Annonce
OB

OB varmede sæsonen op: Et stille, optimistisk håb kunne være bronze

Efter dagens diskussioner og fremkig blev fans og spillere samlet på hjemmebanegræsset, hvor der blev taget et stort fællesbillede. Foto: Patrick Dejbjerg
OB havde inviteret klubbens tilhængere til fanzonen på Nature Energy Park til sæsonoptakt, inden det bliver alvor søndag, når sæsonen skydes i gang. Fansene havde håbet, at klubben måske havde en sidste lille overraskelse med, men den udeblev.

FODBOLD: Kalenderen siger stadig tidligt i juli, og der er ugevis at vente for fans af Premier League, Serie A og flere af de andre store fodboldligaer. Men i Danmark er Superligaens start lige rundt om hjørnet.

Men indtil da er der opstartstræning, og tirsdag bød på den traditionsrige fynske klubs sæsonoptakt, hvor fans kunne komme lidt tættere på de stribede, end de er vant til i løbet af sæsonen.

Godt 200 glade OB-fans tog imod den invitation og kom gladeligt til Nature Energy Park. Nogle kom også med forhåbningen om, at klubben måske havde et lille es gemt i ærmet.

- Jeg kom egentlig for at hente mit sæsonkort, fordi det plejer at være et kaos, når man skal hente det på selve dagen (sæsonens åbningskamp, red.). Så var det jo også bare en god mulighed for at se spillerne. Man havde også håbet, at klubben måske kunne hive en ny op af hatten, men det blev det så ikke til i dag, sagde Jakob Olsen, der har været OB-fan stort set hele livet og er godt i gang med at sørge for, at sønnen Matti fortsætter den familietradition.

Annonce

Goddag og farvel - og de første kampe

Tilgange:

Moses Opondo, central midtbane (fra Vendsyssel FF)

Sander Svendsen, angriber (fra Hammarby)

Afgange:

Sten Grytebust, målmand (til FC København)

Rasmus Festersen, angriber (Karrierestop)

Gustav Grubbe, back (til RB Leipzig)

Kamil Vacek, central midtbane (Kontraktophævelse)

Casper Nielsen, central midtbane (til Royale Union Saint-Gilloise)

Nicklas Helenius, angriber (til AGF)

Første kampe:

Søndag 14. juli klokken 16: OB-FC København.

Mandag 22. juli klokken 19: OB-Lyngby Boldklub.

Søndag 28. juli klokken 18: Brøndby IF-OB.

Søndag 4. august klokken 14: Esbjerg fB-OB.

Fredag 9. august klokken 20: OB-Randders FC.

Ingen tredje tilgang

Sæsonen skydes i gang søndag hjemme mod mestrene fra F.C. København, og lige netop en kamp mod mestrene er måske ikke den helt optimale start på sæsonen fra et fanperspektiv, mener cheftræner Jakob Michelsen.

- Rent sportsligt har vi nok en bedre chance for at slå F.C. København, når vi spiller mod dem nu fremfor, hvis vi mødte dem nogle måneder inde i sæsonen. Men når vi møder FCK i midten af juli og Brøndby i februar, så er der måske ikke ligefrem lagt op til tilskuerrekorder, sagde Jakob Michelsen.

Sidste sæson kunne fans, der var mødt op til sæsonoptakten, se klubben præsentere ny sponsor, ny træner og ny maskot. I år var det mere småt på overraskelser, da der heller ikke kom en ny spiller, som flere fans ellers havde sat næsen op efter på grund af klubbens relative stille fremfærd på transfermarkedet, hvor det kun er blevet til to tilgange til klubben.

Den ene, Moses Opondo, var til stede til tirsdagens arrangement, hvor han blev præsenteret. Selvom han stadig mangler at komme i topform efter en længerevarende skade, ser den unge nordjyde frem til sin debut i OB-trøjen.

Den anden nye er Sander Svendsen, der ikke var med til optakten. Han er stadig på en lejekontrakt, der udløber mandag, så hans første OB-træning bliver onsdag 17. april.

Positive fans

Spillere og trænere blev flere gange spurgt til, hvad de forventer af den kommende sæson, men der var ikke meget held med at få konkrete svar.

Det var anderledes lettere blandt fansene. Selvom flere var optimistiske, var der ingen, der ser et fynsk mesterskab.

Johanna Simonsen ser ikke nødvendigvis medaljer til Fyn i den kommende sæson.

- Jeg tror, de to øverste pladser bliver FC Midtjylland og FCK. Så tror jeg også, at Esbjerg og Nordsjælland kunne ende deroppe omkring.

Den unge fan, Thomas Kring, mener, at andenpladsen er en realistisk mulighed for OB. Hans storebror, Jeppe Kring, forudser derimod en gentagelse af den seneste sæson med OB og Brøndby i tæt kamp om bronzemedaljerne.

Kring-brødrenes far, Ole Kring, var knap så sikker på OB's chancer.

- Jeg håber på top seks. Der var mere tænding på forårets kampe i forhold til nedrykningskampene, så det har jeg et stort ønske, om at vi kan gentage. Jeg har også et håb om medaljer, men jeg er også realistisk og kan se, at i forhold til OB's budget og de spillere, klubbenhar, så er der hurtigt FCK og Midtjylland, der er foran os. Et stille, optimistisk håb kunne være bronzemedaljer, men der er mange om buddet, konstaterede Ole Kring.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Uenighed om straffen: Anklager og forsvarer milevidt fra hinanden i sag om sexovergreb på dement kvinde

Kultur

Glamsbjerg lyser julen ind

Faaborg-Midtfyn

Udsigt til kaos i skraldespanden: Også politikere frygter, at ny affaldsordning bliver ringere end den gamle

Annonce