Annonce
Erhverv

Odense-direktør rykker til Amsterdam for familiens skyld: I Danmark er det svært at få to karrierer og et lille barn til at gå op

Karsten Madsen fra Morningscore har været parat til at afgive direktørposten i Morningscore for at få sit familieliv til at gå op, men det har foreløbig ikke været nødvendigt. Derfor leder han nu virksomheden fra Amsterdam, hvor han bor med sin franske kæreste og deres lille datter. Hver anden uge er han nogle dage i Odense, og det fungerer foreløbig fint. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Professionelt er det et tilbageskridt for Karsten Madsen, men af hensyn til familiens trivsel, er han alligevel flyttet til Amsterdam og leder nu softwarevirksomheden Morningscore fra distancen. De første tre måneder har omvæltningen imidlertid vist sig at være mindre, end han frygtede, og måske giver det ligefrem fordele i forhold til investorer og nye medarbejdere på sigt.

Amsterdam: Efter blot tre måneder i Amsterdam taler Karsten Madsens datter på halvandet år allerede mere hollandsk end dansk.

Det irriterer ham en smule, men samtidig er det også et tegn på, at den lille familie på tre er lykkedes med at skabe en hverdag i den hollandske hovedstad, hvor de alle tre trives. En udfordring, der i 2021 fyldte for den ambitiøse, odenseanske direktør, der i høj grad har været synonym med kulturen og udviklingen i softwarevirksomheden Morningscore.

Derfor traf han sammen med sin franske kæreste i efteråret 2021 beslutningen om at rykke hele familien til Holland, selv om det måske ville koste ham topposten i den virksomhed, han selv har været med til at skabe fra bunden.

Annonce

- Min kæreste er fra Paris, men har boet i Holland i mange år. Hun havde flyttet sit job med til Danmark, men hun havde meget svært ved at integrere sig i Odense, og modsat mange andre, hader hun at arbejde hjemmefra. Hun vil gerne på kontoret, og det var svært i Danmark. Samtidig havde vi som to karriereforældre svært ved at få hverdagen til at hænge sammen med at have et lille barn, fortæller Karsten Madsen.

Der er ingen tvivl om, at det har været hårdt for mig professionelt at flytte til udlandet, men det var jeg nødt til at hensyn til mit privatliv. Den gode historie er, at jeg er blevet overrasket over, hvor smertefrit det indtil videre er gået.

Karsten Madsen, direktør og medstifter af Morningscore

Han har ofte påpeget det problematiske i at skulle have flere barnepiger for at være sikker på at kunne komme på arbejde, og selv om han ikke har ligget under for den danske forestilling om, at man skal hente sine børn tidligt for at være en god forælder, så har det spillet en rolle for hans kæreste, som samtidig savnede storbyens puls og stemning.

Går bedre end forventet

Fra den 1. januar gjorde parret derfor alvor af tankerne om at rykke hverdagen til Amsterdam, hvor Karsten Madsens kæreste er tilbage i vante rammer på sit job i it-branchen, mens han som den eneste i Morningscore arbejder remote.

En speciel situation, erkender han.

- Der er ingen tvivl om, at det har været hårdt for mig professionelt at flytte til udlandet, men det var jeg nødt til at hensyn til mit privatliv. Den gode historie er, at jeg er blevet overrasket over, hvor smertefrit det indtil videre er gået, siger Karsten Madsen, der kalder det helt udramatisk at flytte til Amsterdam.

- Det, at få et barn, har været en meget større forandring, end det at flytte til Amsterdam. Jeg har aldrig lagt skjul på, at frihed er meget vigtig for mig, så det var en spand koldt vand i hovedet på mig, at man som forælder er nødt til at indgå i nogle meget faste rammer. Men man vænner sig til det, og så er det bare sådan, det er, siger Karsten Madsen.

I Amsterdam har han prøvet at møde en låst dør i daginstitutionen, da han ville hente sin datter klokken 16.30. Institutionen var ikke vant til, at børnene blev hentet før efter klokken 17 - mange gange først ved 18-tiden - og lukkede derfor først op på det tidspunkt. Det giver Karsten Madsen og hans kæreste nogle timer ekstra om dagen, og den fleksibilitet er guld værd for parret.

- For mig har det været et skridt ud i det ukendte, og det er det stadig, for jeg ved ikke, hvor det ender henne, så det har været noget med at google og tale med andre, der arbejder på samme måde. Det er der eksempler på, men det er selvfølgelig specielt, siger Karsten Madsen, der over for både ejerkreds og bestyrelse var klar til at opgive direktørposten.

Den har han imidlertid stadig, og han er i Odense nogle dage hver anden uge. Ellers foregår kommunikationen med hurtige onlinemøder og gennem skriftlig kommunikation som normalt.

- Stort set alle på kontoret har fået et ordentligt webcam, og vi sidder alle med rigtigt gode internetforbindelser, så det er næsten som at være der fysisk. Jeg tror ikke på idéen om, at energi og kultur kun kan skabes ved at være til stede fysisk. Den skrevne kommunikation på Slack og andre kommunikationskanaler er en stor del af hverdagen, og så laver jeg en gang imellem nogle små videoer fra Amsterdam, hvor jeg selvfølgelig har et arbejdsperspektiv, men også laver lidt gøgl, siger Karsten Madsen, der ikke vil vurdere sin egen kulturpåvirkning.

Annonce

Jagter investorer og talent

Til gengæld oplever han at arbejde mere effektivt, fordi han ikke i samme grad som tidligere bliver forstyrret af spørgsmål, som andre lige så godt kunne besvare. Desuden ser han fordele både i forhold til investorer og fremtidige medarbejdere, for selv om Karsten Madsen ikke længere har sin daglige gang i Morningscores nye kontorlokaler i Odense, er der ikke skruet ned for ambitionerne.

- I Odense har vi store udfordringer med at finde talenter til vores videre rejse. Det er gået okay indtil videre, men ikke perfekt, og skal vi ansætte 100 nye medarbejdere over de næste tre år, ville vi måske være nødt til at åbne kontorer i Aarhus og København og lade nogle arbejde remote for at kunne få folk nok. Hernede er der masser af talent, og det er planen, at vi på sigt skal åbne kontor i Amsterdam, siger Karsten Madsen, der foreløbig bruger det meste af sin tid på at jagte ny kapital til at vækste Morningscore yderligere.

Virksomheden, der laver software til SEO, har længe arbejdet på at få en privat investor ombord men går nu efter at skaffe venture-kapital.

- Det kan gøre det lidt nemmere, at vi ikke kun er en lille virksomhed fra Odense, men at vi ved at være til stede i Amsterdam viser, at vi også har et globalt syn på vores forretning. Det er i hvert fald gået overraskende godt med at få kontakter i investor-miljøet hernede. Det et ikke sikkert, det giver en investering, men det er det, jeg kæmper for lige nu, siger Karsten Madsen.

Han og familien har i første omgang givet sig selv to år til at prøve tilværelsen i Amsterdam af.

Morningscore

  • Er en ung softwarevirksomhed, der har udviklet et online-værktøj til søgemaskineoptimering; SEO. I oktober 2021 lancerede virksomheden tredje version af værktøjet.
  • Morningscore blev stiftet i 2018 af de samme mennesker, som også driver søstervirksomheden Morningtrain.
  • Karsten Madsen er direktør for Morningscore, der har 12 fuldtidsansatte og en lille håndfuld deltidsansatte medarbejdere. Han er netop flyttet til Amsterdam af familiære hensyn.
Annonce

De giver den gas: Ordblinde håndværkere har succes med Danmarks største 3D-printer farm

Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker over, at vi er blevet rigere

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Erhverv

Revisionsfirma gør op med branchens hårde arbejdspres: Her skal man ikke have dårlig samvittighed over at gå til tiden

Odense For abonnenter

Flere kilo hash fundet i lejlighed: Men dommer blev ikke overbevist af politiets beviser

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Odense

Så gik den ikke længere: Kæmpe eventsted er endnu en gang ramt af konkurs

Kerteminde For abonnenter

Mor og søn fandt indbrudstyv bag en skraldespand: Samme dag fandt far og søn en anden tyv på en mark

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

For abonnenter

Direktør: Politikerne skal huske, hvad de har lovet de lokale medier

Assens

Utålmodige vinterbadere i opråb: - Det vil være spild af borgernes skattekroner at renovere denne bygning

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De frygter hestepærer, ødelagt strand og skræmte dyr: Beboere vil ikke lægge strand til badende heste

OB

14.000 til pokalfinalen- så mange fynboer har aldrig tidligere set OB i en kamp i dette årtusinde

Annonce