Annonce
Erhverv

Odense-firma får kæmpe-ordre

Lars Hougaard er gået i højden for at installere en produktionslinje til en kunde. Der er slet ikke plads til de komplette produktionslinjer i virksomheden, så man opstiller og tester mindre dele en ad gangen.

Jorgensen Engineering skal lave mælke­pulveranlæg til 100-150 millioner kroner

Det største problem er at få tilstrækkeligt med dygtige ingeniører

Annonce

Odense-virksomheden Jorgensen Engineering er vant til at få store ordrer.

Virksomheden har specialiseret sig i at lave færdige produktionslinjer til fødevarefabrikker, og den slags fylder som regel godt op i landskabet.

Men den seneste ordre er langt større end noget, virksomheden tidligere har leveret.

I løbet af det næste års tid, skal den konstruere, samle og opstille to produktionslinjer til en splinterny mælkepulverfabrik i Holland.

- Kunderne stiller meget store krav blandt andet til vores medarbejderpolitik. Det er en fordel, for det gør konkurrencevilkårene ens, siger adm. direktør Jens Nyeng Christiansen.
Annonce

Stor del af fabrikken

Den præcise pris er hemmelig, men den ligger mellem 100 og 150 millioner kroner.

Kunden er en hollandsk og en kinesisk virksomhed, der har slået sig sammen om at investere cirka en milliard kroner i en ny produktion af modermælkserstatningtil blandt andet det kinesiske marked.

Jorgensen Engineering skal levere hele den sidste del af fabrikken. Det vil sige fra og med, at pulveret hældes på dåse samt al håndtering af emballage.

Fabrikken, som Jorgensen allerede før kontrakten har arbejdet med i flere år, skal stå klar i september-oktober 2016.

- Det er en stor ordre for os, og den kommer på et tidspunkt, hvor vi i forvejen har en høj ordrebeholdning, siger administrerende direktør Jens Nyeng Christiansen.

- Vi får selvfølgelig travlt med opgaven, men det giver os også en stor buffer, som vi kan bruge til at udvikle os på andre områder.

- Vi får ofte store enkeltordrer, og det kan let betyde store udsving. Derfor er vi meget optaget af at udvikle nye områder, så vi kan udjævne udviklingen, siger direktøren.

Michael Scharff og de øvrige fastansatte i Jorgensen Engineering får rolle som en slags gruppeleder, når virksomheden har meget travlt og gør brug af mange midlertidigt ansatte.
Annonce

Vil have medicinalkunder

Jorgensen har traditionelt arbejdet meget med kunder, der producerer modermælkserstatning - blandt andet giganter som Nestlé, Danone, Arla, Abbott og Kraft.

Men netop for at udjævne udsvingene har fabrikken arbejdet målrettet på at få kunder i medicinalproduktionen.

Det er lykkedes, og ledelsen håber, at den nye store ordre giver tid til at gøre mere ved de attraktive og krævende medicinal-kunder.

Den nye ordre vil betyde nye arbejdspladser på virksomheden, men den kan ikke sætte tal på.

Jorgensen Engineering har en meget fleksibel opbygning, så ekstra opgaver løses ofte ved at leje og låne medarbejdere samt ved at trække å faste freelancere og underleverandører.

Kernen af fastansatte medarbejdere er i dag på cirka 100 ansatte - 60 funktionærer og 40 i produktionen - men den kan blive udvidet nu.

Jens Nyeng Christiansen har været administrerende direktør i Jorgensen Engineering siden 1999. Foto: Jesper Beenfeldt Nielsen
Annonce

Svært at få ingeniører

- Der lurer flere store ordrer i horisonten, så hvis alt går godt, kan vi få endnu mere travlt, siger Jens Nyeng Christiansen.

Det er dog lettere sagt end gjort, for virksomheden har især brug for ingeniører, som kan arbejde med robotter og automatisering, og den slags er ikke lette at få fat på.

- Det er vores største udfordring, det er blevet værre i de seneste fem-seks år. Der uddannes simpelthen alt for få. Vi kan dog godt tiltrække nogen, fordi vi har spændende opgaver - vi er blandt andet en af Danmarks største aftagere af robotter, siger direktøren.

Jorgensen producerer stort ikke selv nogle dele. De mange ingeniører konstruerer udstyret, som oftest produceres af underleverandører, men monteres hos virksomheden selv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce