsonen:

* Grundspillet 18. november: Odense slår Viborg 32-23 på udebane.

* Grundspillet 10. marts: Viborg slår Odense 33-21 på udebane.

* Slutspillet 8. april: Viborg slår Odense 34-30 på hjemmebane.

* Slutspillet 1. maj: Odense slår Viborg 30-25 på hjemmebane.

Kilde: Divisionsforeningen.

/ritzau/

Annonce
Nordfyn For abonnenter

Charlotte har fået nok: - Jeg er overhovedet ikke sart, jeg er bare træt af gaderæs i Bogense

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Stor mystik om politiaktion: Efterforsker mistænkeligt forhold

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Politikere kræver handling fra minister og kommunen i Marco-sag: - Lad nu den familie flytte ind til deres barn

Faaborg-Midtfyn

Faaborgs fede folkefest: Vild trængsel på havnen - både til lands og til vands

Odense

Politisk ballade om job-løfter får borgmester til at afbryde ferie: - Venstre ved udmærket, hvordan tingene forholder sig

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Sydfyn For abonnenter

Foråret var skidt, sommeren er god, og i år kan Langeland følge med de mange turister

Faaborg-Midtfyn

Borgmester vil ikke føre personalesager i avisen: Skolebestyrelse tilgiver fyringstruet fagchef

Indland

Optag på uddannelser: Så mange får deres førsteprioritet

Assens

Frivillige søreddere måtte rykke ud midt i fredagshygge og EM-kamp: - Det viser, at der har været et stort behov for os

Erhverv For abonnenter

Kro må afvise gæster og lukke tre af ugens dage: Kokke og tjenere er ikke vendt tilbage efter genåbningen

Navne

Mindeord: Søster blev kendt da hun satte millionær til at skrælle kartofler

Annonce