Annonce
Sport

OB udsat for havari i Haderslev

OB er ved at havne i uinteressant ingenmandsland fire runder før Superligaen afsluttes, selv om der stadig kan skabes begejstring med en hjemmesejr over AaB på fredag.

FODBOLD: OB er ved at havne i det totalt uinteressante ingenmandsland med kurs mod en ligegyldig niendeplads, der i en by som Odense til alle tider og på alle sider hører hjemme i glemmebogen. Også i forordet.

Da Sayouba Mandé noget lemfældigt lukkede Emil Frederiksens skråskud ind til 2-0 til sønderjyderne, rejste OB's samlede ledelse på cirka seks mand sig og forlod Sydbank Park fire minutter ind i overtiden.

Det kunne næsten ligne en sæson, der er færdig, selv om der stadig kan kigges begge veje i tabellen og der i hvert fald skal en hjemmesejr til på fredag mod AaB for at fastholde troen på at nå en syvendeplads og dermed en bette chance for at spille sig til Europa i en udekamp mod medaljespillets nummer fire.

Annonce

Det var pænt overraskende, at Troels Kløve slet ikke var med i Haderslev. Sport Fyn havde talt med ham dagen før og han talte udelukkende om at bide smerten i sig efter sin ankelskade for et par uger siden. Men Kløve havde problemer og måtte melde fra.

Men faktum var, at manager Michael Hemmingsen måtte finde på noget andet i stedet for Kløve, der var sit holds bedste i sejren over Lyngby.

OB's manager Michael Hemmingsen har nok at se til efter nederlaget i Haderslev, der bringer OB i svær situation i kampen om at komme op ad i tabellen. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

Fenger som wingback

OB holdt fast ved 3-5-2-opstillingen og opfandt Max Fenger som højre wingback over for den fodrappe Jeppe Simonsen.

Samtidig blev Robin Østrøm rykket ind som den tredje af stopperne, fordi Christian Vestergaard og Kasper Larsen var skadet og Oliver Lund i karantæne. Wingback-muligheden Ryan Johnson Laursen var også ude med sit porøse bentøj.

Det gav en første halvleg præget af dueller og lange violiner. Max Fenger skulle lige vænne sig til Jeppe Simonsens hurtighed, men var især efter pausen en trussel også offensivt på den højre side.

Til gengæld blev det aldrig en kamp for Issam Jebali og han blev slugt i kampens generelle kompakthed og blev da også skiftet ud, da hjemmeholdet var kommet foran på et tørt smukt spark fra svenske Emil Holm via stolpen.

Forud var gået en aftrådt støvle hos Jebali højt oppe på banen, en sønderjyske omstilling, en tabt-en-til-situation af Alexander Juel Andersen mod evigt farlige Haji Wright og en dårlig clearing ud til Emil Holm til 1-0.

Da havde Bashkim Kadrii vist sine kvaliteter med et slangehug lige før pausen som eneste højdepunkt, men en generelt meget stærk Lawrence Thomas i Sønderjyske-målet var hurtigt nede og parere - som han så også gjorde flere gange over for Kadriis venstreben efter pausen, da begge hold indenfor de første ti minutter brændte hver et par store muligheder.

Annonce

Karantæne til stopper

Jørgen Skjelviks indlæg kom aldrig til at sidde i øjet fra den anden wingback, mens Alexander Juel Andersen havde sine udfordringer i vendingerne og i øvrigt nu har karantæne mod AaB på fredag i Odense i en fase, hvor OB er ved at løbe tør for raskmeldte stoppere.

Faktisk skal OB-klanen da også vurdere, om Max Fenger ikke fra start skal bruges i angrebet om muligt, medmindre man tror på, at Issam Jebali kan løfte sig og vise langt mere end tilfældet var i Haderslev, hvor præstationen var for svag.

Dommer Jakob Kehlet lagde en meget fin linje uden at fløjte for alt for mange bagateller, men måske så han og VAR-departementet forkert, da Ayo Okosuns mål efter klumpspil blev annulleret for frispark mod målmanden. Det var svært at se på tv-reprisen.

Emmanuel Sabbi og Mads Frøkjær-Jensen kom ind de sidste tyve minutter. I sin allerførste aktion driblede og løb Frøkjær sig fri til en stor skudchance, men som så ofte før i denne sæson er der ikke konsekvens nok på de åbne OB-chancer. Max Fenger fik også en stor heade-chance lige foran målgabet.

Det endte i store OB-frustrationer i slutfasen trods stor energi for at skabe en forløsende udligning, der ikke havde været ufortjent. Men det handler om kvalitet og Sønderjyske har lov til at være godt besat på målmandsposten.

Det ligner en sæson, der går hastigt på held. Sønderjyske har reddet sig  endnu en flot sæson i Superligaen og behøver slet ikke have hjælp fra stadion-speakeren, der kommenterede på, om en advarsel var korrekt eller ej. Amatøragtigt.

Kampen Kort

Superliga, kvalifikationsspil, Sønderjyske-OB 2-0 (0-0)

Mål: 1-0 Emil Holm (61) hugger flot til bolden fra tyve meters afstand og bolden sjasker ind vi stolpen, 2-0 Emil Frederiksen (90+4) scorer med et skråskud via Sayouba Mandé.

Advarsler: Patrick Banggaard, Sønderjyske (79), Alexander Juel Andersen, OB (85), Jens Jakob Thomasen, OB (89), Jørgen Skjelvik, OB (90+2).

Sønderjyske (3-1-4-2: Lawrence Thomas - Stefan Gartenmann, Pierre Kanstrup, Patrick Banggaard - Victor Ekani (84. Adama Guira) - Emil Holm, Rasmus Vinderslev, Rilwan Hassan (7. Philipp Schmiedl), Jeppe Simonsen (71. Julius Eskesen) - Anders K. Jacobsen (71. Emil Frederiksen), Haji Wright (84. Peter Christiansen).

OB (3-5-2) Sayouba Mandé - Robin Østrøm, Jeppe Tverskov, Alexander Juel Andersen  - Max Fenger (87. Sveinn Aron Gudjohnsen), Jens Jakob Thomasen, Ayo Okosun, Moses Opondo (69. Mads Frøkjær-Jensen), Jørgen Skjelvik - Bashkim Kadrii, Issam Jebali (69. Emmanuel Sabbi).

Bedste spillere:

Sønderjyske: Haji Wright OB: Bashkim Kadrii

Dommer: Jakob Kehlet - karakter 7. God ledelse.

Næste kamp: Fredag kl. 19.00, OB-AaB, kvalifikationsspillet.

KARAKTERER: Sayouba Mandé 02 - Robin Østrøm 4, Jeppe Tverskov 4, Alexander Juel Andersen 02- Max Fenger 4, Jens Jakob Thomasen 4, Ayo Okosun 4, Moses Opondo 02, Jørgen Skjelvik 02 - Bashkim Kadrii 7, Issam Jebali 02.

Bemærkning: Alexander Juel Andersen har karantæne i OB-AaB på fredag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense Håndbold

Topspiller skifter håndboldtrøjen ud med politiuniformen: - Jeg skal prøve noget nyt

Annonce