Annonce
Sport

OB-træner savnede kvalitet på bolden

Jakob Michelsen, OB's træner, måtte ofte se FCK-spillerne løbe i ringe rundt om OB-formationen, og kun de færreste dessiner blev omsat inde på grænsværen. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix

Jakob Michelsen erkendte, at det udviklede sig til en ofte pinlig forestilling for gæsterne, der samtidig viste stor effektivitet.

Fodbold: OB-træner Jakob Michelsen var klar i det så småt rutinerede mæle efter afklapsning i premieren:

- Vi mangler ganske enkelt kvalitet. Især i evnen til at holde fast i bolden. Den giver vi væk alt for let, og vi laver samtidig for mange fejl, og så bliver man straffet af et godt hold.

- Vi kom fornuftigt i gang, men ret hurtigt var det jo FC København, der havde langt det meste af boldbesiddelsen, og så kommer til at stå for langt tilbage og kigge på, og det ender i et pinligt nederlag, sagde Michelsen, hvis trup ellers har sendt signaler om at have medvirket i en fornuftig optakt til foråret - både i træningslejren i Tyrkiet og hjemme i Ådalen.

Annonce

Giver bolden væk

- Det hører med til historien, at vi møder et uhyre effektivt og stærkt FCK-hold. Men som sagt forærer vi dem samtidig et par mål, og så skal det blive svært. Vi giver bolden væk ved det første mål, og en anden gang lader vi dem løbe for nemt rundt om forsvaret.

- Det ender i en lektion, og det gør ondt. Vi havde ikke på forhånd noget imod, at FCK ville være meget på bolden, men vi kom til at løbe alt for meget rundt efter dem, og vi mister gradvist troen på et resultat.

- Når man så lægger alle de faktorer ned i gryden, ender det med at blive en ordentlig én på sinkadusen.

OB-træneren troede ikke på, at et så stort nederlag vil ramme holdet mentalt til kampen på søndag mod Vejle.

- Nej, nu handler det om at evaluere på denne kamp, og så starter vi forfra mandag. og hvad enten vi har spillet en flot kamp, eller tabt på denne måde, vil vi altid arbejde hårdt på at forbedre os. Nu vender der en sindssygt vigtig kamp mod Vejle

OB-trænerne gjorde opmærksom på en skidt statistik for holdet i København:

- OB har ikke vundet her i 16 år, og det gjorde vi så heller ikke i dag. Det var så meget måden det skete på, som gjorde ondt. Nu handler alt om at præstere mod Vejle, og ikke kigge så meget på den top-seks streg. Det bliver man idiot af, hvis man gør det hele tiden, sagde Jakob Michelsen, hvis trup allerede mandag formiddag igen er på træningsbanen i Ådalen.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce