Annonce
OB

OB-trænerprofil fortsætter karrieren på Færøerne

Kim Engstrøm skifter Ådalen ud med Færøerne. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Kim Engstrøm - U19-cheftræner i OB - bliver ny cheftræner i den færøske topklub HB Tórshavn. Skiftet sker omgående.

FODBOLD: Kim Engstrøm med en profileret karriere som OB's U19-cheftræner skifter med omgående virkning til den færøske top-ligaklub, HB Tórshavn, hvor han skal være cheftræner.

OB's akademi har i de seneste sæsoner udviklet fodboldspillere, hvoraf nogle har kunnet tage skridtet til udlandet. Men nu sender klubben altså sin U19-chef af sted til en udenlandsk adresse.

HB Tórshavn er en traditionsrig klub, der i sidste sæson blev nummer to i den bedste færøske liga.

Annonce

- Jeg ser det her som et rigtigt stort skridt for mig i min trænerkarriere, og jeg glæder mig meget til at komme i gang i HB Tórshavn. Det er en stor mulighed, og det er en rigtig spændende udfordring. Jeg kommer til den absolut største og mest traditionsrige klub på Færøerne, der hvert eneste år spiller med om mesterskabet. Derudover har klubben tradition for at spille med i europæisk fodbold, og til sommer skal vi spille kvalifikation til UEFA Conference League, lyder det fra Kim Engstrøm, der fortsætter:


Jeg ser det her som et rigtigt stort skridt for mig i min trænerkarriere, og jeg glæder mig meget til at komme i gang i HB Tórshavn

Kim Engstrøm, tidligere U19-cheftræner i OB nu cheftræner på Færøerne

- Det har været fem og et halvt år som U19-cheftræner i OB, som jeg er utroligt glad for. Jeg er stolt over de ting, vi har nået. Vi har flyttet os rigtigt meget, og jeg synes, jeg har været med til at skabe udviklingen i selskab med de andre dygtige trænere på akademiet, så OB som akademi nu er, hvor klubben hører hjemme - i toppen af dansk fodbold.

Farvel - men "på gensyn"

Akademichef Tonny Hermansen siger altså farvel til sin U19-chef.

- Det er en af de dage, hvor man smiler med det ene øje og græder med det andet. Vi siger på gensyn til en fantastisk træner og medarbejder, der har betydet rigtig meget for udviklingen af vores akademi. Vi ville gerne have beholdt Kim her i klubben, men der er opstået en fantastisk mulighed for ham, som vi absolut ikke ville stå i vejen for, siger Tonny Hermansen.

Hermansen slår fast, at Kim Engstrøm har en stor andel i, hvor akademiet står i dag.

- Så det er ærgerligt at sige farvel til en god medarbejder. Men når det er på denne måde, hvor han tager et skridt op til den største klub på Færøerne, så er det en rigtig glædelig nyhed. Han kommer til at få muligheden for at prøve sig selv af internationalt - både ved at være cheftræner i et andet land og ved, at han kan komme ud og spille international fodbold i Conference League.

Tonny Hermansen tilføjer, at det er akademiets mål og strategi at uddanne spillere, der enten kan blive solgt til udlandet eller komme på klubbens førstehold.

- Det samme gør sig gældende for trænerne. Vi vil også udvikle trænere, så de enten kan komme videre på en anden og højere hylde i udlandet – eller i fremtiden blive en del af trænerstaben på vort superligahold. Så jeg håber ikke det her er et farvel men et "på gensyn". Én ting er i hvert fald helt sikkert: Alle i OB ønsker alt det bedste for Kim, og vi håber, det kommer til at gå rigtig godt for ham Færøerne, konstaterer Tonny Hermansen.

Annonce
Odense For abonnenter

Rollo skabte utryghed i villakvarter: Nu er han død

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sort røg fra skorstenen: Fynsværket skal droppe kul, men sidste år blev der skovlet ekstra meget kul i ovnen

Erhverv For abonnenter

Utrygge buschauffører: Flere og flere unge stiger på bussen og siger, de har astma, for så skal de ikke bære mundbind

Kerteminde

Restaurant åbner efter planen i forsommeren: Nu er firkløveren bag klar med koncept og navn

GOG

Emil Lærke er tabt for GOG og skifter til udlandet til sommer og direktør Kasper Jørgensen er virkelig ærgerlig over det.

For abonnenter

Mads og Lena fra 'Årgang 20': Hvis et af børnene ikke vil på tv længere, så stopper vi

Navne For abonnenter

Dødsfald: Trompeten har lydt for sidste gang: Peter var både til Carl Nielsen og det populære

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning, inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Faaborg-Midtfyn

Den sidste hjælpende hånd fra afdød ildsjæl: Efterlader millionbeløb til en række af områdets foreninger

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Erhverv For abonnenter

Buschauffører vil have fordøren lukket og kontanterne ud:  - Bliver vi lagt ned, bliver trafikken i Odense også lagt ned

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Endnu et anti-vaccine-skilt dukker op i ny by: - Jeg bliver sgu så gal

Middelfart

International handelsvirksomhed får nej til at fjerne bevaringsværdig skorsten: Den skal i stedet renoveres med hjælp fra fonde

Annonce