Annonce
Odense

Odense Glasværk mangler 300.000 kr for at få gang i glasproduktionen igen: Nu starter man en folkeindsamling

Odense Glasværk. Foto: Michael Bager
Coronakrisen har ramt det foreningsejede Odense Glasværk hårdt økonomisk. Man mangler 300.000 kr for at få gang i produktionen igen, og det skal Odenses tidligere stadsdirektør være med til at få vendt.

Odense: Coronakrisen har været hård ved Odense Glasværk, som har været nødt til at lukke  den store ovn ned og sende de to glasmagere hjem.

De nationale støtteordninger har ikke taget højde for foreningsejede virksomheder som Odense Glasværk, der derfor ikke har fået kompensation for tabt omsætning, og man mangler derfor 300.000 kroner for at kunne få gang i produktionen igen.

Det kræver noget ekstraordinært, og derfor prøver glasværket nu med en såkaldt folkeindsamling - altså at få hjælp af alle, der er interesseret i at støtte arbejdet på havnen. Som direktør og initiativtager til glasværket, Per Jørgensen, forklarer:

- Vi håber, folk vil støtte os, fordi glasværkets historie er en del af Odenses DNA. Vi gør også et stort arbejde med at hjælpe udsatte mennesker i gang igen og har senest fået en meget flot evaluering af COVI. Generelt er folk meget imponeret over, at så mange forskellige typer af mennesker rejser sig op hernede og komme tilbage til livet igen.

Annonce

Tidligere stadsdirektør i bestyrelsen

Kernen i glasværkets udfordring er, at det koster omkring 1.000 kroner om dagen at holde gang i den store ovn, som skaber den varme, som gør det muligt at forme glasset. Men uden ordrer og salg, som stoppede helt med coronaens indtog, er der ikke råd til at holde glasproduktionen kørende.


- Vi håber, folk vil støtte os, fordi glasværkets historie er en del af Odenses DNA. Vi gør også et stort arbejde med at hjælpe udsatte mennesker i gang igen.

Per Jørgensen, direktør i Odense Glasværk


- Vi var ellers inde i en rigtig god udvikling inden krisen, hvor vi havde forøget både produktion og omsætningen med næsten 100 procent. Vi havde en stor ordre, som vi producerede færdig, lige inden coronakrisen lukkede os, og herefter forsvandt alt, forklarer Per Jørgensen, der har fået tilknyttet en frivillig mentor, forretningsudvikler Lars Stig Møller, som skal hjælpe med de ting, han ikke selv er så god til.

For at komme videre vil glasværket opbygge en ny organisation. Meningen er at lave en forening a la Odense Blomsterfestival med mange erhvervsfolk inde over, og så have en bagvedliggende bestyrelse, hvor Odenses tidligere stadsdirektør Jørgen Clausen har sat sig for bordenden, blandt andet sammen med den tidligere direktør, Christian Skov Frederiksen.

Sådan kan man støtte

Odense Glasværk er ejet af den almennyttige Foreningen Odense Glasværk for at understøtte visionen om at være en socialøkonomisk virksomhed.

Hvis man ønsker at støtte Odense Glasværk i at komme i gang igen, kan man enten sende penge via MobilePay (720361) eller sætte penge ind på en særlig konto i Fynske Bank. Nærmere oplysninger fås ved Odense Glasværk.

Odenses tidligere stadsdirektør Jørgen Clausen er blevet ny bestyrelsesformand i Odense Glasværk. Arkivfoto: Morten Vilsbæk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sigtelse i sag om knivstik: Varetægtsfængslet kvinde stak mindst seks gange for at dræbe

Middelfart For abonnenter

Yvonnes handicappede søn får frataget nattevagt: - Vi er simpelthen bange for, at han dør

Annonce