Annonce
OB

OB-træner: Skaderne er mit ansvar

Jakob Michelsen tager det fulde ansvar for alle skader i OB's Superliga-trup - og de er mange. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Jakob Michelsen vil koncentrere sig om de spillere, der er til rådighed og ser ingen grubnd til lige nu at droppe 4-4-2-systemet.
Annonce

FODBOLD: I OB's nye Superligahus i Ådalen knokler en hær af skadede spillere på motionscykler, mens de øvrige er nede på bane 2 på kunstgræsset for at forberede sig til mandags-kampen i Silkeborg.

Jakob Barrett Laursen og Ryan Johnson Laursen, der har været godt kørende som backs på det seneste, deltager ikke, men stiller sig op i joggingsko til dødbold-øvelserne. Undervejs går det hverken værre eller bedre end, at Oliver Christensen falder lidt forkert ned og får et lille vrid i venstre knæ, og det er Jakob Michelsen også lige henne og tjekke.

- Hvem har ansvaret for de mange skader i denne sæson?

- Alt hvad der foregår omkring Superliga-holdet er mit ansvar. I moderne fodbold bliver der flere og flere folk omkring en i staben, som har forskellige arbejdsområder, men for alt, hvad der foregår, hvad enten det er godt eller skidt, tager jeg det fulde ansvar for. Jeg kan næsten bestemme hvilken størrelse sko Sander Svendsen tager på, men han har dog medbestemmelse, siger Jakob Michelsen til Sport Fyn.

- Men det har vel en ekstraordinær skidt sæson på det parameter?

- Det er topfrustrerende med de mange skader, men vi har valgt at koncentrere os om dem - også efter coronapausen - der er klar til at spille. De gjorde det godt mod Esbjerg og også mod AGF, og kan vi følge det op i Silkeborg, er der tale om en tendens.

Annonce

Har anvendt fordybelsen

OB har spillet 4-4-2 både i træningskampene og senest mod AGF og Esbjerg, og det er en forandring i forhold til 3-5-2-systemet, som Jakob Michelsen skiftede til få uger efter, han blev ansat i sidste sæson.

- Jeg har brugt corona-pausen til fordybelse. Af lyst og af nød spillede vi træningskampene med 4-4-2 i forhold til dem, vi havde til rådighed og så har vi redet videre på den hest, for vi skal kunne spille på flere forskellige måder og være fleksible. Jeg tør love flere varianter i den kommende tid, men det kan jo også være, så jeg siger ikke mere om det, fordi Silkeborg-træner Kent måske også læser Sport Fyn.

- Men efter seks runder i min start på jobbet skiftede vi system til 3-5-2, fordi vi dengang fandt tryghed i det og den defensive balance, og det har vi haft i en lang periode også fra runde 5 til 15 i denne sæson og det er i alt 46 kampe. Men så kom en periode, hvor vi ikke vandt så meget, men forsvarede os godt, men havde svært ved at skabe chancer i en periode, hvor banerne ikke var så gode som nu. Og nu er der ingen grund til at stoppe med at spille 4-4-2. Men uanset , hvor jeg har været, så er min stil og udtrykket det samme. Jeg blev ansat for at give holdet et mere direkte og fremadrettet udtryk og så må andre vurdere, om jeg er lykkes med det, tilføjede Jakob Michelsen efter søndags-træningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Assens

Restaurantejer beder om forståelse: Gæster skrider og er sure over at skulle bære mundbind

Odense

25-årig varetægtsfængslet: Sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i Egeparken

Annonce