Annonce
Odense

Odense åbner sine friluftsbade: Det bliver med nye regler og betaling

Onsdag 3. juni åbner friluftsbadet i Odense, og foruden nye afstandsregler både rundt om bassinerne og i vandet skal gæsterne vænne sig til, at der nu skal betales for at komme ind. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg.
Sundhedsmyndighederne tillader friluftsbade at åbne, og inden for en uge vil Odense åbne både friluftsbadet og havnebadet.

Odense: Med udsigt til 20 grader og måske et strejf af sol kan friluftsbadet i Odense åbne onsdag 3. juni. Klokken 13 bliver dørene til svømmebadet slået op, efter sundhedsmyndighederne har sagt god for at åbne friluftsbade igen. En uge efter følger havnebadet i Odense trop. Her åbnes onsdag 10. juni klokken seks.

- Forhåbentlig får vi en god og lang sommer, men der er også mange odenseanere, der holder af en kølig svømmetur uanset vejret. Vi vil i hvert fald sørge for, at vores udendørs svømmebassiner er klar til brug inden for de muligheder, der er, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) i en pressemeddelelse.

Gæsterne vil komme til at mærke forskel, for eksempel i form af opmærkede opholdsarealer, hvor man skal opholde sig, hvis man ikke er i et af omklædningsrummene, på toilet, ved caféen eller i et af bassinerne. Og når man er i vandet, skal der holdes mindst to meters afstand til andre badende.

En undtagelse er dog børnebassinerne, hvor en forælder gerne må være helt tæt på sit barn.

Både i friluftsbadet og i havnebadet vil der være ekstra personale, som kan hjælpe badegæsterne og sørge for, at reglerne bliver overholdt. Der vil blandt andet hele tiden være personale i og omkring omklædningsrummene, og Odense Idrætspark, som driver friluftsbadene, beder gæsterne om at følge personalets anvisninger for at undgå, at politiet bliver nødt til at lukke badene.

Er man vant til at bruge friluftsbadet, skal man i øvrigt være opmærksom på, at det ikke længere er gratis at komme ind. Det koster nu det samme, som når man benytter en af byens svømmehaller, det vil sige 38 kroner for en voksen og 19 kroner for et barn op til 13 år.

Der kan betales med kort og Mobilepay i automaten ved indgangen, men den modtager ikke kontanter. Læs mere om betaling på Odense Idrætsparks hjemmeside.

En uge efter friluftsbadet åbner havnebadet i Odense onsdag 10. juni. Det sker klokken seks, så de første gæster kan begynde dagen med en måske lidt kølig svømmetur. Arkivfoto: Klaus Knakkergaard.
Både i friluftsbadet og i havnebadet vil der være ekstra personale, som blandt andet hele tiden vil være til stede i og omkring omklædningsrummene for at hjælpe gæsterne med at overholde reglerne. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg.
Annonce
Erhverv For abonnenter

De første har allerede meldt sig: Der er interesse for at købe Valdemars Slot

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sydlandsk stemning og mere udeservering skal puste nyt liv i Odenses søvnige torvedage

Erhverv For abonnenter

Afskedigede 200 og ansatte dem igen: Middelfart-firma har stor fremgang efter turbulent start på 2020

Odense

Strejke går ud over Odenses gamle: Kan ikke flytte i plejebolig eller få nødkald

Navne For abonnenter

Navnligt - i dag om filmfestival, iværksætteri og ofre for nazismen

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Folkemøde

Tirpitz-udflugt gav otte nye medlemmer

Kerteminde

Billede skaber stor debat: Men skal kommunen fjerne ukrudtet? - Vi mangler at diskutere retningslinjerne

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Faaborg-Midtfyn

Nu kan du svede sammen med vildmarksdamerne: Det er som at gå ind i Moder Jords livmoder

Nyborg For abonnenter

Ordblindhed satte en stopper for Lottes drøm: Nu sørger hun for en strømlinet kirkegård

Debat

Plejehjemssommer: Den dag meldte tre vikarer sig syge

Annonce