Annonce
Sport

OB-træner ser et nyt fundament

OB's træner Jakob Michelsen var ivrigt gestikulerende i hele kampen, der var uhyre taktisk præget, og hvor det lå i den lune september-luft, at den første graverende fejl kunne blive afgørende. Foto: Carsten Bundgaard/Scanpix

Jakob Michelsen ser frem til, at fire-fem ekstra spillere er klar til det videre arbejde, deriblandt Bashkim Kadrii. Men træneren var skuffet over, at de mange chancer ikke udløste en sejr.

Fodbold: OB-træner Jakob Michelsen var efter forrige hjemmekamp mod FC Midtjylland glad for det ene point, som blev sikret med en scoring af Nicklas Helenius nærmest på slutsignalet.

- Men denne gang er jeg skuffet over det uafgjorte resultat, fordi vi havde klart de fleste chancer. Omvendt fik vi points for tredje kamp i træk, og det kan vi bygge videre på.

- Vi har fået mere stabilitet og ro i vores spil, og vi har fået lukket af bagude. Før starten af sæsonen var vi måske overmodige, fordi forsvaret havde fungeret så godt i træningskampene, men så snart turneringen startede, gav vi alt for mange blottelser.

Michelsen var især tilfreds med et vigtigt offensivt aspekt:

- Vi har i alle kampene, bortset fra den mod FCK, skabt de fleste chancer af de to hold, og det er bare sådan, at når man gør det over tid, får man også en overvægt af sejre.

Annonce

Fundamentet skabt

- Vi lykkedes i dag stort set med at holde Nordsjælland fra chancer, og det er en præstation mod det hold. Omvendt var vi opmærksomme på, at Nordsjælland lurede på at straffe os på omstillinger, hvis vi satsede for meget.

OB-træneren fortsatte:

- Men vi har nu skabt et fundament, og vi har flere spillere, der vil være til rådighed i resten af efteråret. Jens Jakob Thomasen er på vej, og det samme er Casper Nielsen og Mikkel Desler, og vi har fået Kamil Vacek ind, og en type som Bashkim Kadrii bliver spændende at arbejde med, sagde Michelsen.

- Jeg glæder mig til at arbejde videre med det materiale, og selv om det bliver en lang og løbende proces, hvor der til tider kommer tilbagefald, skal det nok blive godt.

Når OB-træneren valgte at skifte Anders K. Jacobsen ud i 2. halvleg, havde det denne forklaring:

- Jeg ønskede at bringe Mathias Jørgensen, fordi FC Nordsjælland-forsvaret var trængt, og hvis vi kunne spille den rigtige pasning i dybden, ville vi kunne straffe Nordsjælland, men den bold kom så ikke, sagde Jakob Michelsen.

Hjulmand tilfreds

FC Nordsjælland-træner Kasper Hjulmand sagde:

- Jeg er tilfreds med, at vi fik vist en solid præstation. Vi har solgt en del spillere i transfervinduet og har nogle spillere, der først nu er på vej tilbage. Nu glæder vi os til pausen under landskampe, så vi kan bygge op igen efter det krævende program her i starten af sæson, hvor vi har spillet mange kampe i Superligaen og i Europa.

- Det vil være urimeligt at tale om, at vi skal hente medaljer. Vi vil da prøve at gøre det, men jeg vil gå med til, at jeg håber vi kan spille med om at komme i top-seks. vi skal bruge de kommende uger på træningsbanen til igen at skabe et hold, der skaber mange chancer og endda får dem omsat til mål, sagde FC Nordsjælland-træneren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ghettopakke: Aktuelle tal, tak

Der er ikke længere blot én, men nu to rigtig gode grunde til, at partierne bag den såkaldte ghettopakke tænker sig godt om og justerer kriterierne, inden de pålægger en række kommuner at begynde nedrivning af boligområder på den hårde ghettoliste. Med et bredt flertal bestående af seks partier bag ghettopakken må man udlede, at dette tiltag mod socialt udsatte parallelsamfund har solid folkelig forankring. Men den folkelige forståelse kan hurtigt skrumpe ind, hvis det viser sig, at et nedrivningsdiktat har et grotesk skær af tilfældigheder. Det har stødt mange borgere, at Odense Kommune tilbyder flyttepenge til dømte kriminelle i boligområder, der risikerer at havne på den nye ghettoliste, som sendes ud til december. Forargelsen er forståelig, selv om kommunen kun reagerer som alle andre, der ser en kæmpeudgift tårne sig op forude: Man forsøger at undgå den. Og her er der tale om, at nogle færre beboere med en plettet straffeattest i et par opgange måske er afgørende. Senest er det kommet frem, at nedrivning kan blive udløst af, hvad man kan kalde bagatelkriminalitet. Hvis en person får en bøde og ikke betaler den, havner sagen i retten, hvor personen får en dom. Ifølge et datatræk hos Fyns Politi for 2017 og 2018 har otte personer med adresse i det nedrivningstruede boligkvarter Solbakken i Odense fået en dom på grund af en ikke-betalt bøde. Disse eksempler belaster altså Solbakken i ghettoregnskabet og kan i sidste ende betyde nedrivning. Venligt udlagt vil det være et papirtyndt grundlag. Boligminister Kaare Dybvad besøgte et af Odenses udsatte boligkvarter for nogle dage siden og havde ingen bemærkninger til kommunens flyttehjælp til kriminelle. Derimod stillede Dybvad i udsigt, at de tal, der skal danne grundlag for ghettolisterne, skal være så aktuelle som muligt. Hvis det skal forstås sådan, at de 11 måneder gamle tal, der bruges i dag, ikke dur, er det en god erkendelse, selv om skrotning bør være en selvfølge. Betryggende vil det også være, hvis partierne bag ghettoaftalen giver opgørelsesmetoden et eftersyn. På landsplan berører ghettoplanen flere tusind mennesker og koster mange milliarder. Derfor skal kriterier og udførelse være uangribelig.

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce