Annonce
OB

OB-træner: Hobro er lige så stærk som vi andre i Superligaen

OB's Jakob Michelsen er fuld af respekt for fredagens modstander i Hobro. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
OB-træner Jakob Michelsen har stor respekt for udviklingen hos fredagens modstander.

FODBOLD: OB's træner Jakob Michelsen er fuld af respekt for det, der i øjeblikket sker hos Hobro, som kun har tabt en af de første seks kampe i den unge Superliga-sæson.

- Jeg har kun stor ros til trænerne Michael Kryger og Peter Sørensen, der i den grad har fået Hobros hold til at vokse. De har i denne sæson haft et hold, der er ekstremt svært at spille imod, og de skal have cadeau for at have banket den slags organisation ind i holdet. Statistisk set er Hobro det hold, som der er skabt tredjefærrest store chancer imod. Samtidig har de spillere oppe foran med X Factor, siger OB-træneren og nævner Pål Kirkevold, Emmanuel Sabbi, Edgar Babayan, Oliver Thychosen og Julian Kristoffersen.

- Da vi for et år siden var 3-0 bagud deroppe på tyve minutter, smagte vi virkelig på, hvad Sabbi var i stand til, siger Jakob Michelsen.

- Hobro har fået point i fem af seks kampe, og det borger for kvalitet, som er fuldt på højde med otte-ni andre klubber i ligaen, når vi ser bort fra FC Midtjylland og FC København og måske Brøndby, der har fået en fin start. For alle andre er det dagsformen, der er afgørende, og de små marginaler, der gør forskellen. Silkeborg er også vokset og spiller nu som et Superliga-hold, mener OB-træneren.

Annonce

Madus fysik

Han er ikke overraskende tilfreds med den et-årige kontrakt til venstre backen Kingsley Madu, hvis seneste betydende kamp var de 90 minutter for belgiske Roeselare i næstbedste belgiske række mod AFC Tubize den 26. april.

- Ingen trænere vil brokke sig over at være så godt dækket ind på en plads. Det er en position, som det traditionelt er svært at finde spillere til, og det er fine løsninger, vi har nu.

- Vi har jo kun en decideret back i Jacob Barrett Laursen. Vi har Oliver Lund, der som multi-håndværker kan spille alle plads og kan bruge begge ben, men vi har kun rådet over en decideret venstre back. Det har kunnet lade sig gøre på fine betingelser at tilknytte Madu, og så skal vi bruge noget tid på at bringe ham i den rigtige fysiske forfatning og på, at han skal vænne sig til vores måde at spille på, siger Jakob Michelsen, der ikke er bekymret for at stå uden venstre back til sommer, når både Madus og Barretts kontrakt udløber.

- Lur mig om ikke, at vi har en venstre back også efter næste sommerferie. Der løber meget vand gennem den berømte å inden den tid, fastslår OB-træneren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce