Annonce
Odense

Odense Blomsterfestival bliver en del af H.C. Andersen Festivals

Odense Blomsterfestival fortsætter trods det kommunale tilskud forsvinder. Festivalen bliver en del af HCA Festivals. Billedet her er fra forberedelserne til sidste års festival. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Odense Blomsterfestival bliver til næste år en del af H.C. Andersen Festivals. Beslutningen er taget som følge af, at kommunens tilskud til blomsterfestivalen forsvinder, men den betyder, at festivalen holder niveauet.

Odense Blomsterfestival bliver fremover en del af H.C. Andersen Festivals. Så selv om Odense Blomsterfestival mister tilskuddet fra Odense Kommune som følge af en større spareplan, kommer det ikke til at gå ud over publikums oplevelse, lover festivaldirektør i H.C. Andersen Festivals, Peter Bøgholm:

- Vi har lovet hinanden, at vi næste år leverer en blomsterfestival minimum på niveau med det, man kender. Men vi vil også gerne udvikle på festivalen.

Og netop det aspekt tiltaler i den grad Gitte Bargholt, bestyrelsesformand for Odense Blomsterfestival:

- Blomsterfestivalen skulle gerne udvikle sig uanset besparelser eller ej, fordi den lokaløkonomisk er så interessant for byen. Og det skal vi i dialog om nu.

Odense Blomsterfestival

Odense Blomsterfestival har eksisteret siden 1999, og den trækker hvert år tusindvis af gæster til byen. Festivalen er en privat forening, hvor både Kold College, Odense Kommune, Gartnerkreds Fyn og Cityforeningen er repræsenteret. Festivalen kan kun gennemføres takket været et stort antal private sponsorer og gartnere. Den har hvert år et særligt tema, der former blomsterdekorationerne.

H.C. Andersen Festivals er en af Danmarks største kulturfestivaler og finder sted hvert år i uge 34 i Odense. I 2020 afvikles festivalen for ottende gang.

Besparelse fremmer processen

De to festivaler har siden den første H.C. Andersen Festivals i 2013 arbejdet sammen, men beslutningen om at lægge dem sammen blev fremskyndet af det netop overståede budgetforlig, der indeholdt store besparelser på kulturområdet. Blandt andet at kommunens tilskud på en million kroner til blomsterfestivalen helt forsvandt over en treårig periode.

Peter Bøgholm understreger, at initiativet til sammenlægningen kommer fra festivalerne selv:

- Vi er i flere år rykket tættere på hinanden, og besparelserne har fremmet processen, kan du sige. Men vi har diskuteret det her i flere år.

- Blomsterfestivalen er vigtig for byen, og ved at lægge de to festivaler sammen kunne vi spare 400.000 kroner på driftsomkostningerne. Målet har været at optimere, så publikum får den bedste oplevelse, og det tror jeg på lykkes. Vi vil gerne flytte lidt flere begivenheder fra blomsterfestivalen ind i ugen for HCA Festivals og prøve at sikre, at så meget af det, der bygges op, kan blive. Jeg synes, der opstår en sær tomhed under festivalen, når man fjerner blomsterdekorationerne, siger han.

Gitte Bargholt er helt på linje:

- For mig er det her et rigtigt udviklingsskridt for Odense Blomsterfestival, mere end det er noget andet. Og det er blændende, at vi har fundet en så stærk samarbejdspartner, siger hun.

Annonce

Eventyrlige temaer

Som en del af den nye virkelighed skal blomsterfestivalen fra 2020 også have et tema, der spiller sammen med H.C. Andersens eventyrlige univers.

Den opgave er lagt i hænderne på H.C. Andersen Centret på SDU, forklarer Peter Bøgholm:

- Vi vil gerne, at centret prøver at beskrive, hvordan et univers omkring blomster kunne se ud i forhold til H.C. Andersen. Altså ikke noget håndfast som Klodshans eller et andet eventyr, men noget mere overordnet, så der stadig bliver plads til den sprudlende kreativitet. Det bliver så op til den kunstneriske leder at sikre, at det passer ind i festivalen.

Annonce

Partnere vigtige

For Kold College, hvor Gitte Bargholt er direktør, har beslutningen også konkret betydning:

- Det er vigtigt, at vi fastholder læringsplatformen for de 100 elever fra gartner- og anlægsgartneruddannelserne på Kold College, som hvert år hjælper os i mål, siger hun.

Odense Blomsterfestival har eksisteret siden 1999 og har resulteret i, at tusindvis af gæster hvert år besøger Odense. Festivalen er gratis og byder på forskellige kreative blomstermiljøer, der er spredt ud i byens gader og på forskellige pladser.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Nordsjællandsk journalistpar udlever drømmen på Vestfyn: De vil åbne lokal café med havudsigt

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Odense Håndbold

Odense Håndbold tog endnu en sejr, selvom spillet ikke levede op til standarden: - Vi forventer mere af os selv

Sport For abonnenter

Navne fra Odense Idrætshal - med vindende danskere gennem tiderne, OBK-kendis og Vittinghus ude

Fyn

Læger opfordrer til stadig at lade sig corona-teste: Testcenter er gået fra 8500 til 1500 daglige tests

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Odense Håndbold For abonnenter

Navne fra Otterup Idrætscenter - med skrattende højtalere, udebane på hjemmebane og Lois Abbingh

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Annonce