Annonce
Indland

Odense-borgmester: Gør TV 2 større i Odense

Det bør en gang for alle blive slået fast, at TV 2 er forankret i Odense, mener borgmester Peter Rahbæk Juel (S). Udmeldingen fra Odenses borgmester kommer efter, at planen om at sælge en bid af tv-stationen er droppet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) kan ikke få TV2 nok til Odense og foreslår politisk diskussion om, hvordan TV 2 endnu tydeligere bliver regnet som provinsens tv-station.

Selv om TV 2's hovedsæde formelt ligger på Kvægtorvet i Odense, er der næsten lige så mange ansatte i afdelingen i København. Det bør der laves om på, for Odense skal have meget mere TV 2, mener Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

Han er meget tilfreds med, at planerne om at sælge en bid af TV 2 nu er droppet. En naturlig følge bør nu være, at det én gang for alle bliver slået fast, at TV 2 er forankret i provinsen - læs Odense. Det vil skabe en mediedækning i balance, når DR ligger i København. I dag er det mere relevant end nogensinde, fordi der i mange andre sammenhænge også tales om udflytning.

- Men det er ikke helhjertet, når der er næsten lige så mange medarbejdere i København. Den balance bør rykkes til fordel for Odense for at cementere TV 2's tilhørsforhold, siger Peter Rahbæk Juel.

Dermed er han helt på linje med Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen, som løbende spørger til fordelingen af ansatte mellem Odense og København og gerne så endnu flere medarbejdere i Odense.

For TV 2's ledelse er der dog ingen tvivl om, at hovedsædet er på Kvægtorvet i Odense.

- Mange af de vigtige funktioner ligger i Odense, hvor vi også holder halvdelen af bestyrelsesmøderne og alle direktionsmøder, siger adm. direktør Merete Eldrup, TV 2.

På Teglholmen i København er der ikke plads til flere ansatte, og på Kvægtorvet er der udvidet flere gange. Lige nu mangler der p-pladser til de ansatte.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Assens

Stjal stole og lamper

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce