Annonce
Sport

Odense Håndbold i nøglekamp i opløbet - vigtig førsteplads skal fastholdes i tredjesidste kamp

Mia Rej, der her ses i kamp mod Silkeborg-Voel i sidste uge, skal i kamp mod sin mangeårige, tidligere klub. Mia Rej har tilført Odense Håndbold flere facetter i det offensive, hvor holdets mange profiler ofte på skift er afgørende. Foto: Michael Bager
Træner Ulrik Kirkely kræver mere kynisme i angrebet og optimale returløb for at dæmme op for Københavns kendte og farlige kontraløb.

HÅNDBOLD: Det ligner en af sæsonens absolutte nøglekampe, når Odense Håndbold fredag aften får besøg af den klub, som for tre år siden overrumplede den fynske favorit i DM-finalen og tog guldet med en ét-måls-sejr i tredje og afgørende kamp i en sydende Frederiksberghal.

For med tre kampe tilbage af grundspillet har Odense Håndbold to points forspring ned til forfølgerne Viborg og den forsvarende mester Team Esbjerg.

- Det er nærmest en vind-eller-forsvind-kamp, og den kræver, at vores spillere hæver niveauet i forhold til kampen forleden i Aarhus. Her leverede vi en stærk indsats i forsvaret, men vi skal i den grad vise langt mere kynisme i afslutningerne, siger træner Ulrik Kirkely til Sport Fyn.

København er kendt for at være et skarpt kontrahold.

- Det er et hold, der altid lægger stor vægt på kontraspillet, og de er gode til det. Det er deres største force, så det kræver, at vores returløb virkelig er på plads.

Odense Håndbold har i sæsonens løb flere gange leveret middelmådige indsatser mod hold fra netop midten eller endda bunden af rækken, og forleden var holdet bagud i Aarhus, før kampen blev drejet om i de sidste 20 minutter.


Vi skal have holdet og spillet op i det niveau vi så mod Herning-Ikast, for jeg betragter både København og Nykøbing Falster som hold, der har vist, at de i visse kampe kan genere os, Viborg og Team Esbjerg

Odense Håndbold-træner Ulrik Kirkely


- Det er klart, at en del af forklaringen kan være, at vores modstandere i de kampe er topmotiveret og hæver deres niveau, mens vi nogle gange netop har manglet kynismen i angrebet, siger Ulrik Kirkely.

Annonce

Skal højne niveau

- Vi skal have holdet og spillet op i det niveau vi så mod Herning-Ikast, for jeg betragter både København og Nykøbing Falster som hold, der har vist, at de i visse kampe kan genere os, Viborg og Team Esbjerg.

Odense Håndbold og slutspurten

Ligaen består af 14 hold, der spiller to gange mod hinanden - i alt 26 kampe.

Odense Håndbold har 42 points for 23 kampe, mens Viborg og Team Esbjerg har hver 40.

Odense Håndbold mangler København, hjemme, Vendsyssel, ude og Viborg, hjemme.

Viborg og Esbjerg mangler at mødes.

Hvis Odense Håndbold vinder de to næste kampe, kan holdes nøjes med at spille mindst uafgjort hjemme mod Viborg for at bevare førstepladsen i grundspillet, og selv ved et nederlag vil den store sejr i opgøret i Viborg betyde, at Odense Håndbold formentlig slutter øverst i indbyrdes kamp.

Til gengæld er Esbjerg bedre end Odense Håndbold i de indbyrdes kampe, men mesterholdet skal dog først overhovedet indhente Odense Håndbold på points.

Vinderen af grundspillet får to points med over i slutspillet, og vinderen kan samtidig blive bevilget en ekstra Champions League-plads, hvis og når det europæiske forbund giver Danmark en sktra palds - ud over selve mesterholdet.

Kampen har det særlige aspekt, at Københavns mangeårige profil og playmaker Mia Rej ved nytårstid blev hentet af Odense Håndbold, der i forvejen i sommer sikrede sig højrebacken Anne Cecilie De la Cour fra Købehavn. Begge spillere var afgørende faktorer, da København vandt DM-guldet i foråret 2018.

Ulrik Kirkely vil op til kampen teste, om landsholdsmålmand Althea Reinhardt er klar til kampen efter nogle ugers problemer med ryggen, og samtidig er der tvivl om Angelica Wallén.

Annonce

København forlænger

København har netop forlænget med både cheftræner Claus Mogensen og assistenttræner Christian Køhler for de kommende to sæsoner.

Direktør Casper Porsgaard glæder sig:

- Det er en super nyhed, at det er lykkedes at forlænge trænerteamet samlet. Med klubbens fortsatte strategi og ambitioner om top 4 og Europa er det vigtigt med stabilitet på  trænersiden. Vi er startet med et langsomt generationsskifte, og der er flere og flere unge spillere i truppen.

Træner Claus Mogensen siger til klubbens hjemmeside:

- Vi har en masse ambitiøse og seriøse spillere, og en professionel organisation. Samtidig har klubben opbygget nogle sindssygt gode rammer omkring holdet, som gør det muligt både at række ud efter resultater og udvikling. Klubbens strategi med at kombinere etablerede spillere med en gruppe af unge meget talentfulde, er også meget tiltalende for mig.

Kampen i Sydbank Arena har første pift fredag klokken 18.30 og livestreames på Odense Håndbolds facebook-side.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce