Annonce
Indland

Odense-borgmester: Gør TV 2 større i Odense

Det bør en gang for alle blive slået fast, at TV 2 er forankret i Odense, mener borgmester Peter Rahbæk Juel (S). Udmeldingen fra Odenses borgmester kommer efter, at planen om at sælge en bid af tv-stationen er droppet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) kan ikke få TV2 nok til Odense og foreslår politisk diskussion om, hvordan TV 2 endnu tydeligere bliver regnet som provinsens tv-station.

Selv om TV 2's hovedsæde formelt ligger på Kvægtorvet i Odense, er der næsten lige så mange ansatte i afdelingen i København. Det bør der laves om på, for Odense skal have meget mere TV 2, mener Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

Han er meget tilfreds med, at planerne om at sælge en bid af TV 2 nu er droppet. En naturlig følge bør nu være, at det én gang for alle bliver slået fast, at TV 2 er forankret i provinsen - læs Odense. Det vil skabe en mediedækning i balance, når DR ligger i København. I dag er det mere relevant end nogensinde, fordi der i mange andre sammenhænge også tales om udflytning.

- Men det er ikke helhjertet, når der er næsten lige så mange medarbejdere i København. Den balance bør rykkes til fordel for Odense for at cementere TV 2's tilhørsforhold, siger Peter Rahbæk Juel.

Dermed er han helt på linje med Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen, som løbende spørger til fordelingen af ansatte mellem Odense og København og gerne så endnu flere medarbejdere i Odense.

For TV 2's ledelse er der dog ingen tvivl om, at hovedsædet er på Kvægtorvet i Odense.

- Mange af de vigtige funktioner ligger i Odense, hvor vi også holder halvdelen af bestyrelsesmøderne og alle direktionsmøder, siger adm. direktør Merete Eldrup, TV 2.

På Teglholmen i København er der ikke plads til flere ansatte, og på Kvægtorvet er der udvidet flere gange. Lige nu mangler der p-pladser til de ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce