Annonce
Sport

Odense-bokser dømt for doping-misbrug

Odenseansk bokseport er ramt af en dopingsag. Her ses et billede fra et julestævne for fem år siden. Det skal understreges, at ingen af de boksere, som skimtes, er involveret i den aktuelle sag. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Men BK Ringen protesterer over, at klubben nævnes som bokserens klub i et brev fra unionen. Bokseren skiftede i februar til den anden Odense-klub BK Olympia og blev testet positiv i slutningen af marts, erfarer Sport Fyn.

BOKSNING: Det odenseanske boksemiljø er ramt af en dopingsag, erfarer Sport Fyn.

Anti Doping Danmark har behandlet sagen i dyb diskretion, og der er allerede faldet en dom.

Bokseren, hvis navn er redaktionen bekendt, er dømt for brud på de Nationale Antidoping-regler.

Det har Danmarks Bokse-Union netop meddelt en klub, som er BK Ringen.

Men BK Ringen har protesteret internt til unionen over at være blive involveret, fordi den dømte bokser ikke var medlem af BK Ringen, da han blev testet positiv.

Bokseren har - ifølge Sport Fyns oplysninger - ikke været i BK Ringen siden starten af januar. Derefter valgte han at skifte til den anden store Odense-klub, BK Olympia, der ligger i Adamsgade - tæt på Odense Banegård Center.

Annonce

- Beklager sagen

Sport Fyn kontaktede mandag formiddag BK Ringens formand Johnny Hansen for at få bekræftet, at der var rejst en dopingsag, som allerede var afgjort, mod den pågældende bokser.

- Det kan jeg bekræfte, men vi har intet med det at gøre. Men vi beklager naturligvis sagen, fordi den slags er dybt skadelig for boksesporten og generelt sportsverdenen. Vi tager stor afstand fra den pågældendes brug af doping, siger Johnny Hansen til Sport Fyn.

BK Ringen udleverede midt i februar bokseren startbog til BK Olympia.

Ved et boksestævne i Randers den 30. marts, hvor bokseren blev testet positiv, repræsenterede bokseren derfor BK Olympia.

BK Ringen har nu henvendt sig til bokseunionen, DABU, og officielt tilkendegivet, at den dømte bokser ikke er BK Ringens medlem, som det er nævnt i skrivelsen om dommen fra bokseunionen.

Sport Fyn kan tilføje, at der ikke er tale om en bokser, der er kendt i større kredse, men som burde have have potentiale og kræfter til at begå sig i de allertungeste vægtklasser, fordi fysikken er yderst stærk.

Generelt har man i årevis kæmpet i bokseverdenen for at holde sportens omdømme så højt som muligt - og der gælder strenge regler mod doping og for opførsel og disciplin uden for træning og kamp, så fysikken ikke anvendes forkert.

Olympia-formand afventer

Sport Fyn fik mandag eftermiddag kontakt til BK Olympias formand Mohammed Ali for at få en kommentar til sagen og udviklingen:

- Jeg har først lige modtaget information om sagen og vil gerne derfor først lige sætte mig mere grundigt ind i det hele, før jeg udtaler mig, sagde Olympia-formanden.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce