Annonce
OB

OB tæller ned til AaB-trippet

Moses Opondo viste dynamiske ryk mod Horsens i forrige kamp, men har været et smut hjemme i landsholds-tjeneste for Uganda, og så bør han være hjemme fra Kampala og omegn i god tid før kampen på fredag i Aalborg. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Træner Jakob Michelsen måtte undvære en håndfuld spillere i træningen, og Ramon Leuuwin er i karantæne, men der er rigeligt med stribede svende til at stille et slagkraftigt hold på fredag i Aalborg.

FODBOLD: OB lader op til kampen i Aalborg på fredag - sådan lidt i behageligt ly af landsholdets EM-kamp forleden mod Schweiz og tirsdag aftens simple afspadsering i Aalborg mod Luxembourgs bedste karle i korte bukser.

Træner Jakob Michelsen og hans stribede tropper har en del medvind på både cykelstier og letbaner og diverse for tiden.

OB ligger på fjerdepladsen med 20 point for de 12 kampe, mens AaB ligger nede på niendepladsen, men Limfjordens stovte svende - plus diverse importer - er dog med 16 point kun fire point efter fynboerne. Det siger alt om kampens betydning. Nærmest som altid

OB trænede tirsdag formiddag, og her kunne Sport Fyns netværk af udsendte og til tider diverse spioner - med kasket hen over panden - og andre gode forbindelser - konstatere, at forsvareren Marco Lund ikke var til stede - uvist af hvilken grund.

Den offensive back Ryan Johnson Laursen og midtbaneløberen Troels Kløve plejer åbenbart stadig skader, og den mørke turbo Moses Opondo var fraværende, fordi han i de seneste dage har optrådt i den ugandiske landsholdsdragt.

Målmandsreserven Sayouda Mandé, angriberen Issam Jebali og venstrebacken Jacob Barrett Laursen trænede separat med den fysiske træner Janus Blond, og det er ingen spøg, kan Sport Fyn berette. Blond er insgesamt nok i bedre atletisk form end både den ene og anden i OB-truppen, fordi han går meget op i at optimere både kondition, vitaminer og dit og dat. Så er det andres opgave at lære spillerne at styre boldens evige krumspring. Og det går som bekendt meget godt for tiden.

Det ligger fast, at forsvareren Ramon Leeuwin står over i Aalborg, fordi han er i karantæne efter det tumpede albuestød i hjemmekampen mod Horsens.

Men træner Jakob Michelsen vil garanteret kunne stille med elleve velprøvede og stærke stribede folk i Aalborg, og Sport Fyn spår ikke de voldsomme ændringer, selv om man aldrig kan vide, om der gemmer sig en taktisk ændring eller en joker, når regnen og tågen i de næste par dage er lettet over træningsbanerne i Ådalen - og på selveste Røde Stjernes anlæg på kanten af ringvejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce