Annonce
Sport

OB-træner ser et nyt fundament

OB's træner Jakob Michelsen var ivrigt gestikulerende i hele kampen, der var uhyre taktisk præget, og hvor det lå i den lune september-luft, at den første graverende fejl kunne blive afgørende. Foto: Carsten Bundgaard/Scanpix

Jakob Michelsen ser frem til, at fire-fem ekstra spillere er klar til det videre arbejde, deriblandt Bashkim Kadrii. Men træneren var skuffet over, at de mange chancer ikke udløste en sejr.

Fodbold: OB-træner Jakob Michelsen var efter forrige hjemmekamp mod FC Midtjylland glad for det ene point, som blev sikret med en scoring af Nicklas Helenius nærmest på slutsignalet.

- Men denne gang er jeg skuffet over det uafgjorte resultat, fordi vi havde klart de fleste chancer. Omvendt fik vi points for tredje kamp i træk, og det kan vi bygge videre på.

- Vi har fået mere stabilitet og ro i vores spil, og vi har fået lukket af bagude. Før starten af sæsonen var vi måske overmodige, fordi forsvaret havde fungeret så godt i træningskampene, men så snart turneringen startede, gav vi alt for mange blottelser.

Michelsen var især tilfreds med et vigtigt offensivt aspekt:

- Vi har i alle kampene, bortset fra den mod FCK, skabt de fleste chancer af de to hold, og det er bare sådan, at når man gør det over tid, får man også en overvægt af sejre.

Annonce

Fundamentet skabt

- Vi lykkedes i dag stort set med at holde Nordsjælland fra chancer, og det er en præstation mod det hold. Omvendt var vi opmærksomme på, at Nordsjælland lurede på at straffe os på omstillinger, hvis vi satsede for meget.

OB-træneren fortsatte:

- Men vi har nu skabt et fundament, og vi har flere spillere, der vil være til rådighed i resten af efteråret. Jens Jakob Thomasen er på vej, og det samme er Casper Nielsen og Mikkel Desler, og vi har fået Kamil Vacek ind, og en type som Bashkim Kadrii bliver spændende at arbejde med, sagde Michelsen.

- Jeg glæder mig til at arbejde videre med det materiale, og selv om det bliver en lang og løbende proces, hvor der til tider kommer tilbagefald, skal det nok blive godt.

Når OB-træneren valgte at skifte Anders K. Jacobsen ud i 2. halvleg, havde det denne forklaring:

- Jeg ønskede at bringe Mathias Jørgensen, fordi FC Nordsjælland-forsvaret var trængt, og hvis vi kunne spille den rigtige pasning i dybden, ville vi kunne straffe Nordsjælland, men den bold kom så ikke, sagde Jakob Michelsen.

Hjulmand tilfreds

FC Nordsjælland-træner Kasper Hjulmand sagde:

- Jeg er tilfreds med, at vi fik vist en solid præstation. Vi har solgt en del spillere i transfervinduet og har nogle spillere, der først nu er på vej tilbage. Nu glæder vi os til pausen under landskampe, så vi kan bygge op igen efter det krævende program her i starten af sæson, hvor vi har spillet mange kampe i Superligaen og i Europa.

- Det vil være urimeligt at tale om, at vi skal hente medaljer. Vi vil da prøve at gøre det, men jeg vil gå med til, at jeg håber vi kan spille med om at komme i top-seks. vi skal bruge de kommende uger på træningsbanen til igen at skabe et hold, der skaber mange chancer og endda får dem omsat til mål, sagde FC Nordsjælland-træneren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Kerteminde For abonnenter

Succesen af Langeskov Station kan måles på flere måder: - Da toget begyndte at stoppe, sagde det 'woom'

Annonce