Annonce
Odense Håndbold

Odense er finaleklar efter hård fight: - Vi spillede som et hold i dag

Odenses bænk jubler, da sejren er sikret. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Odense sejrer 28-27 over Esbjerg og booker en billet i finaleserien.

HÅNDBOLD: Odense Håndbold spillede sig lørdag eftermiddag i DM-finalen, da klubben besejrede Team Esbjerg med 28-27 i endnu en tæt og dramatisk affære.

Det holdt ellers hårdt for fynboerne, der haltede flere mål efter hjemmeholdet i store perioder af kampen.

Odenses Lois Abbingh baskede den ene bold efter den anden op i målhjørnet, hvilket i stor grad holdt fynboerne inde i en kamp, der i sidste ende blev vundet på fight og stor fynsk viljestyrke.

Annonce

Det store comeback blev sat ind midt i anden halvleg, hvor Mie Højlund scorede på både gennembrud og returbolde, mens Tess Wester blev skiftet ind og pillede et straffekast fra Esbjergs Kaja Kamp.

Ved 25-23 til Odense og med fem minutter tilbage på uret brændte Lois Abbingh også et straffekast, og det gav Esbjerg et sidste skud energi til at komme igen, og så kunne en velspillende Vilde Mortensen Ingstad bringe hjemmeholdet på 27-27.

Abbingh baskede endnu en bold i nettet, og da Mette Tranborg ikke fandt en medspiller i det efterfølgende Esbjerg-angreb, så det for alvor svært ud for hjemmeholdet, der var pisket til at vinde for at holde liv i finalehåbet.

Abbingh var på pletten igen til 28-27, og da Althea Reinhardt snuppede Sanna Solbergs sidste chance, var kampen endegyldigt afgjort. Odense er finaleklar.

Hård start

I kampens indledning var det et Odense-hold, der kæmpede med at finde fodfæstet i det vestjyske. I forsvaret kom Esbjerg for let til chancer, og det kostede for Tess Wester, der blev byttet ud i Odense-målet allerede efter seks minutter med nul redninger på syv forsøg.

I angrebet virkede der til at mangle den sidste procent på koncentrationsniveauet. Flere afleveringer fandt ikke den rette modtager men røg i stedet ud over sidelinjen eller i kløerne på Esbjergs offensive forsvar.

Esbjergs nøglespiller Estavana Polman og Sonja Frey måtte se til fra tribunen. Sidstnævnte var ellers meldt klar, mens førstnævnte er ude resten af sæsonen med et delvist overrevet korsbånd. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Det var ikke kun Wester, der blev skiftet ud. Det gjorde Odenses japanske højrefløj Ayaka Ikehara, der ellers havde scoret to kasser, også - men det var med næseblod. Hendes erstatning Jessica Quintino kunne ikke finde netmaskerne bag en velspillende Rikke Poulsen i hjemmeholdets mål. Heller ikke Freja Cohrt på venstrefløj havde heldet med sig.

Det havde Lois Abbingh til gengæld. Hollænderens hammer holdt Odense inde i opgøret - med hjælp fra forsvaret, der kom bedre med som minutterne gik.

Annonce

Flyvende hollænder

Pausen gjorde godt for Odense, der startede anden halvleg bedst. Først med endnu en kasse fra Abbingh, inden Rikke Iversen kunne udligne til 15-15. Derfra havde fynboerne godt fat i hjemmeholdet i en periode.

Freja Cohrt sendte Odense foran 27-26 med to minutter tilbage. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Men så gik luften ud af ballonen igen for en stund, hvor Mie Højlund blev vist ud i to minutter, mens Nycke Groot og Rikke Iversen lavede tekniske fejl. 20-17 til Esbjerg.

Odense - og særligt Lois Abbingh - ville dog fortsat lege med. Hollænderen bankede flere projektiler op i målhjørnet, og da Mie Højlund sendte en returbold fra Ikeharas forsøg i nettet til 21-20 var der high fives til hele det fynske hold, hvis bænk og stab flere gange klappede i takt.

Annonce

Sammenhold

Mie Højlund fortalte efter kampen Sport Fyn, at sejren var et produkt af, at fynboerne stod sammen gennem de svære perioder i kampen.

- Den holdfølelse vi har lige nu, har vi ikke haft i virkelig lang tid. Man kan mærke alle på holdet, og der er den bedste gejst, der har været længe. Det, at vi føler, at vi spiller som et hold, betyder virkelig meget, sagde hun.

- Vi er alle sammen mega rørte lige nu. Man sætter sig nogle mål i starten af sæsonen, og det her var noget, vi kun kunne drømme om. Nu kan vi sige, at vi er i finalen, og det er enormt forløsende og rørende, tilføjede hun.

Ifølge Odense-direktør Lars Peter Hermansen er sejren en kæmpe forløsning for den ambitiøse klub.

- Der er mange, der har sagt, at vi har svært ved at spille tætte kampe, når de skal afgøres til sidst. Jeg synes, at de her to kampe mod Esbjerg har vist, at vi har haft lidt overskud til sidst og har haft styr på nerverne, fortalte han Sport Fyn.

Kampen kort

Ligaen, anden semifinale

Team Esbjerg - Odense Håndbold 27-28 (14-13)

Kampens gang: 5-3, 8-5, 9-8, 11-8, 13-10, (14-13), 16-15, 19-17, 20-20, 22-23, 24-25, 27-28

Mål:
Team Esbjerg: Vilde Mortensen Ingstad 7, Marit Røsberg Jacobsen 7 (2), Mette Tranborg 5, Kaja Kamp 4 (4), Annette Jensen 2, Nerea Pena 1, Marit Malm Frafjord 1
Odense Håndbold: Lois Abbingh 11 (2), Mie Højlund 5, Ayaka Ikehara 4, Freja Cohrt 2, Rikke Iversen 2, Angelica Wallén 2, Nycke Groot 1, Mia Rej 1

Bedste spiller:
Team Esbjerg: Vilde Mortensen Ingstad
Odense Håndbold: Lois Abbingh

Udvisninger:
Team Esbjerg: 2
Odense Håndbold: 1

Dommere: Michael Søegaard og Thomas Kalisz Nielsen

Tilskuere: Ingen

Odense Håndbolds næste kamp: DM-finalens første kamp lørdag 22. maj i Sydbank Arena. Modstanderen bliver vinderen af Viborg og Herning-Ikast, der spiller tredje semifinale tirsdag.

En skuffet Mette Tranborg må se sin tidligere klub spille om guldet. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Politiet jagter to mænd efter overfald på buskontrollør: Den ene har måne – den anden er muskuløs

Annonce