Annonce
Sport

Odense Håndbold havde pludselig en håndfuld ude - men sejren hos Ajax sikrer den delte førsteplads efter Esbjerg-nederlag

Kamilla Larsen måtte i Bavnehøjhallen ofte afløse i angrebet, ud over at løse de normale pligter i forsvaret, og fik da scoret. Men Ajax havde længe held og dygtighed med at køre lange angreb og fjerne gæsternes kontraspil. Her ses Kamilla Larsen i det tidligere efterårs kamp mod Ajax i Odense. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Træner Ulrik Kirkely måtte i 2. halvleg spille uden en lille håndfuld af de normale kræfter ude mod Ajax. Men to-måls-sejren blev hevet hjem, og samtidig tabte rivalen Esbjerg ude mod Nykøbing F.
Annonce

HÅNDBOLD: Odense Håndbold fik den forventede sejr, men det var med de berømte lodder og trisser, idet gæsterne efter pausen åbenbart måtte fravælge den ene målmand Althea Reinhardt og skytten Lois Abbingh - ud over de fra starten givne afbud.

Odense Håndbold røg dog på en delt førsteplads med Viborg, idet topholdet Team Esbjerg tabte med fire mål ude mod Nykøbing F.

Til sidst var det nogle opportunistiske gennembrud og lynglimt fra Jessica Quintino og Mie Højlund, der fjernede det sidste Ajax-håb, men hjemmeholdet kom ind på 26-27 med kun lidt over to minutter tilbage.

Odense Håndbold slingrede godt og grundigt igennem 1. halvleg med en defensivt pivringe indsats.

Annonce

Nærmest forventeligt

Det var dybest næppe overraskende efter søndagens dynamiske og højt roste indsats i Champions League mod storholdet Györ, for det er helt efter de mentale lærebøger - især dem som Odenses spillere åbenbart har liggende hjemme i denne sæson på natbordet - at det så kan være svært at finde samme spændingsniveau en onsdag aften i en tom Bavnehøjhal.

Det hører også med, at gæsterne denne aften måtte stille op uden Nycke Groot, som fik en forstuvning af anklen i søndags og højreback-alternativet Malene Aambakk døjer med en fodskade, og samtidig er Groot-alternativet Helena Elver langtidsskadet.

Odense Håndbold råder nok over en lang række spillere med internationalt snit og rutine, men forsvaret agerede tøvende i bevægelserne og sløvt tænkende før pausen, hvor de toptændte Ajax-spillere havde alt for nemt ved komme til effektive langskud eller opspil til venstrefløjen, og målmand Tess Wester fik ikke megen støtte.

Annonce

Syv-mod-seks

Træner Ulrik Kirkely prøvede midtvejs i halvlegen at teste syv-mod-spillet, som ofte er et vigtigt våben for holdet, men Ajax fik scoret to gange i tomt bur den periode, og højrebacken Anne Cecilie La Cour skabte sig heller ikke medgang i den fase.

Heldigvis viste Mie Højlund de typiske gennembrud, og Freja Cohrt var effektiv i kontra og fra fløjen, så favoritten i det mindste holdt 16-16 ved pausen. Ikke mindst på grund af et par skarpe stregmål fra Sara Hald.

Det normale forløb ville være, at Odense Håndbolds større ekspertise og bredde ville slå afgørende igennem midtvejs i 2. halvleg, men da Althea Reinhardt åbenbart ikke var helt klar denne aften, og Lois Abbingh også sad ude på bænken i 2. halvleg under time-outs, blev Kirkelys hånd pænt begrænset.


Sejre på sådan en rodet aften er ofte de vigtigste, og nu må Odense Håndbold se, hvilket personale, der kan mønstres til weekendens tur til Buducnost

Sport Fyn om weekendens udfordringer


Angelica Wallén måtte ind og tage ansvar og bidrog med en vigtig scoring, men det tunge åg lå på Mie Højlund og Mia Rej, og i de sidste syv-otte minutter valgte Kirkely kun at spille med de to i bagkæden.

Annonce

Kræfterne slap op

Den høje Ajax-højreback Louisa Mittet havde holdt spændingen ved lige med flere godt trukne skud, men kræfterne løb tør til sidst, og da Quintino i en fastkørt situation tog ansvar og scorede efter en smart pirouette tre minutter før tid og øgede til 27-24, viste det sig at være afgørelsen.

Og sejre på sådan en rodet aften er ofte de vigtigste, og nu må Odense Håndbold se, hvilket personale, der kan mønstres til weekendens tur til Buducnost i Montenegro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Efter konkurs og betinget dom: Rådmand Søren Windell risikerer at blive smidt ud af bestyrelse

Middelfart

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce