Annonce
Odense

Odense Friluftsbad er åbnet: Kø foran indgangen og nye retningslinjer

Med åbningen af Odense Friluftsbad følger nye retningslinjer og ekstra personale, som sørger for, at reglerne bliver overholdt. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Onsdag åbnede Friluftsbadet i Odense for dette års sæson. Det blev en åbning med kø foran indgangen, glade gæster og ansatte og nye retningslinjer.
Annonce

- Jeg skal bare ind og køles af.

Sådan lyder det fra Ronni Madsen, der står forrest i køen, da Odense Friluftsbad åbnede for dette års sæson.

Samme idé har 15-20 andre også fået denne eftermiddag. Og det med god grund. Temperaturen viser et par og tyve grader og vandtemperaturen ligger på 21 grader, da porten ind til anlægget går op klokken 13.

Et par andre, der har fundet vej til Friluftsbadet, er Camilla Borg og hendes veninde Sanne Jakobsen, som er på besøg fra Aalborg.

- Vi er kommet rigtig meget i Friluftsbadet i Aalborg. Så nu måtte vi også lige en tur herud i dag, nu hvor Sanne er kommet herned, siger Camilla Borg, mens de pakker tæpper og køletaske ud på et afmærket område af anlæggets græsplæne.

Her kan du bade i Odense

Odense Friluftsbad er åbent fra 13-18 på hverdage og fra 10.30-18.00 i weekender. En entrébillet koster 38 kroner for voksne, 19 kroner for børn og 26 kroner for pensionister.

Odense Havnebad åbner igen 10. juni og kan benyttes gratis inden for åbningstiderne: 06.00-07.30 og 11.00-18.30.

Allerup Gamle Have åbner 8. juni. En entrébillet koster 30 kroner og kan benyttes fra 14-19 på hverdage og fra 12-19 i weekender. Fra uge 27-32 er der åbent alle dage fra 10-19.

Byens svømmehaller er fortsat lukket.

Annonce

Nye tiltag

De afmærkede områder, hvor der højst må være 10 personer, er blot ét af flere tiltag i Friluftsbadet, som skal mindske coronasmitten. Anlæggets teknikere og livreddere har derfor været i gang siden midten af april for at gøre klar til åbningen, som også byder på nymalede bassiner og afspærring af vipperne, som endnu ikke må bruges - til stor ærgrelse for en flok skoleelever.

Én, der til gengæld glæder sig over blot at kunne komme i vandet, er Mikael Møller, som satser på at svømme 2000 meter, selvom det er nogle måneder siden, han sidst har været i vandet.

Samme glæde viser sig hos Camilla Borg og Sanne Jakobsen, da de sammen hopper i vandet fra bassinets trappe.

- Det er ikke så slemt, når man først er kommet under, griner Camilla Borg, da hun kommer op til vandoverfladen igen.

Annonce

Stor glæde

En halv times tid inde i åbningen er køen foran indgangen svundet ind, og folk kommer kun til i små grupper eller enkeltvis.

Åbningen forløber altså roligt, og selvom anlægget langt fra er fyldt, har man alligevel forberedt sig med ekstra personale og livreddere, som skal sørge for, at retningslinjerne og afstandskravet bliver overholdt.

Trods dagens rolige start med meget få arbejdsopgaver for personalet, er glæden stor. Inden dagens åbning har man nemlig været spændt på, om der overhovedet ville komme nogle, nu hvor bassinerne åbnes på en onsdag og ikke på en lørdag, som man plejer, fortæller en tekniker. Og så glæder man sig da også over, at det i det hele taget er muligt at komme på arbejde. Noget, som især livredderne har undværet, siden byens svømmehaller lukkede sammen med resten af landet i marts.

Tilbage ved Ronni Madsen er humøret også højt, da han kan tage hjem, efter at have fået den afkøling han kom for.

Ronni Madsen slapper af i ét af de afmærkede områder på græsplanen, efter han har været i bassinet og fået den afkøling, han kom efter. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Da dørene gik op ind til Friluftsbadet klokken 13, stod flere i kø foran indgangen. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Camilla Borg (tv.) har taget sin veninde Sanne Jakobsen fra Aalborg med i Friluftsbadet. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce