Annonce
Håndbold

Odense Håndbold erstatter Suzanne Bækhøj med 19-årigt talent.

19-årige Katja Johansen er klar til større opgaver hos Odense Håndbold. Foto: Odense Håndbold.

HÅNDBOLD: Odense Håndbold har skrevet kontrakt med den 19-årige Katja Johansen, der spiller U19-håndbold i Talentcenter Odense Håndbold, meddeler klubben i en pressemeddelelse.

Hun får kontrakt, fordi Suzanne Bækhøj ud gik i en træningskamp mod Horsens Håndbold Elite, som Odense Håndbold spillede i torsdags i Vissenbjerg Hallerne, på grund af en skade i venstre knæ. Undersøgelser af knæet har efterfølgende vist, at Bækhøj har pådraget sig en meniskskade, der sandsynligvis vil holde hende ude i 4-12 uger.

Administrerende direktør i Odense Håndbold, Lars Peter Hermansen, siger i meddelelsen:

- Vi ærgrer os selvfølgelig over Suzannes skade. Skader falder altid uheldigt og især her op til de første kampe i sæsonen. Vi glæder os dog over, at vi hurtigt har fået en aftale på plads med Katja. Hun er en talentfuld spiller med et spændende potentiale, og så er hun teknisk dygtig. Katja har allerede haft de første træningssessioner med ligaholdet.

Katja Johansen siger selv:

- Selv om det er på en ærgerlig baggrund, så er det en drøm, der går i opfyldelse. Jeg er superglad for at blive en del af Odense Håndbold, og jeg glæder mig meget til at prøve mig selv af på allerhøjeste niveau og blive en del af det professionelle setup, som Odense Håndbold har, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Simone er bidt af boksning

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce