Annonce
OB

OB uden sejr i ti kampe i træk

Trænerstaben oplevede sin tiende kamp uden en sejr - og nu begynder det at gøre ondt. Foto: Bo Amstrup/Scanpix
Og OB rammes af fortsat af nye skader og er dumpet i nedrykningsfare på Superligaens tiendeplads og nu er en hjemmesejr mod Esbjerg på søndag et must for at skabe ro i kulissen.
Annonce

FODBOLD: Verden er mærkelig. Vantro så man på holdsedlen, at det tunesiske håb Issam Jebali slet ikke figurerede på den. Og efter en halv time humpede Mart Lieder rundt på grønsværen og resten af halvlegen minsandten.

Så virkede det nærmest logisk, at det fan-lydspor med AGF-tilhængere, der gjorde det ud for publikumsstøj på Ceres Park selvfølgelig også havde dommerfløjt på sig, så man kunne forvirre alle aktører på banen med jævne trillende fløjt helt ude af kontekst.

Jebalis afbud betød, at kun 16-årige Jakob Breum var med på bænken og det varslede trods knægtens fine talent trods alt ilde. AC Horsens havde tidligere på dagen overhalet OB i tabellen, mens FC København havde gjort sit til at få Lyngby væk fra den ottendeplads, der kan redde OB fra nedryknings-spekulationer.

I ly af skadesregn og svigtende resultater havde Jakob Michelsen så endelig givet sig og konverteret til fire mand i bagkæden i en mere klassisk 4-4-2 eller i hvert fald 4-5-1.

Men heller ikke det hjalp. OB er reelt i nedrykningsfare, hvis ikke der kommer en sejr hjem på søndag mod Esbjerg.

OB spillede faktisk nydeligt før pausen med mange gode omstillings-forsøg ikke mindst kreeret af vidunderbarnet Mads Frøkjær-Jensen, der blandt havde en flot luftpasning inden om en AGF-back til islandske Thrandarson, der dog ikke kunne få has på bolden på den store mulighed.

Kasper Larsen og Marco Lund gjorde det fornuftigt som stoppere og Oliver Lund og Jacob Barrett også på backerne. Centralt virkede OB'ere en kende mere spilstærke end aarhusianerne, hvor man hele tiden skulle sørge for at gøre området til Bundu små og så skulle OB tage kampen op med Patrick Mortensen, der vist også afleverede en albue i hovedet på Sander Svendsen ved sidelinjen uden konsekvens.

Patrick Mortensen havde i en lige første halvleg en stor mulighed, der blev blokeret og i anden omgang fløj Oliver Christensen ud og bokse bolden væk.

Kampen Kort

Superligaen, AGF-OB 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Nicklas Helenius (78) på hovedstød efter flot indlæg fra højre af Alexander Munksgaard.

Advarsler: Jón Dagur Thorsteinsson, AGF (15), Nicolai Poulsen, AGF (27), Oliver Lund, OB (60), Casper Højer, AGF (90+2).

AGF (4-3-3) William Eskelinen - Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Frederik Tingager, Casper Højer - Mustafa Amini, Nicolai Poulsen, Bror Blume (79. Nicklas Helenius) - Mustapha Bundu (69. Gift Links), Patrick Mortensen, Jón Dagur Thorsteinsson (69. Jakob Ankersen).

OB (3-5-2) Oliver Christensen - Oliver Lund (85. Ryan Johnson Laursen), Kasper Larsen, Marco Lund, Jacob Barrett Laursen - Aron Elís Thrandarson (85. Tarik Ibrahimagic), Jens Jakob Thomasen, Troels Kløve, Mads Frøkjær-Jensen, - Sander Svendsen (71. Moses Opondo), Mart Lieder (47. Max Johannes Whitta Fenger).

Bedste spillere: AGF: Casper Højer OB: Mads Frøkjær-Jensen

Tilskuere: 0

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt - karakter: 7

Næste kamp: Søndag kl. 17.00, OB-Esbjerg

Annonce

18-årige Fenger ind

Det gik ikke med Mart Lieder, der lidt formålsløst haltede ind til anden halvleg for så at blive revet ud efter to minutter til fordel for 18-årige Max Fenger.

Straks efter pausen var det dog AGF, der pressede hårdt på og bolden svirrede rundt i det fynske felt, hvor Kasper Larsen og Oliver Lund forsøgte at holde sammen på seletøjet. Casper Højer blev blokeret i sidste øjeblik.

Men så kom OB's store chance for at fremtvinge en scoring. Mads Frøkjær-Jensen tog smart bolden med sig i en kontra og tre mod to skaffede han sig selv en stor skudchance, som William Eskelinen i buret halvklarede, inden Max Fenger kastede sig over returen men brændte ganske alvorligt, da Casper Højer kastede sig ned i fødderne på den unge knægt. Fenger blev for et par år siden hentet i Roskilde, hvor han med sin duelstyrke og næse havde været topscorer i U17-divisionen.

AGF virkede dog alligevel langt farligere og frugtesløs angriber nummer to eller tre blev skiftet ud i form af Sander Svendsen til fordel for Moses Opondo, der startede med et par gode aktioner, men farligt blev det ikke.

I stedet havde den gamle OB-angriber Nicklas Helenius tur i den få sekunder efter, at han var kommet på banen. Ingen kunne afvise ham, da han steg til vejrs og pandede bolden hårdt ind til 1-0 til "hvi'e" tolv minutter før tid, og så var OB sendt ned på tiendepladsen efter ti kampe uden sejre.

Endnu en gang var det svært at se, hvordan OB skal kunne blive farlig med det mandskab og med de evige rokeringer både den ene og den anden vej.

OB havde et gylden dobbeltchance i anden halvleg, men ellers var der lavvande i kassen og fynboerne er tilbage i det bassin, hvor man sopper formålsløst rundt i den forkerte ende af tabellen.

Det bliver den første af måske mange skæbnekampe på søndag mod klubbens gamle sølvtræner - Lars Olsen hos Esbjerg.

Karakterer

Oliver Christensen 7

Oliver Lund 02

Kasper Larsen 7

Marco Lund 4

Troels Kløve 4

Jens Jakob Thomasen 4

Aron Elis Thrandarson 4

Jacob Barrett Laursen 4

Mads Frøkjær-Jensen 7

Sander Svendsen 02

Mart Lieder 02

Kasper Larsen gjorde det fornuftigt - her i duel med Jon Thorsteninsson. Foto: Bo Amstrup.
Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce