Annonce
OB

OB-træner roste genfunden dynamik

OB-træner Jacob Michelsens hold fik sat sig på hvert et kunstgræs-strå i Silkeborg, og det gav i den grad luft. OB sprang op på femtepladsen i Superligaen. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
Ingen skader eller karantæner kom til før fredagens kamp mod AGF, hvor to bejlere til top-seks ramler sammen i Odense.

FODBOLD: OB-træner Jakob Michelsen var næppe beredt på, at OB skulle få så ukompliceret en start, hvor hjemmeholdet konstant halsede rundt efter bolden.

- Når man på udebane vinder 3-0 og dominerer i det meste af kampen og skaber masser af chancer, skal man rose spillerne. Vi spillede meget koncentreret fra start, og vi spillede igen til nul.

- Men naturligvis er en kamp ikke helt lukket, før man scorer til 3-0, og det var lidt ærgerligt, at vi ikke fik den lukket endnu før. men det er små indvendinger, sagde Michelsen.

Træneren roste også den unge målmand Oliver Christensen for at være skarp, da Silkeborgs første seriøse chance kom efter Jeppe Okkels rykkede og affyrede et giftigt skud. Og der var også roser til genkomne Jacob Barrett Laursen efter en periode med småskader eller plads på bænken.

- Den slags er naturligvis også afgørende, for man ved, at en modstander pludselig kan rejse sig mange procenter, hvis man reducerer til 1-2. Generelt fandt vi i flere faser tilbage til den dynamik, vi før har set fra holdet, og det var godt at se efter en pause på 17 dage uden kamp, sagde OB-træneren, der kunne berette, at der ikke kom nye skader og eller blev udløst karantæner før fredagens kamp mod AGF.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce