Annonce
Odense

Odense Byråd synger Kim Larsen

I begyndelsen af februar sang Odense Byråd for første sammen for at sikre den gode stemning i byrådssalen. Nu foreligger sangprogrammet for resten af året. Foto: Ulrik Sass

Nu ligger det fast, hvad Odense Byråd synger resten af året. Her er plads til både "Den danske sang er en ung, blond pige" og et par Kim Larsen-klassikere. Måske skal en sanglærer hjælpe politikerne på vej - og måske kommer sangtraditionen til at koste penge i form af KODA-betaling.

Odense Byråd er klar med repertoiret for resten af årets byrådsmøder. Og det er ikke et katalog over politiske emner, men forskellige danske sange, som skal sikre den gode stemning i byrådssalen

Den danske sang er en ung, blond pige; Højt fra træets grønne top; Det er i dag et vejr, for at nævne tre af de 15 sange.

Men politikerne kommer ikke til at indspille plader og optræde sammen i talk shows som "det syngende byråd", hvis man skal bedømme indsatsen på premieren i begyndelsen af februar, hvor en spæd sangflok istemte H.C. Andersens "I Danmark er jeg født".

Her er plads til forbedring og til handling, for hvordan kommer det så ikke til at lyde, når byrådet skal synge nogle mindre kendte sange? Derfor har Venstres Claus Houden foreslået, at politikerne i et par situationer kunne mødes lidt før byrådsmødet og øve - med en sanglærer. Som han siger:

- Vi synger altid nytårsaften hjemme hos os og har haft god gavn af at have en sanglærer med, som banker den værste rust af. Derfor kunne det være en idé, at vi - inden vi gik ind til byrådsmødet - fik en sanglærer til at komme og øve de to-tre sange, som ikke er kendt af alle, så vi kunne melodien bedre.

Den idé bliver nu undersøgt nærmere.

Annonce

Det skal byrådet synge

6. marts: Sangen om Larsen27. marts: Papirsklip

10. april: Fo' ajle di små blomster

8. maj: En lærke letted, og tusind fulgte

22. maj: Kom, maj, du søde milde

26. juni: Vi elsker vort land (Midsommervisen)

21. august: Det er i dag et vejr

4. september: Hvem sidder dér bag skærmen (Jens Vejmand)

18. september: Der er så meget, der kan trykke (Livstræet)

25. september: Kringsatt av fiender

9. oktober: Der er et yndigt land

30. oktober: Forelskelsessang (Du kom med alt hvad der var dig)

13. november: Nu falmer skoven trindt om land

27. november: Den danske sang er en ung blond pige

11. december: Højt fra træets grønne top

Skal byrådet betale KODA-afgift?

Claus Houden har sammen med Anders W. Berthelsen (S) stået for udvælgelsen af sangene. De to skrev ud til alle byrådspartiernes gruppeformænd og bad dem indlevere nogle forslag.

- Og vi har fået så mange sange, at der også er sange til næste års byrådsmøder, siger Anders W. Berthelsen.

De to har ikke skullet på en større politisk, diplomatisk øvelse for "ingen af forslagene er så politiske, at de deler byrådet", som Anders W. Berthelsen siger.

Blandt det store udvalg valgte Houden og Berthelsen at datosætte de årstidsbestemte sange først - altså "Midsommervisen" til mødet lige efter sankthansaften, "Kom maj du søde mille" til byrådsmødet i maj og så fremdeles.

- Og så har vi plukket i resten af forslagene, så alle de partier, der har ønsket en sang, er med, forklarer Anders W. Berthelsen.

De udvalgte 15 sange bliver nu samlet i et sanghæfte, som byrådsmedlemmerne kan have liggende på deres pladser, og der vil også ligge nogle eksemplarer, så tilhørere kan synge med, hvis de ønsker.

Tilbage står så bare ét spørgsmål: Skal byrådet betale KODA-afgift for at synge til et møde, der bliver transmitteret direkte på byrådstv?

- Jeg tvivler meget, men nu har vi bedt om at få det undersøgt, siger Anders W. Berthelsen.

Så må man håbe, at det ikke ender som i verseslutningen af Sangen om Larsen, som byrådet også skal synge: Det sku' være så godt, og så' det faktisk skidt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce