Annonce
Odense HC

Odense åbner guldjagten mod guldvinderne

Der er god tid til træning og strækøvelser. Odenses første ligakamp i næste sæson bliver 31. august 2019. Arkivfoto: Vibeke Volder
Odense Håndbolds kampprogram for næste sæson er blevet offentliggjort, og håndboldfans skal ikke vente længe med at måle nogle af de store mesterskabsfavoritter op mod hinanden.

HÅNDBOLD: Odense Håndbolds kampprogram til sæsonen 2019/2020 er blevet offentliggjort af DHF. Tilfældigt eller ej, så har DHF valgt at smide noget spænding ind i turneringen tidligt.

Den første kamp af betydning for Odense bliver på en udebanetur til Aarhus. I Aarhus skal Odense spille pokalkamp mod AGF Håndbold 15. august klokken 18.30.

Til gengæld får Odense lov til at åbne ligasæsonen på hjemmebane, når den forsvarende mester fra Team Esbjerg tager den halvanden times lange køretur fra Blue Water Dokken til Odense Idrætshal for at møde de orange og holdets nye spillere, der blandt andet tæller Nycke Groot og Nathalie Hagman, der begge er vendt tilbage til Danmark efter flere år i udenlandske topklubber. Topkampen bliver spillet 31. august klokken 16.10.

I september skal Odense så på første gensyn med holdets dræbere fra seneste sæson. Det var Herning-Ikast, der slog Odense ud af guldjagten, da midtjyderne vandt semifinaleserien mellem de to hold. Til den tid kan Odense glæde sig over at have Mie Højlund tilbage, efter hun missede begge semifinaleopgørene med en skade. De orange møder de lyngfarvede 21. september klokken 16.10.

Efterårssæsonen bliver afsluttet 13. november klokken 18.30, når fynboerne kører østpå og besøger holdets - fristes man til at sige - største rivaler fra København Håndbold. Odense og København bragede sammen hele ni gange i den forgangne sæson og har efterhånden fået et særdeles godt kendskab til hinanden. Mødet mellem de to klubber bliver en anderledes omgang i november, da begge hold har fået udskiftninger på flere positioner hen over sommeren.

Det er også København, der kommer til at agere modstander, når grundspillet skal afsluttes 8. april 2018 med en hjemmekamp.

Udover de hjemlige ligakampe skal Odense også på en Europa-turné, hvor holdet skal spille i EHF-Cup. De kampe begynder i oktober eller november.

Odense Håndbolds fulde kampprograms kan ses her

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce