Annonce
Odense

Odense: Bekymrende stigning i antallet af unge under 16 med kriminel adfærd

Der er sket en bekymrende stigning i antallet af unge under 15 år, som laver kriminalitet i Odense i 2019. Arkivfoto: Kim Haugaard
SSP Odense peger i sin årsrapport på "en bekymrende stigning" i antallet af sager mod unge, der er under den kriminelle lavalder. Flest sager kommer fra Fyns Politi.
Annonce

Odense: Der er sket en bekymrende stigning i antallet af unge under 15 år, som begår kriminalitet. Gruppen er vokset med 61 procent - i konkrete tal fra 54 i 2018 til 87 unge i 2019. Det viser årsrapporten fra SSP Odense.

- Vi er ved at kigge på den præcise årsag til stigningen, men vi er bekymret af to årsager, fortæller lederen af SSP Odense, Tommy Holst. For det første, fordi der er en stigning, for det anden på grund af de unges alder. Og det er alvorligt, fordi der er tale om 87 unikke individer.

SSP er i dialog med Fyns Politi for at undersøge nærmere, om der er tale om en bestemt type kriminalitet, om de hører til bestemte områder i byen eller om der er andre forhold, som spiller ind.


Vi ved, at der er en overrepræsentation af unge fra de udsatte boligområder, så det kommer også til at få en betydning for, hvordan vi prioriterer vores indsatser.

Tommy Holst, leder af SSP Odense


Annonce

Flest fra udsatte boligområder

Tallet skal også tages seriøst, fordi det giver et billede af, hvad der venter af udfordringer de næste år.

- Derfor kræver det her også noget selvrefleksion, siger Tommy Holst. Vi ved, at der er en overrepræsentation af unge fra de udsatte boligområder, så det kommer også til at få en betydning for, hvordan vi prioriterer vores indsatser, fx i forhold til Vollsmoseindsatsen. Hvis vi ingenting gør, vil vi ikke passe vores arbejde ordentligt, så derfor sætter vi selvfølgelig en specifik indsats i gang.

Annonce

Vollsmose skiller sig ud

Vollsmose var for to år siden i centrum for en del af problemerne med de unge i Odense, men der er altså stadig problemer her, erkender Tommy Holst:

- Når vi ser på kriminalitetstallene for området, er de også faldet hen over årene, men faldet er ikke nær så stort som vi ser andre steder, og det kommer også fra et højere udgangspunkt. Der er for mange børn og unge som er udfordret her, men den problematik er ikke en, der kan løses ud i et kriminalpræventivt samarbejde alene. Det kræver en sammenhængende tilgang, siger han.

I forbindelse med udmøntningen af "Den sidste Vollsmoseplan" bliver der sat flere kriminalpræventive tiltag i gang i området, blandt andet kriminalpræventive koordiantorer, som skal arbejde med de familier og unge, der har problemer, ligesom skolerne får fremskudte SSP-medarbejdere, der skal være en del af det daglige arbejde på skolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce