Annonce
Sport

Odense dunkede Roskilde

Peter Bruun Jørgensen måtte have alvorsordene frem i sin debut som Roskilde-træner, men det nyttede ikke til sidst.

STIME: Den tredje fynske sejr i træk gav Peter Bruun Jørgensen den værst tænkelige debut i Roskilde

HÅNDBOLD, Odense-Roskilde 28-25, 1. division, kvinder: - Forfra, forfra, forfra!

Træner Peter Bruun Jørgensen var nok en gang i indpiskerens rolle på første kampdag i sit nye job som Roskilde-træner, og man må i den grad sige, at den fyrede GOG 'er er startet forfra i Roskilde.

Sjællænderne kom i går til Odense Idrætshal på en sidsteplads i rækken, og med kun syv spillerunder tilbage inden opgøret ville et nyt nederlag være noget nær en katastrofe.

Men mod et formstærkt, humørfyldt og godt fightende Odense-hold var det lige nøjagtig, hvad Roskilde fik, og kun en taktisk finesse mod slutningen hindrede resultatet i at blive en decideret øretæve til Peter BruunJørgensen i debuten.

For Odense var kollektivt klart bedst og spillede undervejs så flydende og flot, at man skulle tro, det var sæbe og ikke harpiks, bolden var smurt ind i. Især samspillet mellem en stærk Maj Andersen på playmakerposten og en superstærk Trine Manley på stregen gjorde Roskilde-spillerne rundtossede undervejs, og da Anette Dunker i målet samtidig evnede de fornødne redninger på centrale tidspunkter, måtte lejesvendinderne fra Slagelse slå op i banen.

Annonce
Maj Andersen lægger låg på skuddet fra Budomir - og det var ganske symptomatisk for de to holds duel.

Læst af Odense

Med en bagkæde bestående af Andriana Budomir, Sandra Folden og Rugie Kliukaite og med Marie Høpfner på stregen var det ellers dem, der var udset til at give Roskilde nyt håb, men de var oftest læst af Odense-holdet.

- Budomir har jo brug for at komme ind over midten til sine skud, og der stod vi klar, sagde en glad og også lettet Odense-trænerOle Andersen.

Glad for den tredje sejr i træk, men også lettet, fordi den nær var gledet ud af hænderne på hjemmeholdet.

Der var 10 minutter igen, da en velspillende Ana Razdorov sendte Odense i front med syv mål - 24-17 - og det blev signalet til først en 5:1- og siden en 3:3-formation fra Roskilde-forsvaret, der skabte stor og bestemt også unødig panik hos Odense-kvinderne.

Spillet stivnede og Slagelse drønede kontra tre gange, inden en timeout gav en smule luft.

Men tendensen fortsatte, og Peter Bruun snusede til sejren, da Angela Rajovic fire et halvt minut før slutfløjtet gjorde det til 25-23, og Mette Jensen samtidig fik to minutter for at brokke sig til dommerne.

Kampen kort

1. division, kvinder

Odense-Roskilde 28-25 (14-9)

Mål: Odense: Trine Manley 6, Ana Razdorov 6 (2), Maj Andersen 5, Helle Nørgaard 3, Kristine Hansen 2, MetteJensen 2, Julie Jensen 2, Mette Eriksen 1, Cissa Assersen 1.

Roskilde: Marie Høpfner 8, Sandra Folden 5, Rugie Kliukaite 5, Beth Jørgensen 3, Andriana Budomir 2 (1), Angela Rajovic 1, Pernille Hvid 1.

Stillingen undervejs: 1-0, 3-1, 4-5, 10-7, (14-9), 16-10, 24-17, 25-23, 28-25.

Udvisninger: Odense 3, Roskilde 1.

Bedste spillere: Odense: Trine Manley. Roskilde: Marie Høpfner.

Dommere: Poul Strandmark og Henrik Mathiassen - middel.

Tilskuere: 124 i Odense Idrætshal.

Næste kamp: 26. februar klokken 13.30: Lyngby-Odense.

Kun bundhold tilbage

Men fynboerne red stormen af og kunne lade sejrsdansen indlede lørdag aften.

Og efter tre sejre i træk og med eneste bundhold tilbage på kampprogrammet kan holdet nu teoretisk regnes for kandidat til en plads i oprykningsspillet.

- Det er rigtigt, at der kan være 10 point til os, hvis vi spiller godt. Men det er først og fremmest niendepladsen, vi må kigge efter, og det er nu, vi skal vise, at vi er gode nok til at ligge i rækken. Vi er nødt til at slå de hold, der ligger under os, sagde Ole Andersen.

Imens måtte Roskilde pakke sammen og tage hjem til rugekassen igen. Meget tyder på, at Anja Andersen må til lommerne og købe sig endnu en klub, hvis hun skal have et hold i 1. division næste år.

Det er virkelig forfra for Peter BruunJørgensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce