Annonce
Odense

Odense Bibliotekerne forlænger gebyrfri periode: Rykkere rykket endnu en uge

Borgere i Odense Kommune kan kvit og frit aflevere bøger frem til 13. juni uden at skulle betale gebyr. Arkivfoto: Vibeke Volder
Lånere, som endnu ikke har afleveret de materialer, de har lånt på Odenses biblioteker inden nedlukningen i marts, får en ekstra gebyrfri uge, så de frem til 13. juni kan aflevere lånte materialer uden gebyr. Dermed har lånerne haft fire uger med frit lejde.
Annonce

- I Odense ønsker vi, at vores borgere benytter de mange muligheder på vores biblioteker, det skal de også gøre fremover. Set i lyset af corona-tiden er det forståeligt, at mange kan have glemt at aflevere en bog eller en film, og derfor har vi valgt at give folk en ekstra chance for at komme ind med materialerne uden at få et gebyr. Så kan det være, at de finder noget andet spændende at låne med hjem, siger rådmand for By- og Kulturforvaltningen, Jane Jegind (V). Personalet på Odense Bibliotekerne har haft travlt med at tage imod afleverede materialer siden den delvise genåbning, men alligevel ser det ud som om, at en del lånere ikke har været forbi deres lokale bibliotek endnu. - Lige nu kan vi konstatere, at vi stadig mangler at få en del materialer med overskredet lånetid retur. Derfor kan vi være en smule bekymrede for, at vi står med en meget stor andel ikke-afleverede materialer, når den oprindelige gebyrfri periode på tre uger slutter. På den baggrund har vi nu besluttet at give lånerne en ekstra uge uden gebyr, så de sidste forhåbentlig får afleveret deres overskredne materialer, fortæller Kent Skov Andreasen, chef for Biblioteker og Borgerservice. Efter 13. juni træder de almindelige gebyrbetingelser i kraft på Odense Bibliotekerne. Det betyder, at de lånere, som endnu ikke har afleveret deres overskredne materialer, kan se frem til et gebyr på den maksimale sats. - Det er selvfølgelig aldrig rart at skulle betale et gebyr, men jeg synes, at vi med den lange gebyrfri periode giver lånerne alle muligheder for at få afleveret deres materialer til tiden. På et eller andet tidspunkt bliver vi også nødt til at trække en streg i sandet i forhold til aflevering. Her vil vi gerne senest have vores materialer hjem og vende i biblioteket, så de kan komme ud og glæde andre lånere, som i nogle tilfælde har ventet længe på at få lov til at låne dem, siger Kent Skov Andreasen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce