Annonce
Odense

Odense Glasværk vil ind på det amerikanske marked

Lasse Bork Schmidt (tv) er stoppet som direktør i Odense Glasværk. Den tidligere direktør, Christian Frederiksen (th), overtager igen direktørjobbet i en periode. Han arbejder blandt andet med at finde en investor til glasværket og på at geare virksomheden til en større produktion. Arkivfoto: Ulrik Sass

70-årige Christian Frederiksen er tilbage som midlertidig direktør i Odense Glasværk, efter Lasse Bork Schmidt har meddelt, at han stopper.

Christian Frederiksen er i gang med at skaffe ny kapital og geare virksomheden, der via et samarbejde med designer Erik Simonsen fra Bogense vil prøve at komme ind på det amerikanske marked.

Odense Glasværk sælger hver måned glas for omkring 80.000 kroner i glasværkets butik ved havnen. Men der skal flere penge ind i virksomheden, hvis den skal overleve på længere sigt, og derfor vil glasværket prøve kræfter med det amerikanske marked.

Det skal ske i et samarbejde med designer Erik Simonsen fra Bogense. Han etablerede Acer Design i 1974 og arbejder på en lampe, hvor Odense Glasværk skal producere glasdelen, fortæller Christian Frederiksen, der har sagt ja til igen at tage en tjans som midlertidig, ulønnet direktør efter Lasse Bork Schmidt valgte at stoppe her i januar.

- Vi laver unika, men det er svært at tjene penge på i Danmark. Erik Simonsen hjælper os med at designe en ny lampe, som vi håber på at sælge i USA, hvor det er muligt at få anderledes gode priser for den slags, fordi markedet er meget større. Og vores foreløbige forespørgsler viser, at man ikke er uinteresseret i vores produkter, siger Christian Frederiksen.

Han arbejder ligeledes på at finde en ny investor til glasværket og på at geare virksomheden til en større produktion.

- Vi har folk, som er gået direkte ud og taget et almindeligt arbejde bagefter uden løntilskud eller andet. Det har vi ikke fået en krone for, og det ansvar påtager vi os stadig. Men vi kan ikke kun lave et socialt projekt - vi har også en virksomhed, vi skal have til at køre.

Christian Frederiksen, direktør, Odense Glasværk

- Ikke mig der er brug for

Lasse Bork Schmidt nåede at være direktør for Odense Glasværk i lige knap et år, før han stoppede. Han havde til opgave at gøre glasværket mere kommercielt - blandt andet ved at se på hvad der sælger, og undersøge pris i forhold til udgifter, men også undersøgte hvilke nicher, glasværket kan leve af.

- Jeg har været utrolig glad for at være på glasværket, men vi var uenige om strategien fremadrettet. Fordelingen mellem det kommercielle og det sociale arbejde i virksomheden skal være anderledes, og så er det ikke min profil, der er brug for, siger han.

Han har givet afkald på de seks måneders løn, han havde krav på, for ikke at belaste glasværkets økonomi, og Christian Frederiksen håber på, at Lasse Bork Schmidt vil være med til at gøre etape to af et stort EU-projekt færdigt.

- Vi har brug for, at han hjælper os med det, for det er blandt andet med til at sikre lønningerne hernede et år endnu, siger Christian Frederiksen.

Annonce

Tilskud eller ikke tilskud

Odense Glasværk, som er en erklæret socialøkonomisk virksomhed, har det princip, at man ikke vil have penge fra det offentlige for de udsatte borgere, man prøver at hjælpe videre.

Hidtil har man prøvet at hjælpe aktivitetsparate ledige, altså folk som er længere væk fra arbejdsmarkedet end almindelige ledige, og unge under 29 år med forskellige sociale problemer - ofte med god effekt.

- Vi har folk, som er gået direkte ud og har taget et almindeligt arbejde bagefter uden løntilskud eller andet. Det har vi ikke fået en krone for, og det ansvar påtager vi os stadig. Men vi kan ikke kun lave et socialt projekt - vi har også en virksomhed, vi skal have til at køre, fortæller Christian Frederiksen.

Det sociale arbejde kræver nemlig også en del ressourcer, og på grund af glasværkets økonomiske situation overvejer ledelsen nu, om man skal til at opkræve penge fra kommunerne i stil med det andre socialøkonomiske virksomheder gør, for eksempel Superwerk.

- Vi har forespurgt kommunen, men afventer lige situationen. Det er en balance. Og hvis man kun lægger sin virksomhed an på, at kommunen kommer med nogle penge, er det en farlig vej at gå. Vi skal lave et firma, der kan leve af sine produkter, men også tage et socialt ansvar, siger Christian Frederiksen.

Annonce
Odense For abonnenter

Fyresedler og nul tiltro til letbanen på konkursramt butiksplads: - Jeg har ikke råd til at vente længere

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Gammelt Odense-firma solgt: Ny ejer har allerede ansat flere folk

Fyn For abonnenter

En anderledes bisættelse: Tak til præsten, der sagde nej - nu blev det helt rigtigt

Odense

- De prøver at overdøve hinanden: Naboerne har fået nok af høj musik i Odenses parker - vil tage drastiske metoder i brug

Nordfyn For abonnenter

Lene frygter, at hendes søn skal starte i skole for tidligt: - Jeg mener, han har godt af at være barn et år endnu i børnehaven

Nordsøen skal plastres til med energiøer og vindmøller for hundredvis af milliarder: - Det er en rigtig, rigtig god forretning, lover klimaministeren

Faaborg-Midtfyn

Bent er bekymret: Nu har vi kun den her brandhane - og hvad hvis der kommer en storbrand?

Nyborg For abonnenter

Tog narko, terroriserede ekskæresten og kørte fra politiet: Mand idømt tre måneders fængsel

Alle skriger på arbejdskraft, men her drukner man i ansøgninger: - Det har vi aldrig prøvet før

Odense

- Sådan én har jeg sgu aldrig set før: Vaks zoo-gæst fik øje på noget, der hang fra tigeren - nu er dyrepasserne ham 'evigt taknemlig'

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

OB

Han insisterer på ikke at sige noget om sin situation nu: Bashkim Kadrii lover udmelding, når sæsonen er slut

Navne For abonnenter

Ny instruktør på Nordfynspillene er en mand med mange roller: Spiller volleyball og underviser i matematik

Erhverv

Jesper snedkererer millionresultat sammen: Har fordoblet overskuddet på et enkelt år

Annonce