Annonce
Indland

Odense-borgmester: Gør TV 2 større i Odense

Det bør en gang for alle blive slået fast, at TV 2 er forankret i Odense, mener borgmester Peter Rahbæk Juel (S). Udmeldingen fra Odenses borgmester kommer efter, at planen om at sælge en bid af tv-stationen er droppet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) kan ikke få TV2 nok til Odense og foreslår politisk diskussion om, hvordan TV 2 endnu tydeligere bliver regnet som provinsens tv-station.

Selv om TV 2's hovedsæde formelt ligger på Kvægtorvet i Odense, er der næsten lige så mange ansatte i afdelingen i København. Det bør der laves om på, for Odense skal have meget mere TV 2, mener Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

Han er meget tilfreds med, at planerne om at sælge en bid af TV 2 nu er droppet. En naturlig følge bør nu være, at det én gang for alle bliver slået fast, at TV 2 er forankret i provinsen - læs Odense. Det vil skabe en mediedækning i balance, når DR ligger i København. I dag er det mere relevant end nogensinde, fordi der i mange andre sammenhænge også tales om udflytning.

- Men det er ikke helhjertet, når der er næsten lige så mange medarbejdere i København. Den balance bør rykkes til fordel for Odense for at cementere TV 2's tilhørsforhold, siger Peter Rahbæk Juel.

Dermed er han helt på linje med Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen, som løbende spørger til fordelingen af ansatte mellem Odense og København og gerne så endnu flere medarbejdere i Odense.

For TV 2's ledelse er der dog ingen tvivl om, at hovedsædet er på Kvægtorvet i Odense.

- Mange af de vigtige funktioner ligger i Odense, hvor vi også holder halvdelen af bestyrelsesmøderne og alle direktionsmøder, siger adm. direktør Merete Eldrup, TV 2.

På Teglholmen i København er der ikke plads til flere ansatte, og på Kvægtorvet er der udvidet flere gange. Lige nu mangler der p-pladser til de ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Cirkushest på slap line

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense For abonnenter

Testkørsler på vej: På én strækning især vil der snart køre letbanetog

Faaborg-Midtfyn

Gymnasielærer anholdt i London efter at have lænket sig til olietønde: Nu vil han arrangere klimadag

Annonce