Annonce
Håndbold

Odense Håndbold ønsker færre hold i ligaen

Lars Peter Hermansen - her med Nycke Groot (tv.) og Mie Højlund (th.) - ønsker færre og ikke flere hold i ligaen. Foto: Michael Bager
Tre tvangsnedrykkede klubber håber på støtte i Divisionsforeningen til at blive i deres rækker. Et brev fra klubberne til diskussion i foreningen i den kommende uge.
Annonce

HÅNDBOLD: Nordsjælland Håndbold, EH Aalborg og Odder Håndbold fortsætter kampen for at få Dansk Håndbold Forbund (DHF) til at omstøde den skrivebordsafgørelse, der har annuleret resten af sæsonen og dermed vil tvangsnedrykke de tre klubber.

De tre klubber opfordrer således i et brev til Divisionsforeningen de danske eliteklubber til i fællesskab at bliver enige om en løsning, der indebærer, at ingen klubber rykker ud - en beslutning, der i givet fald vil betyde, at de bedste håndboldrækker i næste sæson skal udvides.

Lars Peter Hermansen, administrerende direktør i Odense Håndbold, er også medlem af Divisionsforeningens bestyrelse. Han siger - som bestyrelsesmedlem:

- Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget brevet, og at vi i Divisionsforeningen vil diskutere brevets indhold i næste uge. Ellers har jeg ingen kommentarer.

Som administrerende direktør i Odense Håndbold er meldingerne fra Hermansen imidlertid kontante. Han siger:

- Jeg kan ikke se, at en udvidelse af vor liga kan komme på tale. Jeg er imod en udvidelse. Jeg går tværtimod ind for færre hold i ligaen. Vi er i forvejen presset af et voldsomt kampprogram med liga, pokalhåndbold og europæiske kampe.

- Men I vil vel godt kunne finde to ekstra kampdage i kalenderen?

- Kalenderen er altså i forvejen meget presset, og det koster også penge at spille kampe - blandt andet til halleje og hele setuppet omkring VIP'erne.

Vi er i forvejen presset af et voldsomt kampprogram med liga, pokalhåndbold og europæiske kampe

Lars Peter Hermansen, direktør i Odense Håndbold

Annonce

Møde 25. maj

I henvendelsen til Divisionsforeningen skriver de tre klubber, at en beslutning om, at ingen klubber rykker ud vil forhindre, at afgørelsen kommer til at ligge hos DHF's repræsentantskab.

- Vi vil opfordre Divisionsforeningens bestyrelse til at arbejde for, at der i egne rækker træffes en beslutning om afslutning på sæsonen med kåring af de medaljetagere og oprykkere som allerede skitseret, men med den ændring, at tvangsnedrykningerne fjernes. Hvis vi i Divisionsforeningen kan nå frem til det, må vi også kunne finde en vej til at få det accepteret i DHF-regi. Alternativt risikerer vi at være langt inde i juni eller juli, inden sagen i værste fald finder en afgørelse i DIF's appelinstans, lyder det fra de tre klubber.

Opfordringen kommer, efter at Håndboldens Appelinstans har underkendt den afgørelse om sæsonafslutningen, som Udvalget for Professionel Håndbold med medlemmer fra Divisionsforeningen og DHF traf i begyndelsen af april. Her kårede udvalget mestre og medaljetagere og dømte samtidig bundproppen i de to bedste rækker til nedrykning.

Men nu kan sagen altså ende således, at den skal til afstemning i dansk håndbolds øverste organ, repræsentantskabet, 25. maj - og med risiko for en videre appelsag ind i DIF-systemet.

Annonce

Fortsat usikkerhed

Fredag var der i øvrigt fortsat usikkerhed om, hvorvidt statsminsterens melding torsdag aften om "ja til genoptagelse af professionel idræt" i princippet betyder, at eksempelvis håndboldens ligaklubber ligesom fodboldens superliga kan genoptage træningen - under corona-restriktioner. Også trods de officielle udmeldinger i løbet af fredagen om, at indendørs idræt må vente til august.

- I indslaget om den professionelle idræt i statsministerens tale torsdag aften lød der intet om udendørs/indendørs, og jeg ser udmeldingerne fredag om "indendørs idræt først til august" møntet på breddeidræten. Men det kan jo være, jeg tager fejl, siger GOG-cheftræner Nicolej Krickau.

Diskusionen er imidlertid mest hypotetisk. Håndboldklubberne har sine spillere hjemsendt på ordningen med lønkompensation og har sandsynligvis ikke råd til at kalde spillerne ind til en træning frem mod "ingenting". En ny sæson med nye trupper venter på den anden side af sommerferien. Samtidig har flere af klubbernes udenlandske spillere allerede forladt landet.

Det mere interessante spørgsmål i sammenhængen er, om ligaholdene kan gå i gang med træningen i hal med deres nye trupper efter sommerferien - og inden 1. august. GOG indleder således efter planen træningen 16. juli og Odense Håndbold 20. juli.

Fra Nicolej Krickau lyder det:

- Jeg har en klar forventning om, at jeg kan begynde indendørs træning med min trup 16. juli.

I Holland og senest i Norge - fra torsdag - er haltræning blevet tilladt, men naturligvis fortsat under corona-restriktioner.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce