Annonce
Sport

OB træder ind i pokalturneringen: Fynsk målmandstalent får chancen

Oliver Christensen er op til denne sæson blevet en fast del af Superligatruppen, som han har trænet med jævnligt gennem de seneste par år. Foto: Sugi Thiru

Når OB træder ind i pokalturneringen torsdag, er den bare 19-årige Oliver Christensen udset til at vogte målet for fynboerne.

Fodbold: Dansk fodbold er ikke gået helt på standby i denne uge på trods af den meget omtalte landsholdspause. Torsdag træder OB ind i pokalturneringen, hvor klubben skal møde traditionsrige AB på Gladsaxe Stadion.

Fynboernes cheftræner Jakob Michelsen må undvære Sten Grytebust, der er afsted med det norske landshold, ligesom Sayouba Mandé har tilsluttet sig det ivorianske. Det har banet vejen for OB's unge målmandstalent Oliver Christensen, der er udset til at få sin første startplads.

Når dommer Peter Kjærsgaard blæser i fløjten klokken 19.30, så går en drøm i opfyldelse for Oliver Christensen, fortæller han.

- Det er noget, jeg har kæmpet for, siden jeg var helt lille. Mit mål har været, at jeg skulle få debut på førsteholdet i løbet af min kontraktperiode, der går frem til 2020. At det sker allerede mod AB, det er jeg selvfølgelig glad over og stolt af, siger han og fortsætter:

- Det betyder, at jeg har gjort det godt her i opstarten. Ligesom at det viser, at trænerne har tillid til mine evner og en tro på, at jeg kan gå ind og løse opgaven torsdag.

Annonce
Tilbage i juli måned reddede Oliver Christensens lange arme to straffespark i en reserveholdskamp mod Brøndby. Foto: Sugi Thiru

Første skridt af flere

Én enkelt kamp i den stribede trøje er ikke nok til at gøre målmanden fra Kerteminde tilfreds.

- Først og fremmest vil jeg være en etableret spiller i OB og spille hver gang. Derfra må man se, hvad fremtiden bringer. Lige nu er jeg meget fokuseret på at blive bedre og lære fra de andre målmænd i truppen, siger Oliver Christensen.

Gennem hårdt arbejde vil han realisere sine mål og drømme.

- Jeg kan godt lide at spille med fødderne. I Superligaen er der et højere tempo og pres fra modstanderen, så det er noget, jeg har øvet efter træning og derhjemme. Det er en stor del af at være målmand at kunne spille med fødderne, understreger han.

Han beskriver sig selv på følgende måde.

- Jeg er hurtig inde på stregen og har en god rækkevidde, da jeg heldigvis har fået nogle lange arme fra min mor og far. Over de sidste par måneder er jeg blevet roligere i mit spil. Det har hjulpet mit spil både med fødderne og i feltet, siger målmanden, der måler 190 centimeter.

Manchester United ringede

Med sine 19 år har Oliver Christensen sin karriere foran sig. Hvor langt talentet rækker, må fremtiden vise. Men allerede nu har han fået et glimt af den store scene.

- Min mor blev ringet op, af nogle talentspejdere fra Manchester United, der havde fulgt mig gennem længere tid. De inviterede mig til England, hvor jeg var i seks dage.

Her blev han målt og vejet.

- Jeg trænede med deres U18- og deres U23-hold. Deres målmandstrænere testede mig på stregen, i feltet og på mit spil med fødderne, ligesom trænerne lavede fysiske test på mig for at se, hvad jeg kunne klare.

Selvom jobbet som fodboldspiller er universalt, så gøres det forskelligt i en Superligaklub sammenlignet med en klub fra Premier League.

- Træningen er lidt mere hensynsløs derovre. Der bliver gået til den, og man kan godt slå sig til træning. Det synes jeg er fedt.

Opholdet gav ham også muligheden for at se, hvordan hans idol arbejder.

- Jeg ser op til David De Gea. Jeg så ham træne, men jeg trænede desværre ikke med ham.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce