Annonce
OB

OB-træner vil stadig stille det bedste hold

OB's Jacob Barrett Laursen er i øjeblikket andetvalg som venstre wingback overhalet af vinterens lyn-signing Oliver Lund. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Jacob Barrett Laursens chancer for at komme på holdet bliver ikke ringere af, at han ikke vil forlænge sin kontrakt, siger Jakob Michelsen.

FODBOLD: Selv om OB-backen Jacob Barrett Laursen har meddelt, at han ikke vil forlænge sin kontrakt, så får det ingen indflydelse på hans position i hierarkiet, bedyrer OB-træner Jakob Michelsen.

- De to ting har ikke noget med hinanden at gøre. Jeg stiller det bedste hold både på kort og på lang sigt. Jeg har også læst og hørt, at Jacob Barrett ikke vil forlænge. Det er han i sin gode ret til og vi er i vores gode ret til at stille med det hold, som vi mener er bedst, siger Jakob Michelsen til Sport Fyn.

- Vi begyndte i starten af sæsonen med Jacob Barrett Laursen i startopstillingen, men han havde småskavanker og i tre af de første fire kampe var han ved at udgå og udgik så i kamp i fire. Mod Randers startede vi så med Oliver Lund, det gjorde det rigtig godt og i kamp seks mod Nordsjælland leverede Oliver Lund også godt, siger Jakob Michelsen.

- Jacob Barrett har samme rettigheder som alle med en kontrakt, men det er trænerens lod kun at stille med elleve mand. Det er det svære og herlige ved at være fodboldtræner - man skal skuffe spillere, der har fortjent at starte inde, tilføjer OB-træneren.

- Men på en arbejdsplads, hvor nogen meddeler, at de på et givent tidspunkt ikke længere vil være der, så er det vel naturligt at lede efter andre til vedkommendes position?

- Al det omkrings transfers er sportsdirektør Jesper Hansens afdeling. Alle i truppen indgår på lige vilkår, og det er mig, der er udsat, så det ville være dumt at mig ikke at spille med de spillere, der er bedst til at løse den givne opgave. Når folk gør det godt, skal de også belønnes for det, siger OB-træneren.

Prøvebacken Kingsley Madu er fortsat til prøvetræning i OB.

- Jo længere tid Madu træner med, jo tættere er vi på en afklaring, siger Jakob Michelsen.

- Målt på alle stats og tal, så var kampen i Farum vores bedste i sæsonen. Vi var bare ikke skarpe nok foran mål. Vi dominerede mod Lyngby og FC Nordsjælland, Brøndby var bedre end os, og så har vi spillet tre jævnbyrdige kampe mod FC København, Esbjerg og Randers FC. Vi leverede bortset fra resultatet, som er det vigtigste, en god præstation i Farum, fastslår Jakob Michelsen, der har startet ugen med træning på Røde Stjernes anlæg, fordi bane 1 i Ådalen har fået meget vand på det seneste.

- Vore angribere bidrog som alle andre i kollektivet til at skabe de store chancer. Vi skabte mere end rigeligt til at vinde, mener Jakob Michelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Odense

Ørnens Dag på Stige Ø

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Annonce