Annonce
Odense HC

Odense Håndbold lejer Schæfer ud til DHG

Mathilde Schæfer i Odense Håndbold-dragten. Fra den kommende sæson gælder de de blå fra DHG i 1. division for bagspilleren. Foto: Nils Svalebøg
Bagspilleren Mathilde Schæfer, der er kommet tilbage fra en alvorlig skade, er fortsat på kontrakt i Odense Håndbold men skal spille for DHG i 1. division.

Håndbold: Fra næste sæson udlejer Odense Håndbold bagspilleren Mathilde Schæfer til 1. divisionsklubben DHG Håndbold. Mathilde Schæfer vil fortsat have kontrakt med Odense Håndbold men skal nu både træne med truppen i DHG Håndbold og med ligatruppen i Odense Håndbold. Bagspilleren vil dog som udgangspunkt spille kampe for DHG.

Lars Peter Hermansen, administrerende direktør i Odense Håndbold, siger:

- Mathilde er efter en lang og slidsom genoptræningsperiode på vej tilbage. Det er vigtigt for hende at få spilletid på banen, så hun kan komme tilbage på samme niveau, som hun var på inden sin skade. Vi er sikre på, at Mathildes kompetencer og evner på håndboldbanen kan udvikle sig hos DHG, og vi glæder os til samarbejdet og til at følge hendes udvikling.

Nicolai Gynther, seniorformand i DHG, glæder sig over det nye samarbejde. Han siger:

- Vi er rigtig glade for, at Mathilde bliver en del af DHG og glæder os til at byde hende velkommen. Vi er også meget glade for det samarbejde, der bliver med Odense Håndbold, og at Odense Håndbold kigger vores vej i forhold til udvikling af elitespillere.

Fra Mathilde Schæfer lyder det:

- Jeg er bekendt med DHG's gode træningsmiljø og klubbens professionelle tilgang til tingene, og jeg glæder mig derfor til at blive en del af det setup og projekt, som de har fået etableret. Jeg tror på at spille i 1. division på et hold med store ambitioner kan medvirke til at udvikle mine håndboldmæssige kompetencer.

Mathilde Schæfer er 21 år og har spillet i Odense Håndbold siden 2016. I sæsonen 2016/2017 pådrog den unge bagspiller sig en korsbåndsskade, som hun altså er kommet tilbage fra.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce