Annonce
Sport

Odense GOG har sat sig store mål

Indenfor tre sæsoner skal der spilles om medaljer, lyder den bastante udmelding

Annonce

ODENSE: En plads i slutspillet i denne sæson. Indenfor tre sæsoner skal der spilles om medaljer.

Der blev ikke sparet på ambitionerne i målsætningen, da »det hemmelige hold« Odense GOG i går fik sat ansigter på organisationen, administrationen og spillertruppen i det nye fælles fynske håndboldprojekt Odense GOG.

I fjor hentede GOG sølle et ud af 24 mulige point mod top-6-holdene. Det sportslige fundament i det nye Odense GOG stammer i første omgang fra GOGs ligatrup. 10 af de 14 spillere i førsteholdstruppen kommer fra det GOG-hold, der i fjor blev nummer 10 i grundspillet og måtte ud i nedrykningsspil.

Fra det GOG-hold er Pearl van der Wissel , Maibritt Kviesgaard, Trine Jensen, Anette Hovind Johansen (langtidsskadet i fjor), Marianne Rokne (langtidsskadet i fjor) væk. Langtidsskadede Nikoline Nielsen er røget ned i en såkaldt udviklingstrup sammen med blandt andre Susanne Madsen (U-19-landsholdsspiller). Og den kontraktløse ynglinge DM-guldvinder Pernille Christensen tager sig en tænkepause.

Annonce

Fire nye ansigter

De nye ansigter i ligatruppen er Therese Helgesson (svensk landsholdspiller fra norske Nordstrand), Pernille Holst Larsen (dansk landsholdsspiller fra Aalborg DH) samt Fatima Malic (svensk landsholdsspiller fra Odense Håndbold) og Cissa Assersen (højre fløj fra Odense Håndbold).

Annonce

Sportschef: Sundt at have ambitioner

Sportschef Kenneth Sahlholdt, der i fjor havde træner-ansvaret for GOGs ligakvinder, og i denne sæson også er tilknyttet GOG Håndbolds U-18-kvinder kalder det »sundt at have ambitioner«.

- Hellere sætte målet for højt end for lavt, siger Kenneth Sahlholdt.

- Sidste sæsons placering for GOG var ikke udtryk for holdets reelle styrke. Truppen var den gang hårdt plaget af skader, siger Odense GOG-direktør Ditte Due Andersen.

Annonce

Nye rammer animerer

Kenneth Sahlholdt peger på flere faktorer, der sportsligt kan give Odense GOG sportslig medvind og fremdrift med det samme.

1) Dansk håndbolds største talent i flere år Line Jørgensen træner med igen og bliver formentlig spilleklar allerede i 3.-4 spillerunde.

2) Konkurrenterne er ramt af finanskrisen og har skåret i trupperne.

3) Rammerne i Odense Idrætshal med op til 2200 tilskuere i ryggen er lidt mere inspirerende end 235 til en ligakamp i Gudme mod Randers og får det bedste frem i spillerne.

4) Truppen lider ikke af samme skadesproblemer som i sidste sæson, og med indtil videre 22 kontraktansatte spillere fra de to samarbejdsklubber, så er bredden blandt kontraktspillere stor.

5) Fraset Viborg og FCK Håndbold, der spiller på et niveau for sig selv, er håndboldligaen i bund og grund meget lige i styrkeforhold.

Annonce

Stadig tvivl om hold i 1. division

Odense GOG opererer foreløbig med en ligatrup på 14 spillere og en udviklingstrup med blandt andre de resterende otte kontraktspillere fra de to samarbejdspartnere. Det er stadig ikke ifølge Odense GOG-direktør Ditte Due Andersen klarlagt, om Odense Håndbold får lov af til at beholde pladsen i 1. division. Her tilhører licensen Stjernen.

Bibeholdes 1. divisionspladsen til udviklingsspillere, kan spillere fra liga- og 1. divisionsholdet ikke frit rykkes op og ned uden de sædvanlige karensperioder ved klubskifter. Og da GOG formelt leverer ligalicensen, er GOGs 3. divisionskvinder også lige nu formelt andethold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce