Annonce
Odense Håndbold

Odense Håndbold holder sig klar til Europa

Trine Østergaard og de øvrige Odense Håndbold-spillere må holde sig klar til at spille en mulig EHF Cup-semifinale midt i juni. Her ses den hurtige højrefløj i den vundne kvartfinale hjemme i Odense Idrætshal mod russiske Lada. Foto: Michael Bager/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Det er stadig en mulighed, at holdet skal spille EHF Cup-semifinalen mod ungarske Siofok, selv om den hjemlige sæson er afblæst. Odense Håndbold var klar til at lægge billet ind på Final4-stævnet i EHF Cup, men den plan blev forpurret forleden.

HÅNDBOLD: Odense Håndbold er sat i en barok situation.

På den ene side er den hjemlige sæson afblæst efter de offentlige myndigheders og håndbold-unionens seneste meldinger, men på den anden side må Odense Håndbold holde sig til at deltage i den turnering, hvor klubben er kvaliceret til semifinalen i EHF Cup'en.

Det er nu en mulighed - i hvert fald hypotetisk - at Odense Håndbold skal spille Final4 i EHF Cup'en i perioden mellem 15.-21. juni. Så må omverdenen selv vurdere, hvor realistisk det er på diverse fronter.

- Jeg hælder mest til, at Final4 i givet fald bliver i weekenden 20. -21- juni, siger direktør Lars Peter Hermansen til Sport Fyn.

Odense Håndbold har for nylig hjemsendt spillere og trænere og får lønkompensation i forhold til regeringens beslutninger.

Annonce

Måske i Budapest

Men klubben må forholde sig til, at man pludselig skal ud i krævende kampe i EHF Cup'en, hvor de to andre hold er kroatiske Podravka og Herning-Ikast Håndbold.

Lige nu peger meget mod, at Final4-stævnet spilles i Ungarn. Siofok er en mondæn ferieby ved på bredden af turist-destinationen Balaton-søen. Men hovedstaden Budapest nævnes også på den europæiske unions hjemmeside.

Odense Håndbold-direktøren kan afsløre, at klubben lagde billet ind på at holde Final4-stævnet.

- Men de planer blev jo stoppet grundigt forleden af de seneste beslutninger fra myndighederne, og nu må vi bare afvente, hvad der sker, siger Hermansen.

Esbjerg stadig

- Det er klart, at det er et dilemma, vi står i. På sin vis kunne det være en fin mulighed at give spillerne ferie nu rent fysisk og sportsligt, fordi man så derefter kunne give spillerne en pause, og så bagefter geare træningsmæssigt op mod den næste sæson, siger Lars Peter Hermansen.

- Men som sagt, så kan vi ikke give spillerne ferie af hensyn til lønkompensationen. De er som sagt hjemsendt. Vi kan så stå over for at skulle spille en eventuel EHF Cup-semifinale mod Siofok. I øvrigt tror jeg ikke, at en EHF Cup-bronzekamp ville blive afviklet, siger Hermansen, hvis klub lige op til påsken overraskede ved at skrive en ét-årig kontrakt med den profilerede København-back Anne Cecilie de la Cour, som en en hårdt skydende venstreskytte - med en del erfaring fra landsholdet.

- Vi har nu en stærk bagkæde hele vejen rundt, og vi føler, at vi står godt rustet til næste sæson, men ved, at der på samme vis vil være andre klubber med et markant spillermateriale, eksempelvis Esbjerg, siger Odense Håndbold-direktøren, mens han i de kommende uger må vente spændt på, hvad de danske myndigheder, unionen og nu også det europæiske forbund beslutter.

EHF Cup-semfinalen mod Siofok er stadig et hængeparti, hvis gennemførelse eller endda udfald virker helt på vippen.

Det ligger foreløbig fast, at Esbjerg er kronet som dansk mester, mens Odense Håndbold får sølvmedaljer - efter de forrige sæsoners sølv og bronze.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce